Monday, November 12, 2012

Tips Membina Badan....Not.


Life post exam is not as exciting as i thought it would be. The weather has been pretty sucky lately hence limiting my outdoor activities. I'm currently doing my electives at a super boring hospital (ade ke hospital yang tak boring weh?)


Spent most of the time looking for good food to compensate for those crappy meals i had during the exam weeks. Tapi bila dah banyak free time ni takde idea pulak nak makan apa. Went to Seoul Garden with the boys immediately after our last paper and i swear that's the last time im eating at that place.

-Other than the Szechuan beef and teriyaki chicken, everything else was just nasty. The sotong especially masin tahap air laut mati i can feel both my kidney failing as i was eating them.

And since dah banyak free time ni tiap-tiap minggu la balik kampung. Eventhough balik kampung costs me money ( newsflash: tol and petrol aint cheap) Opah's cooking and the homely feeling is worth every penny. Opah also provides me bekal to bring back home setiap minggu.

This week's lauk:


-ikan sambal dan daging kijang masak kicap. Bila masa Opah memburu kijang tidaklah ku ketahui.

So it is no surprise that my waistline is expanding like nobody's biznezz. Petang-petang if im not curling up under the duvet this is what im up to;



Exercise sejam lepastu malam lepas dinner siap boleh tapau nasik lemak sebungkus buat supper. Memang cerah harapan kau nak kurus.


10 comments:

~ Cik Azz ~ said...

Semua benda utk eksesais tu ada kat rumah Opah..? Wahh, ini sudah bagus... Kalau rasa taknak guna, mehh la hantar kat rumah akak.. hehe..

Ko cuti tak balik Nilai ke Tim..?

FaiZaH Fyn said...

tahun 89? hmmm ingat 24 something..lepas ni tolong opah buru kijang! exercise jugak tu haha

Tijah said...

tengah imagine macam mana mukabumi ko nanti kalau dapat bini teral masak serupa opah. :D

Tiara Fazlin said...

hatim kena cari bini tak pandai masak hahah

anisizatyA.J said...

hahahah thankk god ur kidneys didnt really fail

Dylla Fadzil said...

last pic, expression takleh nak lawak lg ka? HAHAHA

Adi Solikin said...

hamboihh exercise sambil tidur ka? :0

norhidana said...

heheheh tkapelah dik, yg pnting usaha utk kurus tu ada

ainzoo said...

Kalau nak cari idea port best makan kat penang dan area utara, boleh la ko jenguk2 kat pafe Jom Ronda Ronda Cari Makan D`utara... Sempoi baq ang. :).
Kdg2 aku smpi tahap nak jilat skrin laptop... By the way, tu salah satu motivasi utk aku setel study cecepat n kembali ketanahair... :D

hatim a.r said...

@cik azz:ini dekat gym kolej.takde maknanya opah nak beli mesin eksesais haha

@faizah:i do look older than my age.im blaming the sun!

@tijah:dah kawin takpa.boroi pun isteri sayang haha komfidennnn

@tiara:tak pandai masak memang dah palang dari list awal-awal

@anis:im living on dialysis machine right now

@dylla:itu candid hoih nampak benar terseksa jiwa raga

@adi:sambil pengsan yang sebenarnya

@norhidana:bak kata ustaz,yg penting niat -____-"

@ainzoo:ronda-ronda cari makan d'utara?tak pernah dengar.kena google tuh