Thursday, June 17, 2010

CCBH (cuti-cuti budak hitam) -episod 1: Holland

First sekali nak bagitau i kat Malaysia sekarang.nikmat betul balik disambut dengan dinner ikan masak thai dengan daging kicap.lepas makan takpayah basuh pinggan pulak tu sebab anak yang balik dari luar negara mesti jet lag justeru ibu memahami haha(apa kaitan jet lag dengan basuh pinggan ntah).tunggu la lagi 2-3 hari kompem bangun pagi kena marah sebab suka tidur depan tv lepastu pukul 3 petang baru nak lipat toto.

ambik kau pendahuluan takde kena mengena dengan holland.ok mari kita start balik.

Holland adalah sebuah negara yang peymes dengan pertanian dan produk agrikulturnya. jadi bunga tulip dan windmill atau kincir angin boleh dikatakan ikon bagi negara ini.selain tu kasut terompah tradisional diorang ataupun clog jugak boleh dikonsider sebagai salah satu ikon holland.

semua ini dan juga kilang membuat cheese telah i lawati di bandar kecil dipanggil Volendam. bandar ini memang comel sebab rumah-rumah tepi terusan lepastu sebab pekan ini kecil saja, jadi souvenir yang dijual semua murah.mana-mana tempat yang jual barang murah memang wajib jadi feveret i.


-terus rasa nak pindah holland sebab nak rumah yang ada itik berenang keliling.awwwhh comel betul


-kakak kilang cheese tengah eksplen. i tak boleh konsentret sebab cheese bau tengik


-boleh free tasting 8 jenis cheese.cheese je,kakak cun belakang kaunter jangan nak taste pulak


-menonton demo orang buat clog.

walaupun clog ni kelihatan hodoh,tapi dia tahan lama sebab dibuat dari kayu yang berkualiti.dan sekarang even Chanel and topshop pun ada keluarkan the stylo version of clogs.pergi beli kalau nak feeling orang Dutch.

kalau Volendam lebih tradisional,part Amsterdam pula lebih moden dan liberal.seks bebas dan dadah adalah perkara biasa dan legal di sini.di red light district misalnya,rumah pelacuran melambak-lambak ibarat gerai kain tudung di Nilai 3. tempat ni dipanggil red light sebab bila pelacur memperagakan diri di tepi tingkap, lampu merah akan menyala.kalau x menyala maknanya dia tengah 'servis' customer. lorong haji taib pun tak se-hardcore tempat ni.

pelacur kat sini pulak boleh tahan lawa dia.kalau tak kuat iman mesti dah keluar wallet runding harga.tapi sorrylah gambar diorang tak dibenarkan ambik.selain pelacur ada jugak live sex show,sex museum,kedai menjual ganja dan pelbagai lagi bergantung kepada tahap pervert anda. lepas keluar dari district ini adalah afdal jika bersolat sunat taubat.


-lollipop cannabis.1 euro je


-kedai menjual kondom-kondom comel


-gay cinema juga ada.yang live sex punya panggung tak sampai hati nak ambil gambar sebab porno sangat.

selain dari red light district,memang takde apa yang unik sangat pasal amsterdam.banyak terusan di tengah bandar dia.tapi i nasihatkan tak perlu naik la cruise.dahla bosan gila lepastu air terusan bau hancing pulak tu.rasa nak mintak refund balik 7 euro tu.


-view dari cruise.sejam cruise semua view lebih kurang je.memang separuh jalan komfem tidur


-one of the canal in amsterdam.and kat sini memang banyak basikal sebab orang-orang dia suka exercise.kalau dok kl tak ke berlendir ketiak ko nak mengayuh tetengah panas

selain naik cruise,kalau anda ada kesabaran tinggi boleh ambil gambar di I AMSTERDAM punya sign.kat sini memang lubuk tourist bergambar.jadi kalau nk dapatkan gambar solo sorang2 kat sign tu memang tipis betul peluang dia.



tulah serba sedikit pasal Holland.kalau anda nak datang sini i rasa maksimum 3 malam je la.lepastu komfem boring especially untuk kita-kita yang tak mengambil dadah dan menjauhi zina ni ewah sempat includekan diri sendiri dalam golongan soleh.

kalau internet tak terlalu siput mungkin lagi banyak gambar i boleh upload.takpe esok lusa kita cuba lagi besides i ada 3 bulan cuti summer jadi boleh peruntukkan 2 bulan untuk kerja mengupload gambar -__-' i cant believe im saying this but, i miss Dublin oredy haihhh


ps:cant wait for family outing!!!its been a while aaanndddd the best part is semua orang cuti =)









23 comments:

n Z r A said...

ihatechu!!!


kthxbai

WZulhilmi said...

Pagi2 ni pun still ada org update blog?? Hahaha.

1. Itik2 yg jinak.. Senang nk tangkap buat sembelih.. Wakaka (statement kejam)

2. Seriously, Bila baca kat papan tanda dekat tempat rasa cheese. Sepatah apa pun tak paham. apakah itu Affumicatocon Pepe??????

3.Kat holland pun ada kasut terompah gak? Tapi versi lain sikit bentuk dia. Nice klu buat alat mempertahankan diri. =P

4. Amsterdam penuh dgn2 tempat mcm tu?? Laa.. Tapi yg lawak pasal ada lollipop cannabis. Bykn klu og yg tak tau apa2 pasal dadah. Ingat perisa baru lepas tu balik Malaysia terus mereng.

5. Agak hampa dgn Amsterdam. Indah khbar dari rupa.. Nothing interesting.. Nasib baik tak pegi <<< Mampukah kau pergi?? Haha

Farhana Salih said...

best kat Volendam ada lawatan sambil belajar >.< ada beli tak clogs tu?

MY HEART said...

Dah balik mesia?? boleh shopping kat nilai 3 plak secara heaven muehehehhe.. lepas tu singgah umah akak kat kota warisan. akak banjer makan doryyan...

yummien straggy said...

welcome home baybeh!

dali said...

dr. hatim is back. sile upload gambar dgn penuh kesobaran bagi can kitorg ni berangan pi oversea.. hehehe....

eleh tim, bile kat dublin kemain rindu makan cendol???

Effa Madiha said...

Hatim nak tanye.
dah lame nak tanye.
walaupun jawapan cam dah tau.
tapi nak tanye jugak.
SPM u dpt bape A?
JAWAB tau :D

tengku_fir21 said...

dekat mid valley pun ader kedai jual kondom..hahaha

ge amsterdam amcam tak berbaloikn..
hahaa(bagi aku)

roxychick said...

omaigod! cannabis lollies??
extreme siot!

hatim a.r said...

@nzra:alah lagi brape hari je lg nak balik mesia.bawak2 bersabar ok.enjoy internet puas2 sebab internet mesia sucks ass

@wzulhilmi:suka komen panjang hehe thankuverimac.memang takde apa sgt pun tapi kalau nak pergi hurrah hurrah dengan kawan2 best la kot

@farhana:tak beli sebab buruk la.nk pakai pegi mana pun

@myheart:laa kota warisan ke..saya dok enstek.tak makan durian la kak.tempoyak boleh la

@yummienstraggy:tenk u baybeh!

@dali:yela tgh sabar la ni haih.takdela rindu dublin sangat tapi rindu internet die je T_T

@effa:tak banyak.10 je

@tengku:berbaloi la jugak.tengok macamne cara hidup diorang yg open ni.takde kt tempat lain cmni

@roxychick:brownies weed pun ada.bahaya betul,salah makan memang weng ah

puterakayangan said...

hahahhahaahh!!!kelass benor itik berenang blakang rmh tuh...klu kat m'sia ade..konpem "itik comel" dah mampos!!mne xnya...kita- kita kan ske baling sampah bila blakang rmh ada sungai....

wow!!!extreme hbs mgalahkan lorong haji taib...afdal solat sunat taubat...hrharhrharharharhar...tuh bru holland...dgr cter org tuh travelled around da world...qada' gila2 solat sunat taubat kan...kui3........experience yg x bleh blah...

irma-ain ibrahim said...

mana bunga tulip? kesian mak nak tanam bunga tulip di Nilai terkubur impian.

hatim a.r said...

@putera:itik mesia sebab makan sampah la dia sihat.eh tempat lain takyah solat taubat sebab takde porno2 macam holland

@irma:tulips dh habis season.dia time spring je.tapi kat swiss banyak lagi tulip dia

tengku_fir21 said...

ader..ko pergi jalan ipoh...byk jer
hahaa

tengku_fir21 said...

ader..ko pergi jalan ipoh...byk jer
hahaa

•myraSHJ• said...

baru folow u .
sumpah jeles wif ur life .
btw,nice metin u here (:

hatim a.r said...

@tengku:dat 1 is illegal.i want the legit one

@myra:nice meeting u too

Hidemichi said...

x bleh blah tgk kondom terjuntai!

roxychick said...

brownies weeds!! hahaha.. teringat cerita never been kissed.. lol

hatim a.r said...

@hidemichi:tapi comellll

@roxychick:cerita eurotrip pun ada part amsterdam jugak.part yg plg lucah haha

Nazrul Izuan said...

bergantung pada tahap pervert? ahaha..ok lama tak update blog..hari ni aku bukak 3 terus kau tebus! welcome back to malaysia bro!

hatim a.r said...

tula lama berjalan.thank you kerana sudi menunggu!lepas ni takde long hiatus dah

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

outing wit :

family - u jus point & its yours
friends - u jus point & smirks.