Monday, February 1, 2010

My Weekend Getaway


Sebenarnya weekend yang lepas ada 2 events yang i sepatutnya pergi.first reunion batch sekolah di sungai gabai and second Malaysian night di UCD. cuba teka yang mana i pergi? none.

yang dekat sungai gabai tu obvious lah i tak pergi sebab tiket balik malaysia paling murah sekarang 834pounds so menjual sebelah buah pinggang untuk pulang berkelah bersama rakan bukan langkah bijak. daaaaaan i tak pegi malaysian night sebab i went to stockholm for the weekend!

semester ini jumaat memang tiada kelas so every week ada 3 days weekend.justeru bila ryanair buat promotion return ticket 25euro sahaja tanpa rasa gusar we booked the tickets tanpa menyedari ia ter-clash dengan msian night.kepada warga malaysia dublin jangan pilu next year i menari kuda kepang untuk tontonan umum.

stockholm was awesome!built on 14 islands,obviously keliling dia laut ah.average temperature -10 celcius menyebabkan penampilan diri terabai kerana terpaksa memilih baju sejuk tebal dan kelihatan 10 kg lebih berat T_T.

-waktu siang bergambar sopan

-bila malam baru boleh batak sedikit(banyak sebenarnya)

-bandaraya stockholm pukul 4 petang

-the royal palace

-abang askar yang kalis salji.ini changing of guard ceremony dia lah kot

-the old town of Gamla Stan
-si gemuk di hadapan City Hall tempat they held nobel prize.

-laut beku wa cakap lu

-inside the Vasa Museum.ini kapal Vasa yang tenggelam for 333 years sebelum digali balik.besar gila nak mampus.sempat berlayar a few metres je sebelum tenggelam. EPIC FAILURE

highlight of the trip of course lah free ice skating dekat kungstragarden.but nak sewa boots have to pay 50 kronor which is lbey kurang 5 euro.

-jangan terpedaya dengan ekspresi ramah si gemuk comel ini

-lembaga belakang i ialah si gemuk tu.dia akan follow orang and saje suka main tolak-tolak.kecil-kecil dah jadi pembuli jalanan

sebagai penutup untuk post ini mari lihat gambar berturut aksi seorang ice skater unggul...


-yeahhhh tu dia...daaaaann

-disudahi dengan sujud sahwi.

-ps:siapa yang pergi alter my batik backdrop for msian nite tu hah?aku dh kata jangan usik.sukati koranglah ,next year kalau nak i lukis kain buruk instead of batik cakap awal-awal

17 comments:

ashz_ami said...

haha.. lawak lawak.. i actually laughed all the way through.. xpe.. tahun depan, ur job ialah menari kuda kepang je.. no need to buat batik dh.. make us proud tahun depan..

ps : i told u dia nk suh kaler.. if u y buat, mst lg lawa.. =p

~Kak AZZ~ said...

wakakakakakakaka......Hatim......Hatim.....

siap sujud sahwi bagaiii.....Kawan ko kat belakang tu bkn main lebor lg mulut dia gelakkan ko....ekekeke....

*Teringat lak akak masa memula akak belajar main kasut roda dulu... Tonggang terbalik jadinya.. Pastu tobat takmo main dah....hahaha...

tengku_fir21 said...

huhu...
ko tak pergi tempat paling penting kt sana...???

*patut ler malam tu kurang seri sbb ko tak datang

anisizatyA.J said...

patutla dial trkejut gila i ckp u g msian night. u ada masa rehearse apa semua tu je..hehe ok, kene betulkan fakta pd dila

hatim a.r said...

@aisyah:kena tgk my schedule tahun depan ok.tak janji hehe

@kak azz:biasa la kak,amatur memang akan sujud sahwi 2-3 kali

@tengku:pegi weekend mane sempat nk gi semua tempat

@anis:eh dila pegi ke?tak prasan pulak gambar die

tintin said...

hebat btol skill u..profsional pon xley lwn kot...=)..maybe dorg boley guna stlye u tuk ddowg practse...=)

rizalman atelier said...

u've been to many europe countries,which do think i should like the most? asyik2 pergi london,paris,london,paris...da tak larat dah. u know my taste-shop3! and beautiful hotels. got answer or not? and i love to travel in winter.

hatim a.r said...

@tintin:pro mmg tak boley tiru gaya ni.ini memang skil unik sejak lahir je

@rizalman:alah if nak shop i think no better place than london n paris!but of course my friends yg dh pergi milan kate designer goods kat sane within YOUR affordable range hehe.tapi kalau nak sight seeing meh la dtg dublin =)

ayshia nique mazlan said...

wow, rizalman komen blog ni!
cool!

hatim a.r said...

bangga kan kan ??haha

Liyana said...

weh
best ah jalan2 je dpt tmpat best
aku pun xpegi sg gabai

tc hatim

hatim a.r said...

alhamdulillah lah rezeki nk bjalan.dpt tiket murah,kalau mahal xde keje nk ke stockholm meredah snow bagai.aku taw ko xgi bdk pempuan brape kerat je yg gi

gr8na said...

wah u really make my day la. stress keje ilang bace blog ni. baguih2

hatim a.r said...

thanks gr8na!takde blog ke?

Ajayan said...

Hi Hatim, my first post on your blog. As usual you have me laughing all through, even with your kuda kepang !!

Just wanted to say your backdrop was modified much later because they took many test shots and it wasnt standing out, so some of the guys added colour, not intentionally to destroy your handiwork. Thanks for helping out + you've been great, do continue supporting the next committee !

Take it easy man, A

hatim a.r said...

hey ajay!never take anything in this blog seriously lah..konon nak emo lah sikit haha

khaireen_8587 said...

hahaha.. klakar sungguh part sujud sahwi tu..