Wednesday, June 16, 2010

Cuti Musim Panas Yang Menggelapkan Wajah


I dekat Dubai airport sekarang.ingatkan nak tunggu sampai malaysia baru update tapi bila tengok mesej-mesej anda semua yang mahukan updet terus touching. lagipun alang-alang wifi free plus takde kerja nak buat marilah kita update belog ye.mula-mula plan nak keluar round-round dubai kejap tapi bila check balance akaun bank terus insaf.next time mungkin.

Jadi di post kali ini i mahu story pasal my summer euro trip yang memakan masa 2 minggu dan mengorbankan warna asal kulit. akibat terlalu banyak tempat yang dilawati maka setiap updet akan fokus pada satu atau dua negara saja.sebab kalau nak cerita semua sekali gus baik buat majalah pelancongan.

Untuk trip kali ini i join kelana convoy which is a a tour company yang dimiliki oleh orang malaysia. kalau anda tak banyak masa,malas merancang percutian dan baki akaun ala kadar saja seperti i, maka amat sesuai mengikuti tour ini. tapi harus diingatkan tour ini melibatkan camping. yes CAMPING! mula-mula i macam cuak-cuak ayam jugak nak camping ni tapi lama-lama ok je,setakat nak salin sependa dalam khemah tu sebelah tangan je dah boleh buat sekarang.

Antara lokasi-lokasi menarik yang bakal dikupas di entry mendatang;

Amsterdam


Germany


Austria


Italy


Swiss


Paris


Saja bagi teaser sikit-sikit.Nanti balik Malaysia takde benda pulak nak updet.so save skit ah dah ada bahan boleh updet sehari sekali.sapa yang komen lama tak updet tu mesti menyesal tak larat nak baca dah.

Summer trip ni walaupun meletihkan dan menghabiskan wang tapi memang puas hati. banyak pengalaman baru di peroleh antaranya bersemuka dengan pelacur di Amsterdam,amazing race di Rome dan shopping LV di Paris.well actually i teman this one aunty shop je.nak beli sendiri memang tak mampu ah.kalau macam Rizalman tu takpe la jugak,beli LV macam beli taugeh.

Jadi nantikan update-update yang bakal muncul di hari mendatang!


26 comments:

fadYGbaek said...

welcome back to n9 bro. eh, selamat kombali...

daisy said...

Terbaeeekkk!!

Hidemichi said...

Beruntungnyer lu dapat jelajah negara-negara eropah yg top-top... apa barang pukul canang takat jelajah blog-blog orang je, ye dak?ekekekeke.

tengku_fir21 said...

beli LV mxm beli taugeh..hahaha aku rasa ikan kot..

rAy jR...@...Aliff said...

sumpah aku spend quite somtimes to read thru...mnarik dowh blog ang

WZulhilmi said...

Amsterdam = First time tgk kincir angin ni.. Huge giler bilah dia tu ek!! Kalau lipas sekali tercampak terus!! Haha

Germany -Bukit apakah itu dibelakang?? Lembu tak de ke dlm kandang tu? Haha

Austria = Fountain diorg nih memang byk patung eh..

Italy = memang senget giler menara pisa tu. Apa yg ada kt dlm dia??

Swiss = cantik ar pemandangan..

Paris = Besar jugak tapak menara eiffel ni. Kagum sekejap..

puterakayangan said...

hahahaahahaha!!!!posing mengalahkan model bagai.....kui3...

hahahaha!!!bli beg LV cam bli ikan bwt perkasam.....

warna kulit mcm warna tanah negara mne dah..???kui3...

Lili Sakina said...

idup lagi rupenye...huhuhu...
welcome to Malaysia...
cayalah dude...
another 3 years lagi baru bole jalan2 cari pasal macam hatim...
T.T

Aliyah Zambri said...

Have a safe flight home!

tintin said...

welcome home!!!hehh xsabar nk tunggu update trbaru...

BeauBargain said...

at last!sekse betul penantian huhu

anisizatyA.J said...

Keychain manaaaa?! Heheh

irma-ain ibrahim said...

gambar makin kebawah makin tak berapa nak cerah.
konfius pulak effect camera ke apa. :D

Afsar said...

wei hatim,ko balik m'sia ni,ko g tak dinner orchestra???
kalo g kirim salam kat semua...aku takder budgetla..

hatim a.r said...

@fady:thanks!org nogori kah ni?

@daisy:yessss

@hidemichi:ok la tu jelajah blog org baca dulu tips2 melancong.nnt bila dh ada rezeki boleh pergi sendiri

@tengku:macam taugeh.taugeh lagi murah dari ikan

@aliyah:im home!!!safe n sound

@puterakayangan:sebab dh rupa bangla,maka posing pun kena up sket.kasi distract

@wzulhilmi:bagus skil pemerhatian anda!takpe2 nnt i updet yg detail punya wokeh

@aliff:thank u!takde menarik pun,pengalaman travel je yg menarik,yg lain tu suma mengarut semata-mata

@lili:alhamdulillah hidup lagi ni ha.alaa 3 yrs x lama dh tu.boleh start pack barang dh ni

@tintin:tq =) internet dh slow skit ni.kena lagi gigih la nk updet

@beau:penantian anda telah berakhir.cewah

@anis:keychain eiffel tower banyaaak 1 euro dapat 8

@irma:owh perli kwajja nih.dh dating dah?hehe

@afsar:insyaallah pergi kot

puterakayangan said...

haha...bila dah balik m'sia yg sejuk nih...cerah lagi lah kan warna kulit yg baru nih...kahkahkahah...=P

irma-ain ibrahim said...

dating? mungkin tu kita bincang kemudian. T_T

tintin said...

nama pon mesia..tenet slow tu lumrah...~sigh

hatim a.r said...

@putera:sikit lagi nk tahap negro ni

@irma:pegi megamall la makan nasik ayam hehe

@tintin:pakai wireless apetah ni.kalau streamyx xdela slow sgt kot adehhh

fadYGbaek said...

fady ekau panggil den! huh! sungguh derhaka! :D

yuppa, org nogori gak. kalau datang jusco srmbn2, jgn lupo gtau eh! den kojo situ.

tintin said...

on9 kt mamak la u..hehhh

zuladlee said...

giler byk tmpat ko pg, hehe tgk ko pg tour byk2 tmpt ni cam cost nk bli taugeh jer haha..blog yg best bce time boring..
-silent follower

hatim a.r said...

@fady:eh sori2 tak tau nk panggil ape ni.jusco?slalu je lepak situ kalau nk tgk movie

@tintin:mana ada mamak.lama dh takgi mamak

@zuladlee:lama dh saving nak travel nih.dah nak balik mesia dh pun so ni macam now or never la kiranya

Nana said...

Ooooo berapa you bayar for the whole trip? banyak nye tempat you gi! Tak penat ke?? heheh macam interrogation pulaks! ahaks!

hatim a.r said...

the whole trip costed me 514 pounds tapi yg tu basic jelah.boleh je nk upgrade to cabin.but kena bayar lebih.food most of the time mmg dh prepared.belanja2 naik cruise semua have to pay sendiri during the trip.u can check out their website.google je kelana convoy.but if u have the money n wana travel in comfort baik takyah pergi cos its really tiring!

nadya shaharum said...

i'd joined kelana convoy too..mmg bestla..masak rewang...bukak kemah pasang khemah..pastu mmg gelap gelitela kulit, italy la tu..not only the weather, but the guys..mmg hot gile jugak...hahahaha