Saturday, June 26, 2010

Puteh-Raya Collection 2010

First of all thanks to Rizalman for the invitation.Finally ada jugak malaysian designer yang invite bloggers to his fashion show.thats so marc jacobs of you hehe.



If im not mistaken ini first showcase for Puteh ke apa.so kalau ada 2nd,3rd,18th showcase sila jangan segan jemput i lagi.lebih-lebih lagi yang ada hi tea macam tadi.macaroons dengan skewered lamb sedap woh.tapi laksa i tak sempat makan.cucur udang pun sama.eh terpesong.

Ok mari mulakan dengan serius.

Firstly,today's show was awesome. Staff dah la friendly gila sanggup layan bloggers yang hampeh macam i and made me feel welcomed.lepastu siap bagi seating area khas untuk bloggers,front row lagi. bila Rizalman keluar at the end of the show boleh pulak jerit 'Hye bloggers!' kuat-kuat. sumpah touching woh.


-rizalman with umar-si penternak ikan laga


-the runway.ada sorang model hampir tergolek tadi.nasib baik tak tertiarap


-among the guests.antara familiar faces including dayang norfaizah,zahida rafik,datin nina juren,datin S,datin J dan Toh Puan K.(bajet kenal datin-datin ah)


-sebab dayang was super friendly maka malam esok i akan tengok mentor.

The show was opened by the beautiful Zahnita.siapa yang belum beranak tapi alignment badan dah lari sila malu pada wanita ini.




-actually baju ini sangat cun.tapi camera i murah jadi tak terserlah draping dalam gambar.

-haaa better pic.curik from rizalman's fb hehe

One thing about Puteh collection is they manage to combine stylo with sopan. contohnya seperti rekaan yang ini:



if you take off the selendang it looks like something Victoria Beckham would wear.
other than black,banyak lagi rekaan yang menggunakan pelbagai warna lain.


-these 3 pictures also taken from his fb.tq to the photographer!




-lepasni komfem semua kaftan/jubah buat sebijik begini


-cuba bayangkan tetengah orang takbir raya,kau keluar hidang air sirap pakai baju ni.komfem berenti takbir woh.showstopper betul yang ini

Owh and the accessories were gorjes too.sesiapa yang berminat boleh buka website www.puteh.my.they have better pictures there! and i have their 15% discount voucher untuk telekung. siapa yang nak beli telekung stylo boleh roger me okeh.

last but not least,a picture of me with Rizalman himself.


-sebab starstruck terus ekspresi terencat.

ps:i kalau pestaim jumpa orang memang penyegan sikit.bak kata rizalman,malu-malu anjing.

38 comments:

noname said...

like 100x!

WZulhilmi said...

Semua blogger dijemput ke?? Haha Ko lah yang diantara yang terpilih ek.. Congrats

Bab2 fashion2 ni aku tak reti nak dok mengomen.. Maklum lah org kampung..
T T

Btw puteh tu apa? brand Rizalman meh?

STARSTRUCK

Fana Flora said...

wah~ bestnye kau!!

Lyana said...

coolnesssss!!!! jelsh yg amat. so bak sini voucher! :D

hatim a.r said...

@tyra:aku like 10000X sebab makan free haha

@wzulhilmi:there were 17 selected bloggers.yup puteh tu jual semua baju2 sopan designed by rizalman

@fana:wah bestnye aku

@lyana:ada 5% discount for blouses juga hehe

Miss Rouge said...

LOOOVEEEEEEE THE COLLECTIONS!!!! Alhamdulillah ada designer yang approach gaya muslimah ni dengan stylo mylo okeh! And thanks for the website :)

adrinaqamarina said...

wah,,,memang terbaek la...eh mne tau,.,nanti dye invite u jadi model dye pulak...wah3...terus tak jadi balek dublin eh...
:P

anisizatyA.J said...

Semua cantikkkk. Suka yang first and last the most. Macaroon???!!! Waaaa mana gambar makanan??

Nabilah Norzam said...

omg hatim. superb r. dayang is super beautiful okeh. rizalman mmg gorjes hahaha.

HaRaShO HiDaYaH said...

best arr!jeles2...hehehe

hatim a.r said...

@miss rouge:stylo muslimah kan?go to their boutique la buat baju raya =)

@adrina:setakat tinggi pili bomba toksah berangan nk model bagai

@anis:internet lembab so not many pic here.gambar makanan lupa nak snap!!!!damn!

@nabilah:i mmg superb haha

@harasho:saje nk buat org jeles nih ngeee

WZulhilmi said...

a'ah patutnya letak gambar makanan..Muahahah :)

nisha said...

omaigod Hatim!!!

best giler.... Ntah2 nanti in 10 years time ko jadi Fashion Doctor pulak.

•myraSHJ• said...

now na tuka cita-cita a,
mao dpt undgan tgok show rizalman
(mintk2 dye baca,t dpt mkn free cm u)
HAHA :))

hatim a.r said...

@wzulhilmi:mnyesal plak.but it was yummeyyyhhh

@nisha:aku lagi 10 taun kalo dpt survive keje ngan gomen pun dh cukup bagus dah

@myra:nak jadik ape plak nih?tak bagus mengharapkan makanan free bila ke fashion show haha

adrinaqamarina said...

eh,,,tinggi u bpe? dalam picts nampak cam tinggi pili bomba(u cakap)...tapi tak tau la kalo ilusi optic je...

Aliyah Zambri said...

Hatim! I'm so happy for you to be able to experience all that! Budak hingusan yang kukenali sejak dahulu sudah berkembang matang! Tsk *terjerking moment nih*

I love all the collections, and you looked good =)
Have fun for the rest of your holidays <3

Aliyah Zambri said...

Tear jerking*
typo epic. -___-"

hatim a.r said...

@adrina:average height je

@aliyah:budak hingusan???kwajja neh haha.well at least ada hasil jugak tulis belog nih.xdelah buang masa je.tear jerking kebendanya eleh dia ni emo pulak hehe

Shahirah Elaiza said...

OMG Hatim, you're one lucky guy! The dresses look amazing... I swear I am in love!

Rizalman's my mum's former fashion student btw =)

hatim a.r said...

ur mum's former student?wow!!
i can totally see u wearing his creations.bsides its time to tempah some baju raya innit?

tintin said...

woww...soronok kne layan bagai...
pasni wat bju kt rizalman la kamo0..=)

FarahMadiha said...

thank you for making me jealous...
tolong cakap dekat Rizalman i looove his designs <3
teringat my plan nak buat fashion line bila besar...
-pergi cari balik sketchbook lama-

.zirah. said...

hahaha..best kan.i lum sempat updated lg.u punye gmbr i kire adalah dlm 10 photo in my camera.

-en.sani- said...

ni kalo voucher tu aku nak tuntut dah abis, kau nak sedapkan ati aku mesti kau beli telekung kat nilai 3 kan?

hehehe...

event ni kt ne eh?

hatim a.r said...

@tintin:xde bajet dah nk tempah baju.beli bundle pun x mampu dh ni

@farah:ure welcome haha.im sure he already know that!i mean who doesnt love his work kan

@zirah:nice meeting u yesterday!sila update ye =)

@en sani:ada satu je voucher tu ha dapat dlm goodie bag.tapi buatan nilai 3 pun berkualiti apa..event ni kat menara mustapha kamal dekat dgn mutiara damansara

Shahirah Elaiza said...

Yup! Rizalman, Radzuan Radzwill and Sharifah Kirana were my mum's former students in UiTM.

Btw, I've always liked your blog but after this post I think I'm seriously hooked =)

lia lousy said...

ini nama nye, berbaloi baloi!!
antara berbaloi blk msia jugak lah ni.
wooot wooot ;p

hatim a.r said...

@shaelaiza:wow no wonder ure so stylo!im sure ur mum pun as stylish as u are.btw i love ur blog!!

@lia:yaaa mmg berbaloi baloi.makan free mmg dialukan

Siti Nadiah said...

haha..dambaan pilu lak...im new here..like to reading ur blog..in fact,one of my feveret..heh..keep it up saudara hatim..^^

hatim a.r said...

hi nadiah!!!welcome to my blog make urself at home ewah.tapi kalau kat rumah suka berlengging baring depan tv pakai boxer please dont make urself at home hehe

Siti Nadiah said...

hahaha..never...so leh la wat cam dlm umah..;p

yaya othman said...

hi :)
i was there too :) can i cilok some of ur hot photos :)
tq

puterakayangan said...

since msuk "sekolah"...blaja balik...very busy lah...sampai xde masa even utk bukak ur my faveret blog (urs)..sigh

ok...when i read dis..it was like WHAT?????????????????????????!!!!bgambar dgn rizalman...!!!!!best nye!!!xdpt marc jacob...rizalman pun kelass!

puterakayangan said...

since msuk "sekolah"...blaja balik...very busy lah...sampai xde masa even utk bukak ur my faveret blog (urs)..sigh

ok...when i read dis..it was like WHAT?????????????????????????!!!!bgambar dgn rizalman...!!!!!best nye!!!xdpt marc jacob...rizalman pun kelass!

puterakayangan said...

since msuk "sekolah"...blaja balik...very busy lah...sampai xde masa even utk bukak ur my faveret blog (urs)..sigh

ok...when i read dis..it was like WHAT?????????????????????????!!!!bgambar dgn rizalman...!!!!!best nye!!!xdpt marc jacob...rizalman pun kelass!

hatim a.r said...

@yaya:laaa rugi tak bkenalan haritu.eh since ure in some of my 'hot' pics ambik je.kira ok u x charge royalti hehe

@putera:ni eksaited ke apa sampai 4-5 kali komen sama?

puterakayangan said...

ouh...ops!
i guess something to do with da internet itself lah....lembap semacam..so maybe tertekan beberapa kali....

salam maaf...ceyh