Sunday, March 6, 2011

Dublin-KL

Hari paling last di Dublin dihabiskan dengan operasi mengemas barang peringkat akhir. Peringkat sumbat apa yang boleh,timbang beg,berdoa tak kena extra charge. They allowed 20 kg je but in the end my luggage berat 29.9 kg. The doa paid off tho since i didnt have to pay for any extra charges fuh.

The day started by finishing off lasagne yang dibawa oleh saudari Amirah the night before. The best lasagne in Dublin thankyou dahling kau macam tau-tau beras rumah aku habis. Aliyah prepared scrambled eggs and baked beans.

Perasaan sayu maksima tatkala mengosongkan almari baju dan membuang cadar katil. Lepas dah kemas-kemas termenung kejap mengenang memori manis bersama almari dan katil. Gilo mengenang memori dengan perabot.


Flight balik pukul 4 petang. Pukul 2 dah start rasa nak meleleh. Thanks to those yang datang hantar dekat airport. Also kepada juniors yang siap buat jamuan farewell dan rakan-rakan yang bagi hadiah =)

-trying our best to fake a smile.Aliyah muka macam mati kucing,you'll be fine.

Masuk flight lepas dah composekan diri,i opened the card given by her. Gila sedih nasib baik kawasan public kalau tak memang dah meleleh ah kat situ.

Tapi 10 menet je la sedih,makanan sampai memang tak hengat apa dah. But seriously MAS punya in flight entertainment and food sucks ass gila. Movie adela dalam 2-3 yang kau boleh layan. Makanan pun gila tak sedap kalau nak compare dengan Emirates. Tak tau lah kalau MAS nak jimat bajet kongsi katerer dengan Penjara Sungai Buloh.

-sweet sour beef for dinner

-yang ni nasik lemak served before landing. Nasi lemak AirAsia 10x better.

Nasib baik service dari cabin crew bagus. Kakak stewardess siap bagi kacang satu beg plastik suruh bawak balik. Bukan tak patriotik tak support MAS,tapi ini just review as a paying customer (actually JPA yang bayar tehee). Dahlah game super mario dah takde weh tinggal game bebudak tadika je main susun-susun huruf. Apakejadah?

Lepas makan i changed into my sweatpants untuk keselesaan yang maksima. So most of the time during the 12 hours flight i looked like this;

From now on all posts in this blog will be written in Malaysia. Tapi since minggu depan dah start belajar balik i doubt i will update this often. Kepada semua rakan-rakan sekelas,i'll see you guys soon!

21 comments:

Aliyah Zambri said...

Haha. Mati kucing? LOL. Sila pergi makan best2 on my behalf. And if tangkap gambar makan best2 jangan nak gedik2 tag I dlm FB, or u can say bye-bye to awesome gifts I'm planning to get u :) see u in summer, Hatim!

Apis Hilton said...

say something ( you asked us to do so )..haha..anyway welcome back to malaysia once again! your blog is like a drug! teehee!

yuyu lar said...

wselcome back welcome backkk!!!

ajid said...

goodluck and welcome back. =)

tengku_fir21 said...

ahaha..sob..sob..pulanglah ke tanah air..erkk..gila nextweek dah start kelas..aper cer..

Tijah said...

blajar mana lak lepas nih...

Miss Ran said...

sedih jugak

~roslinda~ said...

welcome back!:)

mia sha said...

tdoooo.....cumelll

Calvin Charles said...

Welcome to Malaysia..... :)

mishyweird said...

waaaaaaaaa ~
enche Hatim !
tahniah larh anda bro.
sudah menjejakkan kaki anda di Tanah Melayu ~
heeeeeeeeeeee~
papepown welcome back bro !

xhah ibrahim said...

ns lemak Mas bikin sakit perot...haha!mmg xbest...yeay~

norhidana said...

alahai msti sedih kn, maklum lah dh lama duk dublin tu kan, mencari ilmu...
gambar pagi tu mmg nmpak beno tak mandi dik oi... alahai

psl makanan kt dlm MAS tuh, alahai pttnyer jgn la malukan syarikat sndiri...

apa pun welcome back to m`sia...

la d0n$eja n0reul said...

selamat kembali ke tanah air....

belinda dee said...

atim bleh jadi dr selebriti la..glamour btol dlm blog..dah berkhidmat kat memane sepital nanti jgn lupa update pegalaman baru!

hatim a.r said...

@aliyah:hah gift!i loike.ive been eating like crayzay this past few days.lets hope the next time u see me u'll still be able to recognize me with my extra chins.

@apis:that facebook is seriously dysfunctional

@yuyu,ajid:tenkiu

@tengku:because theyre so dengki like that.x bagi cuti lebih

@tijah:penang kak.meh ah datang makan mee udang

@miss ran: T_T

@roslinda,mia,calvin,mishy:thanks

@xhah:kannn???sambal udang rase macam kunyah tayar

@norhidana:diorang nak save bajet kut tu yg semua x berapa nak sedap

@noreul:thanks

@belinda:u should see everyone else's blogs lol.there are better blogs + more famous people out there.trust me

nama.aku.lynn said...

welcome back doc!=)

MiaDiera said...

doctor hatim kembali ke tanah air:DDhaha

Apis Hilton said...

haha..selamat pulang ke nilai bandar elegan!

hatim a.r said...

thankyou thankyou =D

Cekodok Pisang said...

selamat kembali...

salam ziarah drp cekodok pisang