Tuesday, December 13, 2011

Minggu-Minggu Hell Dalam Hidup

Sejak dari zaman Intec hinggalah waktu menuntut di Dublin, acapkali ketika musim peperiksaan kamar tidur akan secara automatik bertukar menjadi seperti tempat babi hutan berhibernasi. But this time around, tiada lagi kekusutan dalam kamus hidupku.


Entah kenapa roh Eric Leong merasuki diri tiba-tiba nak transform bilik jadi feeling resort. Kau mampu? Cantimnyewwwwwwww (baca dengan tajwid Eric Leong)

Langkah pertama haruslah beli scented candle jenama Tesco untuk memberi efek aromaterapi. Kemudian beli fresh flower 3 ringgit dari gerai india tepi jalan sebelah Shell.
Ini hasilnya;

Sebuah makeover perasan resort tidak lengkap tanpa elemen air ataupun water feature. Jadi dengan gigih angkat aquarium kura-kura yang seberat seekor anak sapi untuk diletak di dalam bilik.

Bukan saja dapat menikmati bunyi deruan air pam tahi kura-kura, bahkan dapat saksikan aksi kura-kura genit ini panjat memanjat batang kayu.

Tetapi sure enough, keadaan bilik kembali kepada fitrahnya yang buruk selepas beberapa minggu teheee. Tak dapek la nak beli bunga tiap minggu woi baik beli nasik lemak 3 ringgit.

Lepas exam, seleberet adalah dengan menonton wayang cerita Puss in Boots. We got out of the cinema around 11 ish pm. Lantas menuju ke Delicious untuk late night dessert.


But when we got there, they are closing down oredy. Jadi cuma boleh tapau dan makan di luar menghadap laut ;')

Tahukah anda hanya tambah 2 ringgit,anda dapat bawa balik gelas kaca berisi Black Forest cake itu? Ya tak perlu ke Mydin untuk dapatkan gelas murah.

We spent hours talking about the future and whatnot. The possibility to end up being foreveralone, berangan nak beli mansion dekat selatan England dan macam-macam lagi. You know, stuff that losers like us usually talked about T_T.

So basically that's it. That's what has been going on in my life this past few days when i temporarily disappear from the blogosphere. (macam ada orang tanya kan??)

15 comments:

Iffah Afeefah said...

br nk tnye

*amik ati ko hatim hehe

mimi mn said...

marilah menangis bersama-sama demi mengharungi perjalanan melodramatik selama 5 tahun di dalam bilik umpama tempat ternakan lembu dan kambing

Maira Junoh said...

kura kura pun rimas tu ha . haha

syashafie said...

naseb laa bakal doc :P

Musfirah Shalleh said...

op courseee . 'Enche Hatim ble nak kembali ber-blogger ?' tehhhhhhe :)

FaiZaH Fyn said...

pasni boleh suruh encik hatim makeover bilik saya pulak :)

lynnaiza said...

wuhuuuu!mesti la ada yg tnya.igtkn dah syokkk dok penang sampai lupakan blog ni.hahaha.anyway,beli mansion?ok gak tuuu.*sama lah angan2 kita.lol

dali said...

tim akk selalu tgk muka kau mcm budak lelaki dlm masterchef tu. apa nama dah lupa. yg pandai masak omputes tu. hehe..

lama tol x update..

norhidana said...

kelas ko dik... siap blh makeover blik jd cam resort heheheh

apa pun sesekali tukar pemandangan kt blik ok pe... heheheh

Arash Libra said...

selamat beristirehat & menambahkan lemak tepu..huhu ;D

::FAIZ FARISH:: said...

suke akuarium kecik tu

Princess M said...

Kelassssss bilik ko dik! Akak pun nak transform bilik jadi cam bilik ko esok lusa. Tak sabar

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kehkehkeh...

Apo nak dikato...

Tagline Eric Leong tu cmni haa..

"Cantik tak..? Cantik tak..? Cantikkkkkkk kannnnnn.... hehehe..."

Omak akakpun dah hapal dah sekerip dia ni... ^___^

ainzoo said...

Aku masih dlm mood final exam ( serabut nk bc buku smpi terbaca blog ko pulak..)Tagline Eric Leong tu, kna disertakan dengan ekspresi muka terkejut/seplais yang bersungguh2. :)

ni off topic sat..smentelah ko dh abis exam, sure nk ronda2 cari makan..ni aku bg link kat hang.. tempat2 makan area Utara.

aku terjumpa td..ngam jg group tu..

https://www.facebook.com/groups/248460841870381/

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

ikea rm1.99.

trm ksh.