Friday, May 25, 2012

Post Exam De-stressing and Binge Eating

Psychiatry rotation has come to an end. End of rotation exams diadakan di awal minggu which means from the day we came back from Hospital Bahagia to the day of exam cuma ada 3 hari untuk study di saat akhir. Maka tidak hairanlah diri ini hampir-hampir check in di wad mental.

-kura-kura menjadi mangsa di saat tekanan melampau. Makeover tanpa rela tatkala dipakaikan loceng

Lepastu semangat gila hafal schizophrenia,bipolar,depression sekali long case dapat panic disorder. Apa ni weh apa nihhh dah aku pulak yang panic attack kat situ. Tetapi alhamdulillah dapat juga ditempuhi dengan jaya.

Ketika tempoh study separa gila, kualiti pemakanan memang terjejas. Tak sedar diri dah dekat nak exam masih balun megi di malam hari. Selain faktor masa dan kemalasan, faktor kewangan goyah juga menyumbang kepada diet kurang sihat ini. Ingatkan lepas habis exam nak makan sedap sikit, tapi balik rumah dah mentally exhausted akhirnya juadah berprestij ini menjadi santapan pertama selepas exam.


Luckily my classmates decided to do a barbeque + get together/de-stress session by the beach. Yeay for real food! 

-membeli barang barbeque. di mana lagi kalau bukan gedung bahan murah untuk pelajar sengkek-Tesco.


-gambar barbeque terbaik yang mampu ditangkap oleh iPun ku. Sila syukuri 

The following night  Mak Su invited me to Hard Rock Cafe Penang for dinner since she's staying there to attend some conference.


They call it conference, I call it 3 nights vacation. Seriously mana ada orang konferens kat Hard Rock hoih. Heaven gila siap dapat free Hard Rock merchandise, diharap pihak kolej boleh pertimbangkan hotel sebegini untuk penginapan di kala rotation public health nanti *berangan*.

Had dinner with Mak Su's lawyers friends + other people working at her department, rilek je join dinner office orang haha nampak benar sifat malu senipis kain kapan.


-appetizers. Picture taken from Mak Su's super canggih phone.

I had a lamb burger, but didnt took any photos of it akibat kegelojohan melampau. Just like last time, i didnt manage to finish the burger due to it's ridiculous portion. Dahlah burger pun tak mampu nak habiskan, lepastu ada pulak dessert cheesecake. The cheesecake was so good, but after stuffing yourself with a burger that could feed the entire country of Ethiopia, i only ate like 2-3 suap of the cheesecake.

We stayed there to see the in house band perform. They were so good, am quite impressed with their selection of songs.



-sambil tengok live band haruslah pow Mak Su minuman berharga 47 hengget sebab kalau beli sendiri mungkin terpaksa cagarkan jam tangan untuk membayarnya.

So thank you Mak Su for being the awesomest aunty ever, also for the duit minyak untuk balik Nilai esok tehee. Jika ada konferens di Hard Rock lagi sila dapatkan bilik yang bersambung dengan swimming pool itu.

11 comments:

norhidana said...

heheheh... sian lah kure2 tu jd mangsa stress ko dik...
tp lps tu perkara yg best2 jd... heheheh
dpt berbbq pastu dibelanja mkn di hard rock cafe... hehehe
apa pun selamat balik kg yek.... drive carefully

Cik Hernie said...

Kura-kura tu tggl sekor je? yg tu Tiz or Remy? ;)

Zinnirah Humaira said...

kasihan kura-kura :P

buSuk said...

iz dzat tiz or remy???

anyway...nice 'powww' power. ohsem-ness...hahha

lynnaiza said...

berbalaoibaloiii la doc dgn vacation 3 hari tuuu. cover balik megi tak sihat tu. hahaha

hatim a.r said...

@norhidana:selamat sampai alhamdulillah

@cik hernie:lagi sekor tengah berenang dalam akuarium

@zinnirah:dia suka ok

@busuk:ini tiz

@lynn:pasni sambung makan megi balik haha

Rin said...

Memang awesome giler yr maksu. Hrh penang mmg heaven to ppl of all ages.

The Ugly Mother said...

nampak paus tersadai kat pantai lagi la..;D

Tiara Fazlin said...

hahah senipis kain kapan!

Filla ~ Kasihs said...

pitam Mak Su tau..hahahaha...

hatim a.r said...

@rin:band dia best kan?lagu pun uptodate.

@filla:orang bekerja memang harus di pow