Tuesday, June 18, 2013

Post Exams Shenanigans

Hello everibadehhh! Lama tak update, walaupun dah habis exam kehidupan tetap busy okeh. Tapi busy berpoya-poya lah. Semenjak habis exam setiap hari tak duduk rumah, samada bermastautin di Gurney ataupun di  gerai makan sekitar Penang. Now im already back in Nilai, stuffing my face with homecooked food.

So disebabkan harini agak tak produktif, marilah kita update tentang aktiviti selepas exam. Aktiviti pertama lepas exam ialah tengok movie cerita Now You See Me. Not bad. The very next day pula naik Bukit Bendera sebab sepanjang 2 tahun lebih duduk Penang tak pernah jejakkan kaki ke Bukit Bendera.

Waktu naik bukit ni result belum keluar lagi. So berjimba pun half hearted la kiranya. Baru nak bersuka ria terkenang written papers yang macam nakharomm susahnya lantas terus kemurungan. Tu yang naik atas ambik satu gambor je.


-jadiklaaa kannn

Pastu the next day result keluar. Alhamdulillah pass, lepas sujud syukur semua pergi karoke. -___-"
Antara orang pertama yang di call untuk bagitau pasal result ialah ibubapa dan opah. Maka wajiblah keesokan harinya balik kampung untuk membuat lawatan rasmi ke kampung halaman.

Lama gila tak balik kampung, dekat sebulan lebih la jugak gara-gara study group every weekend. Syukur opah dan atuk still sihat lagi. Opah sekarang tengah layan cerita Teduhan Kasih tak pasal-pasal aku pun terjebak sama benci Nabila Huda dengan kak Long.

-tengah masak. Opah ni asal ambik gambor je mesti tengah masak. Kata cucu mithali balik nak makan, haruslah masak 5 hidangan sehari.

Balik ke Penang semula after 2 nightsdi kampung. Balik Penang terus berpicnic kat Feringghi beach,which in my opinion is overrated. Penang's beach sucks ass. Tak bersih dan bentuk muka bumi yang not meant for picnic/lepak-lepak. I dont know why people pay so much to stay at that kind of a beach. Baik pergi Redang.


And finally graduation ball with fellow classmates. Buat dekat Shang Ri La Feringghi. Depa hidang chinese food, menggigil nak kepit mushroom guna chopstick woih. Food was not bad, tapi dasar tekak desa lepas dinner pergi Kapitan makan cheese nan sebab tak kenyang makan makanan fancy-fancy nih.




It was fun. Cabutan bertuah dapat 3 tiket free GSC saja nak menggalakkan aktiviti lagha lagi. The dinner was on Friday night, the following Sunday ialah hari Conferring Ceremony aka graduation day. Yang tu nanti la bila-bila free update sebab sekarang masih mood malas.

Sekian sahaja update ringkas dan padat ibarat melepaskan batuk di escalator.


9 comments:

Ayu Nurhaslina said...

Tengok gambar opah pun dah rasa tenang :')

DJ said...

nanti dtg lapor diri kat kementerian tak?meh jumpa 'org besar' kementerian nih...hahahaha 'org besar' leh blanja minum kat alamanda...sbg penggalak nak mula kerja...hehehe

anna hashim said...

waaahhhh..masakan opah jugak yg menjadi idaman kelbu kan?..
good luck la yeh.....:-)

LynnAiza said...

opah comey yg steady di dapur. hahaha.

hmm,sesejak dah bermasatautin kat Penang ni,segala komentar terhadap Penang akan dipandang serius. hahaha

budak spec bintang said...

haha.. suka scene yang ade kak long dengan mak die. berapi je tengok..

hatim a.r said...

@ayu:tu belum makan masakan opah lagi.lagiiii la super tenang,terbongkang terus

@DJ:lapor diri kat induction je.amboi orang besar,takut dengor haha

@anna:tq

@lynn:penang is not that bad.in fact better than nilai haha

@budak spec:kann???rasa nak karate tv

Aliah Nuqmans said...

suke pepatah tu..
"ibarat melepaskan batuk di escalator" hahaha
bleh masuk kamus!

FazzYnameD said...

hahahahahahahaha.

mvp_dina13 said...

tepi sket..

hey hatim.. gettg got get flawless.. ist?