Sunday, June 9, 2013

Dr Muhamad Hatim Abd Razak, MB BCh BAO




Alhamdulillah.

I have passed my final medschool exam. So sementara belum conferring ceremony ni kiranya im unofficially Dr Muhamad Hatim. Wah taip ni pun rasa poyo melampau geli geleman aku heh. I used to get irritated when people called me doctor before this, ye lah sebab kau tu dah lah medical student yang tak seberapa pastu orang panggil doktor tak layak woih, besides i dont want to jinx it. Dahlah ada blog readers yang mistakenly thought that im a houseman. Gila houseman mana update belog seminggu sekali.

This whole journey in medschool was fun. The first 2.5 years in Dublin was the best, didnt really studied much...most of the time was spent travelling. Sila jangan contohi ini. Lepastu balik Malaysia buat klinikal hampir depresi sebab susah.

Im thankful for wonderful friends that i have here in Penang. In fact none of this would be possible without them. Kalau tak sebab study group yang bermula last menet sebelum exam (again,sila jangan contohi) tak mungkin subjek medicine dapat habis cover sebelum exam.


-komplilasi nota hasil study group yang gigih.

Special thanks to my housemates Amir and Thariq who put up with my asshole-y behaviour throughout this whole 2.5 years. I've a tendency to become a full blown asshole when im depressed. 

And trust me,i'm depressed like all the time.

Also to Marsh,Dyla,Elia, Haleem, Reen and others who were with me through thick and thin and thanks for not judging when i let lose in the karaoke room.

And to my wonderful parents yang sembahyang hajat dan berdoa siang malam. Mama siap puasa on the day of my exams.Orang yang ambik periksa ni pun tak puasa dan sembahyang hajat segigih tu T_T . Medschool is 60% knowledge and 40% pure luck. And to get that 40%, you need your parents doa and redho. So thank you Mama,Ayah. 

To the lecturers,doctors and even patients who have taught us so much. Some were nice and motivating while some were sarcastic,garang melampau and borderline annoying. But whatever it is thank you for your time and ilmu.

Last but not least, my family. Starting with Opah and Atuk for their unconditional love, for making it easy for me living far away from Nilai. My siblings, cousins (who are more like siblings to me) pakcik dan makcik-makcik yang awesome who treated me like their own child. Thank you for your endlesss support and for your doa.

To my awesome classmates who pushes me to be better in my studies and in life. We did it. Now let's catch up on some sleep. 

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

30 comments:

Tijah said...

Tahniah dr.
Semoga segala yg diperolehi dimanfaatkan sebaiknya.
Good luck for everything.
Nanti posting kat mana? Nak la jadi pesyen awakkk...

~ Cik Azz ~ said...

Tahniah Tim.. Jugak tahniah untuk the whole family yang bagi full support..

Harap2 ko posting kek sinia haaa.. hehehe..

Lopeh ni lagi banyak cabaran ehh.. Moga bojayo la tompuh semuo tu..

Moga berjaya jugak di hari2 mendatang.. Amin..

rerehalim said...

Congrats hatim! Lepasni boleh mntak mc.

rerehalim said...

Congrats hatim! Lepasni boleh mntak mc.

adibah zulkefli said...

congratsssssssssssss doc! muehehehe

Adilah Nur said...

Congrats doc!! :)
Semoga hidung kembang kempis dengan jayanya untuk konvokesyen nanti :P

Adileen Ramlee said...

yeay!!! finally an entry! penat we''olls tunggu update dr incik hatim eh i mean dr. hatim! tahniah!!!!

Hijaupermai said...

congratz Dr.Hatim..take a very good rest n sleep and go travelling..before u totally forget what is the meaning of weekend,public hols, night and rest..at least for the upcoming 2years..hehehe

[i.l.y.a] said...

Congratssss doctor!!

Farhanah Ruslan said...

Woahhh... Congrats. Mine will b 4 more years to go. Pray for me. HO life will be more dreadful.

Farhanah Ruslan said...

Woahhh... Congrats. Mine will b 4 more years to go. Pray for me. HO life will be more dreadful.

Filla ~ Kasihs said...

TAH.NI.AH... ok sekarang kita tukar panggil Tuan Doktor pulak lah.. tabik!! ;)

eiman's mummy said...

congrats!!!..
lama sungguh tak update blog yer....
so sama ngan alia la habis..dia pun dh nak balik dh..

norhidana miswan said...

tahniah doc...teringin gk akak jumpa ngn doc baru nih, camne agaknyer ke sama cam doc2 lain yg eksen n skit kekwat itu huhuhu

Izza is my name said...

lama tak jenguk sini...tak sangka dah abih study...^_^

Tahniah Hatim!

Miss said...

congrato Dr Hatim...cewahh!! ^^ terbaekkk gitew

Putri Syahirah said...

tahniah!! :)hard work paid off. :)

Syuhadah Azri said...

Wahhhh congratulations Dr. Hatim! Haha

Maisarah said...

Mabrukkkkk! InshaAllah you'll make a good doctor (:

Falahin Farn said...

Congrats n mabruk, Dr Hatim, I pray you as a great doctor in the future ^^

adrinaqamarina said...

tahniah hatim! :)


p/s dh lama tak komen kat blog ni, tetiba terpanggil nak tinggalkan komen harini :)

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

serius lame x jenguk blog ko.kat fb snyap je?

congrats bro!

andynurehanadibahrahim said...

congratess doctor!


sudah lama membaca blog ini tapi baru nak drop comment. haha


apa pun tahniah! selamat menempuhi HO life.

fighting!

lilieyz said...

Tahniah!! Dr Hatim.

hatim a.r said...

Tq semua.terimakasih di atas doa-doanya.

@amirul:kau la senyap.aku mmg ahli lelap kat facebook tu.apa cerita beroww??

LynnAiza said...

cehhh, selama ni dok panggil doc, geli geleman ghopenye?! hehh. tapi panggilan itu satu doa. seee, sah dokter hatim! tahniah once again! :)

noname said...

Alhamdulillah. Congrats!

Lolly Apparel said...

tak sangka lak student medic boleh layan blog..budak medic kan kuat baca buku..anyway congratulations dr. Lepas nie boleh citer kesah patient lak semoga jadi doc yang berhemah bukan berkhemah ya..

bai zura said...

Taniah

mvp_dina13 said...

tepi sket..

wahh tahniah dr hatim!
emmm cik hatim, jd dr psikiatrik ke?