Thursday, May 27, 2010

Now Everyone Can Fly.pfftttt


Nowadays dah banyak syarikat penerbangan yang menyediakan tambang murah. Kalau di Malaysia ada airasia,di ireland pula ada ryanair. bila ryanair buat promotion harga tiket kadang-kadang lebih murah dari sehelai skinny jeans di topman.


Jadi tidak hairanlah kalau sekarang ni literally almost everyone mampu untuk travel dengan menaiki kapal terbang. Memang ini satu perkembangan bagus tetapi kalau semua orang termasuk mereka yang berperangai setinggan dan rempit pun dah mampu menaiki kapal terbang,maka suasana tenang di dalam kapal terbang pasti akan tercemar.

Case in point;flight waktu pergi dan balik dari Agadir.i pun tak sure apa pasal tapi keadaan dalam flight macam pasar selayang.

-makcik ini tak berhenti bersembang sepanjang 3 jam flight.kalau sembang lite-lite takpe ni dah macam buat announcement. hampir-hampir nak lempar kasut bagi senyap.

-yang ini boleh pulak buat mesyuarat PIBG tetengah tu. pun suara taknak kalah.habis mesyuarat pasang pulak lagu hindustan kuat-kuat.apasal tak menari bhangra terus kan?

dan yang paling worst bila ada yang mabuk-mabuk.bila dah mabuk mula la buat perangai macam tak sekolah.siap ada sorang tu kantoi dengan stewardess sebab merokok dalam toilet. cibai tak perangai macam tu.kalaulah terbakar jamban kapal terbang tak ke boleh mengakibatkan crash landing? dahla safety demo waktu mula-mula tu i memang tak pernah pay attention.

-ini minuman ketiga yang beliau order.terimakasih kerana membuat onar saya harap liver anda rosak akibat alkohol.

-mamat ni pulak sampai stewardess kata sorry no more alcoholic drinks for you sir.itu maknanya anda pretty much effed up already lah.lepastu siap buat sexual harassment kat stewardess.such a classy man this one.

-macam naik bas kilang pun ada.

-ermmm no comment.

waktu kecik dulu kalau dapat naik kapalterbang sumpah excited sampai tak boleh tidur malam.sekarang naik flight is just like a bas kilang ride except its 40000feet di atas udara.

nasib baik flight haritu 3 jam je.mintak-mintak la flight balik malaysia yang lama nak mampos tu takde lahabau-lahabau macamni. harap anda doakan perjalanan i selamat 15 jun ni.tapi 28th ni nak gerak ke london sudah. jika blog tak update maknanya memang i takde internet access lah tu ye.

kepada yang dah berada di malaysia takpayah la kejam sangat nak upload gambar cendol ke apa kat facebook.tunggu aku balik dulu weh


26 comments:

adrinaqamarina said...

wow,,,
naseb akt egypt ta de cam ne eh...

15jun da na fly balek msia...
sangat jeles,,,

pastu nanti ta yah la upload gambar cendol ke jugak oke~~~
jeles orang yang kat sini ag...
T_____T

btw,,,semoga selamat sampai oke!

inabu said...

rasa2nya penumpang airasia xde la seteruk camtu, nampaknya ryanair tu dh jd rapidkl kot :)

hatim a.r said...

@adrina:tak balik cuti ke? 16 hribulan adela gambar cendol diupload nanti haha

@inabu:bukaan rapid kl ni dh tahap bas mini shah alam

adrinaqamarina said...

insyaALLAH balek...tapi sebulan lepas kamu la...18 julai camtu...
final untuk written paper pon ta start ag...dalam 7 jun camtu...
doakan kte jugak eh...
=)
jasamu dikenang...nanti kalau balek bangi alang3 dekat dengan nilai,,,boley la banje cendol eh...

cikgadis konfiuss said...

nnt pulang hati2 tau!
igt org tersayang~
ececeh~ heee~

Hidemichi said...

Mak aih...giler ahhh.... Memang mcm pasar pudu. Pilot ngan stewardessnyer buat apa pulak???

Err...yg lu tu pakai electronic gadget dlm flight tu x takut crash landing ke?huhu

hatim a.r said...

@adrina:babai la weh.haha selamat exam

@cikgadis:baiklah.org tersayang sentiasa di ingatan.waceyhhhh

@hidemichi:stewardess muka mcm nk menangis haha.electronic stuff tak bley pakai waktu take off n landing je la apedaa

~Kak AZZ~ said...

Gambo yg last tu bukan kaki ko ke Tim.. Omputih ni mana tau nak bukak2 kasut kan... Kiranya orang kita ni masih ada la sopan sikit, bukak kasut walaupun tapak kaki menempek kt dinding.... hehehe...

Selamat kembali ke Nilai... Boleh la makan cendol sesama nnt ehh.. Tapi akak dah elegik dah kt cendol2 ni... :p

A.R.A.S.H. 910 said...

kiranya airasia boley dimaafkan lagilah..adoiii..sentap kalo cengginilah rupenya..!!

hatim a.r said...

@kakazz:ape pulak gambar saye.saye yg snap gambar tu.ni kaki mamat pakistan manetah

@arash:yes.airasia nampaknya lebih berhemah

miSs inTerpReted said...

*gelak guling-guling*

entry ni very funny okei. and i must say that i agree with you. naik Ryanair memang umpama naik bas kilang..tapi dah murah beb, redah je la..

Balqis Riza said...

hahahah kelakorrrrr

noname said...

giler ke ape dlm ryanair cmtu??

jap.nak p upload gambar cendol.

hatim a.r said...

@miss:tula nak murah punya pasal.redha.

@balqis:haaaa indo takde bas kilang macamni.ni unik kat europe je ada

@tyra:aku pun tak tau apsal flight dari liverpool ni mcm ni.ko kala upload cendol mmg nk kene ah

Effa Madiha said...

pergh kalo cam nih gi pasar lg best.
seriously mas n air asia terbaik..x pnah lg jumpe org x bertamadun cam nih. haha psg lagu hindustan tu mmg annoying

Liyana said...

ari tu aku naik flight local. die macam jet pejuang saiz die. macam bas jugak. huhu

semuanya berbalik kepada mentaliti kan..

best nya ko nak balik jun ni!!!

DrSinga said...

selalu naik Ryan Air ..
erkk...sepuluh tahun yang lalu...
sungguh kurang di ajar kaki di tingkap itu!!

puterakayangan said...

hahahhahah!!!yg penting sampai..nampak cam pasar di awan biru...

Shahirah Elaiza said...
This comment has been removed by the author.
Shahirah Elaiza said...

So funny yet soo true! Air Asia is terrible, it's alright for short distance flights..

Nana said...

hahhaha bas kilang! damm kelakar ok!

Have a safe trip back home. bestnye balik! sigh! nanti I tengok gambar cendol tu I boleh menangis sorang2! uuuwaaaa!!

hatim a.r said...

@effa:nasib baik tiket murah.kalau tak rela berenang je

@yana:yesss tak sabar ni wehhh

@drsinga:so u studied in ireland lah dulu?wah finally a real doctor reads my blog haha

@putera:tu la yg unik.mana nk dapat pasar mcm ni

@shaelaiza:well i guess if u can afford to travel with a 'proper' airline u shud!

@nana:ill upload the cendol pic just for u hahaha

Nana said...

aisyioh!!! sungguh tak patuts! uuwaaaaaaaaa!!!!!!! enjoy the cendols my dear .. whilst you're there .. heheheh nanti balik sini merana balik :P

lia lousy said...

selamat balik malaysia ;p

ANIS ASILA said...

encik hatim, anda bila mahu update blog? -.-

suefea said...

gelak guling berayaq mata membacanya..thank u,
release tension baca blog nih..