Monday, February 6, 2012

Just Something To Ponder Upon


I iz back in Penang. Went to the giant pet store in Georgetown today not expecting any traffic jam since Thaipusam is tomorrow (or is it not?). But rupa-rupanya hari ni dah start dah. We found ourselves stuck in the middle of Thaipusam pre celebration or something.

So to those of you who got stuck in traffic jam like we did/who will be stuck in the traffic tomorrow i just want to share this with y'all;

“Dan janganlah kamu memaki sembahan-sembahan yang mereka sembah selain Allah,karena mereka nanti akan memaki Allah dengan melampaui batas tanpa pengetahuan. Demikianlah kami jadikan setiap umat menganggap baik pekerjaan mereka. Kemudian kepada Tuhan merekalah kembali mereka, lalu dia memberitakan kepada mereka apa yang dahulu mereka kerjakan.” (QS. Al-An’am: 108)



Happy holiday!

10 comments:

lynnaiza said...

good one doc! bravo3. banyak2 bersabar ye. confirm Penang lagi sesak esok. haha

~ Cik Azz ~ said...

Bukan ko ke yg suka dok maki2 ni... hehe...

Bawak2 la bersabar... Lain kali sediakan stok makanan banyak2 kat dalam keta tu.. Bila mulut penuh, takde masa nak maki or caruts bagai ni... ngeee....

Thanx sharing ayat tu... Boleh amalkan...

hatim a.r said...

@lynn:memang tak plan pun nk keluar esok.nk tido satu hari hehe

@cik azz:ye lah siapa lah saya yg hina ni,mana layak nk share-share ayat quran ni kat belog kan. i'll stick to the usual shit stuff for the upcoming posts cheers ;)

~ Cik Azz ~ said...

Kalau share dengan niat ikhlas, dapat pahala.. Peduli apa orang nak kata apapun, kan..

ehh, tetiba je ko syahdu ni apsal..? Adakah sebab dah balik Penang..? Hehehe...

beloger baru ler said...

insap.. itulah kan kalo ngaji xtawu maksud
pasni mmg mak dah tak menghina tuhan dorang segala..
Assalamualaikum

Dylla Fadzil said...

start hari sabtu pun dah jam terukkk kat seluruh pelusuk penang T____T

norhidana said...

mmg tak kuar ke mana2 pun dr isnin tuh sbb tau msti jem... maklum jln utama adalah mrr2 je... dhla dkt dh ngn bt caves...

tq dik sbb share

D-SIM said...

seriously tak pernah terfikir

Balqis Riza said...

nice bro..aku stuck jam kat batu caves selama 2jam pon wat dek je..bnde bkn hari2 pon so chill je lah...

mvp_dina13 said...

tepi sket!!!

uppss.. ingatan yg sentapketatpadat.