Saturday, February 18, 2012

Toys Aren't Us


Ok so apparently im not good at juggling between updating my blog and medschool. My last update was like a week ago and believe it or not nothing interesting or worth to talk about happened in the span of that one week. Such is the life of a med student.

The only highlight was that me and friends went to Tesco (as promised) to get some il cheapo toys for our paediatric rotation.

Sejak bergelar student di bawah paras miskin tegar, Tesco telah menjadi favourite hang out spot sebab memang hanya mampu beli barang dekat bahagian rak promosi lepastu pergi tengah-tengah malam lagi setengah jam dia nak tutup semua pastry/roti yang dah nak expired harga runtuh seringgit je hoih. Begitulah hendaknya kehidupan yang serba daif.

Namun begitu, selaku anak muda yang penuh kematangan,walaupun selalu ke Tesco sebelum ini tapi tak pernah lagi pergi ke bahagian permainan sebab sedar diri dah muka macam bapak orang bimbang mengundang tohmahan masyarakat jika dilihat terkinja di rak permainan. So this was the perfect excuse to relive our childhood moments.

I bought this squeaky blue colored penguin. It makes sound so it will be useful when i do developmental assessment in babies. But being the cheapskate that i am, i just had to buy the cheapest toy in the whole Tesco. So presenting Mr Pingu...

-Mr Pingu is a bit juling and looks kinda sad. But if you're worth 1 ringgit+ you would look like that too

Then i have to get something for the older kids too. In this age of iPads and what not, a juling blue penguin is not gonna impress a toddler.Kids these days haih.... So we have to look for something that suits kids of older age.

I was thinking of getting this;

-Most kids i know would Never Say Never to a free Justin Bieber CD

But then i realized,if i were to give them Justin Bieber's CDs they will grow up with terrible taste in music. Since Adele's CD is nowhere to be found and will surely cost me a fortune, i've decided to go for something ermmm cheap. Ya, CHEAP ialah kata kunci di sini.

So we bought stickers. I mean,who doesnt love stickers right??

Dahlah beli sticker murah,balik rumah siap gunting satu-satu dari sekeping besar tu supaya boleh dapat banyak sticker untuk diagihkan. Kedekut tahap dewataraya ni.

They are too cute i couldn't resist.I just have to tampal one on my dashboard.

-Cutest car of the year or what?!

Just 3 days at paeds ward im down with fever,flu and massive headache. Entah apa organisma yang bersarang dalam ward tu.Time rotation infectious disease pun tak pernah demam macam ni. Im still rcovering as im writing this post, lets hope ill be fully recovered by next week sebab minggu depan nak pergi maternity ward pulak tengok orang beranak. So looking forward!..NOT.

24 comments:

ainzoo said...

sticker tu so cute Tim. Aku pun ada jugak buh kat dashboard. Kartun apa? hehe.. Pingu.. sebab, mengingatkan aku dengan arwah bapak aku. Letak kat dashboard keta, rasa macam bawa pabak aku jalan2 & sentiasa ingat pesan dia untuk berhati2 di jalanraya (haha... skema gila komen aku kali ni)..

well, seorang Doktor pun boleh jatuh sakit, inikan pula student Medik.. hehe.. Sakit itu kifarah dosa. Get well soon! :-)

ainzoo said...

oh lupa..ada sesuatu yang tertinggal. Pingu tu sebab katun peberet arwah bapak aku selain Oggy & the 3 ekoq Lipas.. hehe

lynnaiza said...

doc! harap cepat2 sihat. then baru semangat sikit nak terjah maternity ward! haha.

pss,ada sticker lebih nnt bak mai satu.haha

iddy said...

i used to get lollypops for kids, works wonders :)

get well soon!

khairul fatehah said...

suka sticker tue jugak.beli bnyk-bnyk...endingnya tak tau nk letak mne pulak ! hehe~ :)

Tiara Fazlin said...

sweetnyeee! harga tak kira tim..yang penting hati ikhlas.. :)

i lol at penguin juling! bhahahah

rerehalim said...

Umakaih die g gunting sticker tu. ingat bagi sekeping terus
-.-

cik Kartun said...

salam kenal.. (^^,)v
terfollow sini mase BW kat blog iffah.. :)

FARAH ASYIQIN said...

you're so sweet. jarang jumpa laki suka sticker. hope you're doing well with the kids :)

sweet life said...

cian tim demam..

as doctor tak de orang pun care about your health...

tapi orang luar expect you will care them (patients)..

tapi u pun manusia juga.. akan jatuh sakit..

i wish you will recover as soon as possible..

chayyook!!

Balqis Riza said...

teringat pingu2 kat nick..~

FaiZaH Fyn said...

cara mudah untuk berjimat..tiup disposable gloves then bagi jadi belon..lepas tu lukis gambar kartun hehe..doktor buat macam tu dekat wad bila nak pujuk budak yang nangis..btw comel sticker katak tu!:)

Rizq Herinza Syadza said...

wahhhhhhh so sweet :') nilai kedoktoran yang comel. ;P

mimi azila said...

haha , cute !

~ Cik Azz ~ said...

Satu benda yang akak tak faham dengan budak2 zaman skang ni ialah pasal sticker macam tu la.. Untuk apa beli benda alah tu ehh..? Nak tampal2 kat mana je...?

Kadang2 naik geram jugak tengok anak2 buah dok beli sticker2 ni.. Habis semua benda nak ditampal.. huhu..

unknown said...

sonok ker jadik paediatrik...

najihatussolehah said...

baeknya doktor..hehe...

hatim a.r said...

@ainzoo:melankolik di situ

@lynn:harap-harap lah ye

@iddy:im trying to stay away from the sweets

@fatehah:ini pun dh macam terlebih je ni

@tiara:ikhlas satu hal,ni je yg mampu

@rerehalim:tak dapek la tu

@cik kartun:salam

@farah:tell me something i dont know wahahaha

@sweet life:thing is im not a doctor yet.so people definitely wouldnt care

@balqis:cerita paling malas takde skrip

@faizah:taknak membazir resource hehe

@rizq,mimi:*blush*

@cik azz:kids....are weird

@unknown:entohle.kenot say yet,im new at this

@najiha:everyone in our class do this ok.not just me

anisizatyA.J said...

I got sick masa duty kat NICU serious kuman apa yang bersarang situ? my friends pun mostly flu jugak bila peads hahahaha. alololo hatim ngan sticker froggy

cerita ikhlas said...
This comment has been removed by the author.
irma-ain ibrahim said...

patut la orang ajak picnic tak mau , makan takmau , pergi jalan jalan pun tak mau. nak pergi tesco rupanyaaaaa ! *sedih

peguin pun ambil gambar background buku medic. pelajar cemerlang betul. well , get well soon ! :)

norhidana said...

hehehhe... yg pnting ikhlas tu dik... tak kire lah mhl murah

Juno said...

"Mr Pingu is a bit juling and looks kinda sad. But if you're worth 1 ringgit+ you would look like that too"

Aku angguk masa baca ni.

12345:) said...

Chehh. ada gambar berbackground kan oxford handbook. Aura med student yang kuat. tkleh blah. hahah :p


-intan nur hadilah-