Friday, June 17, 2011

Pengembaraan Epik ke Pulau Perhentian Part II

Basically we booked a 3D2N package from SenjaBay Resort sebab pakej ni senang inclusive semua lodging,snorkelling,food and tambang boat. Malas nak pikir and plan sendiri. Our resort is located at Coral Bay. Dekat Perhentian Kecil ni ada 2 main bitchesbeaches, Coral Bay dan Long Beach.

Untuk anda yang tidak mendalami prinsip Islam Hadhari dan inginkan hiburan happening,bolehlah stay di Long Beach yang menawarkan hiburan berupa beach bar dan sebagainya. Coral Bay is more suitable untuk pasangan jiwengs yang mahu ketenangan abadi dan gemarkan aktiviti snorkelling tanpa batasan. Tapi both beaches are connected by a trail. 15 minit jalan je dah boleh sampai.

Coral Bay ni laut dia banyak gila coral. Eh baca balik macam bangang plak ayat ni. Tapi memang betul ah takpayah swim jauh pun dah boleh tengok ikan and batu karang.

-Our resort

-Coral Bay

Untuk pakej nih we had 2 snorkelling sessions. First day tu they brought us to turtle point dan shark point. 2 ekor binatang ini sungguh kerek dan sukar untuk diambil gambarnya. We didnt get to captured any pics of the sharks tapi turtle dapat gambar time dia menyelam je. Time timbul cameraman tangan pengkau tak sempat nak snap.

Namun begitu,pengalaman snorkelling di tempat-tempat ini sungguh awesome sebab ikan-ikan lain tidak angkuh,malahan terlebih jinak sampai berani menggigit kaki tangan. Tak pasal-pasal dapat free fish spa. Umpan dengan roti expired yang diisi dalam botol...

Dan hasilnya...
Gambar lain dari kamera canggih underwater orang kaya seremban...


Second day tu we went to an isolated beach nama dia Romantic Beach. Selepas anda ke pantai ini nescaya pantai Port Dickson akan kelihatan seperti longkang SYABAS di mata anda.

-berjumpa Nemo

We also walked to Long Beach untuk try mandi di kawasan yang tak ber-coral sebab habeh luka-luka kaki terpijak batu karang Coral Bay. Tapi sebelum mandi harus pekena milk shake snickers satu das. Harga secawan 10ringgit. Nanges.


-Long Beach

Sekian saja laporan percutian epik kali ini. Jumpa lagi di episod akan datang di Maldives. Bajet ah ade orang nak sponser kau pergi Maldives.pfffttt

29 comments:

dayanaazhar:) said...

serious jeles.

FaiZaH Fyn said...

10 hengget??tak boleh murah lg ke??

**ikan duyung xde ke??heee

syaima mulok said...

cumm nyaa pantaii! kat tganu eh? lahir sana,kampung sana,tp x pernah jejak sana .haha tragis lh smpai kene seberang banjaran segalaa :P

@namaakulynn said...

pic last paling ohsem!!hahaha.nice la.best gila kot tengok pic.baru ku tahu keindahan sebenar pulau perhentian.thank u to hatim razak sebab dah bjaya buka mata den besau2.hahha.boleh la jadik tour guide pulak pasni. ;))

CikHanim said...

ce sponsor trip pi sana! aku org pertama join!hahaha...

izz zara said...

cntiknya! next sem dh plan dgn kwn2 nk pg pulau prhentian. bole cite sikit tak bajet pg ni??

miss zizie said...

tengok gambar2 terus pulau perhentian masuk list wajib pegi sebelum grad. huhu!

~ Cik Azz ~ said...

Hamboii3...

sesedap mulut je kata pantai PD mcm longkang ehh... padahal kat situ la tmpt ko melepak dulu... huhuhu..

Tp Perhentian ni mmg cantik..

Ko amek pakej ni baper kos dia Tim..? Sj je tanya.. Sbb jiran akak baru2 ni pergi kena dekat 5K utk 3 fmly.. Itu kata mak dorang laa... huhuhu..

Lil0 ChIp$ said...

agak2..bape budjet 3d2m? ..curious nk tahu nie.. =)

mimi mn said...

Your vacation posts are entertaining as usual. Kenapa anda seorang sahaja yang pakai shades di dalam kesemua gambar?

amy shuhada said...

perhetian kecik lg lawa dri perhentian besar ke?? ni sorang pakej bape hengget nih? bak main contact numb ka apa. hohoho. demand akuh!!

najihatussolehah said...

cantiknye pantai..

sui nawi said...

bestnyaaa....
Su dulu masa pergi,mnginap
dkt Long Beach.Next time,
nak try Coral Bay plak.

FARAH ASYIQIN said...

dia punya all inclusive berape eh?

planning to go there :D

hatim a.r said...

Malaysia memang awesome pantainye.obersi pun takde cenggini.jadi silalah melancong di dalam malaysia.untuk bajet and everything insyaallah ill make a post about it =)

namivamp said...

betul ke segelas sepuluh ringgit
-___-

Lili Sakina said...

pic no. 2 tu tahan napas ke???

akie said...

yeahhh.. ak dpt jadi follower ke 1500! :P btw, da g perhentian.. lawa gaban.. pstu terjun dr rumah api tgh laut.. bru best.. hehehe

wan syamzaima said...

this is 1st time u go to perhentian island?
best kan...
i dh pi 2 kali,sekali stay at long beach,and 2nd time duk kat coral beach.i think long beach was better,happening.duk coral beach nak pegi long beach,jln dia sedikit mencabar kalau lalu tgh mlm..ngeri..

rasa kalau walk in lg murah kot..pakej mahal sebab agent dh mkn skit duit kita...dh terkena dh dulu...

rerehalim said...

Osemm osemm

Siti Nadiah said...

cntek ooh..jernihhh gile.O.o

sweet life said...

aiggooo.. kami satu lab, buat family dah kat pulau besar.. buat candat sotong and snorkeling gak.. 10 and 11hb.. tapi pulau kecil lagi syokk kot dari pulau besar.. huhuhuhuhu

sweet life said...

aiggooo.. kami satu lab, buat family dah kat pulau besar.. buat candat sotong and snorkeling gak.. 10 and 11hb.. tapi pulau kecil lagi syokk kot dari pulau besar.. huhuhuhuhu

[i.l.y.a] said...

haha. wehh, gambar kau yang depan milkshake tu kononnya sunkissed lah tu?

BAHAHAHAHA.

hatim a.r said...

babi hahahaha thank you for noticing anywayyyy pffftt.woih harijadi daddy dearest celebrate tak?

[i.l.y.a] said...

celebrate laaa. siap buat seprais lagi okayyy. hahaha. breakfast party campur pyjamas party sebab semua tak sempat mandi.

Mak Wardah said...

Insyallah ke Maldives soon.

Fatin Hidhayah said...

pitcha yg last tu suka tgk.. nk tnye nih, x masuk air ke kat celah gigi tu? hahaha

aiNuL ;) said...

wehhhh besssttt!