Sunday, July 17, 2011

Satu Minggu Yang Hell


Last update dekat seminggu lepas. I've never been MIA this long before except that one time i went travelling around europe. Anda ingin tahu mengapa belog ini tidak berhupdate selama seminggu? Ingin tahu? OK tak ingin. Takpe,nak bagitau jugak ni hah.

Last week adalah exam. This time around exam lain macam sikit. Gangguan emosi dia lebih,so i tried to stay away from blogging untuk mengelakkan luahan emosi secara terbuka. Itu yang kadang-kadang pukul 2 pagi amuk kat twitter tuh.

Before minggu exam tu sepatutnya cuti 4 minggu. But i decided to cut it short,dan habiskan minggu terakhir di Penang. Talking about serious commitment here. Kepulangan ke Penang disambut dengan cuaca nyaman berkabus.

NOT.

Kabus kebendanya. Jerebu adela.


Beberapa hari seterusnya dihabiskan di hospital untuk berjumpa patient yang lama ditinggalkan. Seperti juga exam yang lepas-lepas, exam kali ini juga menjejaskan kualiti hidup. Tambahan pula shelf buku ditakdirkan roboh di saat-saat akhir. Memang takde waktu lain nak roboh ke apa weh??

Yes,i've to secure the shelf with some masking tape.As a result,semua buku,nota,fail dan kertas-kertas terpaksa dibiar bergelimpangan di lantai bilik.


Malang tidak terhenti di situ. All the late night studying has taken its toll on my biological clock. On the last day of exam,my own body decided to sabotage me. I was supposed to be at the college by 8am. Cer teka pukul berapa i bangun????

8.13am.

Tersedar dari tidur tak tahu nak carut kat siapa melainkan diri sendiri. Sambil mencarut sambil capai baju kemeja yang tak ber-iron,sarung seluar dan telan 2 biji eclipse mint yang terakhir. Gosok gigi pun dah tak sempat ni. Dengan gaya rambut bangun tidur berjambul ala-ala some Datin Seri we know, i walked into the examination hall. Nasib baik sempat fuhhhh.

Lepas exam,i spent the whole weekend in Nilai untuk qada' tidur. Today im heading back to Penang sebab esok ada early morning class. Which means i'll miss Rizalman's fashion show tonight. To make it worse he told me this is gona be bigger and better than his last show with 60 outfits and extended stage.

Kalau kelas pagi esok cancel,sumpah satu Penang aku terbalikkan.

26 comments:

Iffah Afeefah said...

hatim2

buat aku gelak je

sabar2

Adileen Ramlee said...

sabarlah incik hatim...saya ada baca dekat blog Rizalman yang awak akan pergi fashion show beliau. maybe tahun depan lagi grand boleh la incik hatim pegi kan..kan..kan...

freeter farn said...

sabar doctor-to-be, apa-apa yg berlaku pasti ada hikmahnya :)

all the best \(>.O)/

memorial cute girl said...

ayat yg buat sy senyum sorg2 dpn lappy
KETAHIAN APAKAH INI..aduhai encik hatim..just wanna ask mohd haizi kt penang jugak ke..he is my senior,dia x kenal sy..biasa la hanya junior yg mengenal senior..ha3

FaiZaH Fyn said...

sabar enchek hatim...yg penting sempat jwb exam :)

namivamp said...

woah! memg hell.anyway ruginya tak pergi show rizalman.tabah ye hatim ;3
ada hikmah di sebalik hell.

FARAH ASYIQIN said...

yawww, give me the ticket please. sabar eh. ehehhe. mana tahu next year rizalman buat 100 pcs pulak kan. and you menang lagi ;)

~ Cik Azz ~ said...

Ko tak pegi ehh pesen show tu..?

Gantikan dgn akak boleh tak..?

Kehkehkeh..


Good luck for ur exam etc laa...:)

Mira Hana said...

dugaan nak dapat good result memang macam tu.. argh my anatomy exam will be around the corner toooooo

kemang~ said...

haha lawak ah ko bro..lek2 xde rezeki tu

dayanaazhar:) said...

PERGHHH lawak2....goodluck examm

Hannah Haykhall said...

Terlambat pi exam tu memang perasaan yang paling menjengkelkan doe.aku faham.haha..

najihatussolehah said...

kesian kt shelfbook..hehe..

sweet life said...

huu.. baek bagi invitation card tu kat saya...
slogan saya dikatakan terlalu skema huhu..
tu yang tak menang ....T_T....

Apis Hilton said...

take your time ! relax and be cool

mimi mn said...

Your rants are super hilarious though deep down you could explode in any time.

NADIAH KZAMAN said...

ahaha..da lame tak drop by sini, slalu update baca time u di dublin. hows penang? hope u'll find a good rak buku ok..

CouLeur de Chiqu3 said...

nothin more than hahahhaha...! sory hatim..i wanna laugh !

mimi fatin said...

baca keluhan pun rsa nk gelak haha...sorry!

Honeydear said...

hujan emas di negeri orang,
hujan batu di negeri sendiri..

negeri mane best??
be strong dear friend!

Nana said...

wahhh nasib baik sempat!!! sikit aje lagi hehe! Baru habis exams and terus start class? gila cron! bukan selalu cuti at least 2 weeks ke? hish! nasib baik I tak jadi dr (medical). Ni nak jadi dr lain ni pun separuh mati. Kudos to you :D

hatim a.r said...

now that im in 4th med,i doubt there'll be any other chance for me to attend his shows. i even have to go to hospitals some of the weekends. sighhh.

and yes,last week was the exam,this week classes resume like usual.life must go on yknowww

[i.l.y.a] said...

homaigadd, aku pun cuak sekali dengar lambat pergi exam.

ratuinfaz said...

da lama x baca ur blog..neway..baru abes final n gonna start practical in 2 weeks later....

wish u luck with ur result,all da best.....

namaakulynn said...

LOL!lambat pulak baca entri niii!isk.

nasib baik la sedar jugak 8.15 tuu.kalau tak sedar langsung,memang menangis seminggu! =.=

eh,ada kelas tak pagi niii? tlepas pulak laaa kan..isk isk.

sui nawi said...

bestnyaa jalan2.....