Wednesday, July 20, 2011

Filem Ter-best 2011.


Since i'm a huge nerdHarry Potter fan,maka adalah bias for me untuk menulis review tentang filem terakhir dari siri awesome ini. Eh tapi,that's not entirely true kot since i think Half Blood Prince was a huge disappointment. So im glad that they decided to divide this final instalment into two parts. More money for them,more fun for us. Win-win di situ.


Buku yang last ni dah 3 kali baca tahu tak,bukan baca secara sambil lewa tapi baca dengan penuh penghayatan sehingga menitiskan airmata kudus tiap kali sampai ke chapter sedih.Jikalau baca buku surgery macamni nescaya naik pangkat jadi ketua surgeon sebaik graduasi. Begitu mendalam sekali minat diri ini terhadap sihir. Eh magik. Eh ke sihir? Ok la magik la,kurang khurafat sikit bunyinya.

Jadi bila filem terakhir ini ditayangkan last week,jiwa ini menggelupur untuk menontonnya. Tapi kau faham-faham lah,i ni kan bizi orangnya jadi agak slowpoke dah berapa hari keluar wayang baru nak tengok.Takboleh la nak jadik macam zaman foya-foya di Dublin hari premier dah beratur depan panggung wayang.

Those who read the book mesti perasan few changes they made to the movie. But fret not,even kalau anda ada life dan tidak habiskan usia remaja dalam bilik baca novel Harry Potter yang tebal itu,you will still be able to enjoy it. But my advice to you is go watch the Part 1 first. Takdelah nanti jadik macam those two bitches next to me and my friends,memekak dalam wayang nak orang eksplen kat kau apa jadik,kenapa susah payah pecah masuk bank semata-mata nak rompak cawan. Annoying tau tak bila aku nak feel kau ngokgekngokngek kat seblah. Aku bayar 18 hengget ni nak dengar kau jadik narrator je lah?

Jadi sempena berakhirnya siri Harry Potter ini,mari kita lihat koleksi gambar yos truli melancong di lokasi filem Harry Potter.


-Post tentang pengembaraan ke Scotland boleh dibaca di SINI.




Pengalaman beraya ke rumah Harry Potter boleh dibaca di SINI

And last but not least, one of my favourite city-London.

-taken dari atas London Eye


Unfortunately,post tentang jalan-jalan ke London takde because that time Maribergebang belum wujud. Waktu tu first time melancong keluar dari Dublin naik bas 5 jam dari Manchester. Not bad for someone with zero travelling experience eh?

15 comments:

AyuCandy said...

Gila best! Omg! Bertuah!

FARAH ASYIQIN said...

i wish i can go to those places too. too bad, JPA jahat tak nak bagi scholar dekat ai. huehuehe :D

Apis Hilton said...

i agree with u! mmg best

DanieL AdiE said...

STUJU!

zuraraa said...

mmg best giler cter ni. and u' re so lucky could go to those places :)

cik maze said...

harry potter mmg siri terbaikk !
tak pernah miss tgk movie dkt panggung .
btw , jeles laah tengok gambar dekat sane . wish can go there too :(

namaakulynn said...

hahah.adess.sengihsumbing baca entri ni.4th pic nampak nerd habis.hahaha.

ok lah.kenyataannya :
saya tak pernah follow harry potter the series nih.since dolu2.tah apesal tah.kesiannn.so,bila org cter2 just angguk2geleng2 saja. ;)

FaznFaz said...

gonna miss HP team much.... tsk!!!! x sabar nak beli bluray box collection utk HP.... hehhehe!!! boleh gitu???

Mira Hana said...

miss london so much..nex year nak g alone vacation to uk n paris..doakan ek!

najihatussolehah said...

la..tgok kat panggung pun nak ngokngek2 kat sbelah...mmg geram lah..

dayanaazhar:) said...

YOU ARE THE LUCKIEST MALAYSIAN I EVER KNOW. WAAAA.....

Lily Riani said...

jeles leh dak?

syafeera said...

seronoklah boleh beraya kat umah harry potter..HAHAH ;)))

FaiZaH Fyn said...

ini baru peminat harry potter nih..beraya kat umah harry potter?xde eh pic dia pkai bju melayu hee ;)

misa said...

mmg best gila harry potter yg last ni. even aku tak tgk pon yg part 1 tuh tapi aku tak plak buat mcm those bitches yg bising2 minx penampa tu. haha. bole jek faham knape jalan cerita. :P tp mmg best. puas hati la tgk cite ni! ;)