Sunday, August 14, 2011

Rezeki Ramadhan

Do you still remember this post about my aunty's kuih raya business?

Well guess what? Noor Homemade Cakes & Cookies was featured in Berita Harian last Friday. Sebagai bekas pekerja merangkap ketua jabatan pembungkusan, i am so freaking proud of my aunty.

Pendapatan 5 angka kauuu. Ini membuktikan walaupun tanpa kelulusan universiti obersi sekalipun,kalau kau rajin dan ikhlas,rezeki tu mesti datang.

Dah 11 tahun meniaga kualiti kuih tak pernah di kompromi. Takpayah mandrem atau minyak pelaris pun mampu tarik pelanggan.Harga pulak menten sebalang 20 lebih. Kalau peniaga zaman sekarang ni pantang dengar harga minyak naik,laju je capai marker pen alter harga makanan kat papan menu. Esok lusa harga minyak turun semua buat macam takda apa berlaku. Takde plak yang nak turunkan harga. Keji.

Tapi kalau anda semua nak mengorder kuih dari beliau,i think its too late oredy. Dah dekat-dekat nak raya ni selalunya order dah tutup. Takkan nak menggentel tart dalam tidur.

To Mak Anjang, words cant describe how proud i was when read that article yesterday. Tak sangka kuih Noor Cookies fotogenik jugak bila masuk dalam sotkabar. Presentation taknak kalah.

Speaking of presentation,this is Opah. Mencedok nasik lemak for berbuka. She insisted letak daun pisang atas pinggan to give it hotel food vibe. Opah siapa yang comel sangat ni hoiiiii??

24 comments:

♕Shareyza Ghazali♕ said...

Comel gila opah woi!

~ Cik Azz ~ said...

Nanti ko belikan opah ko high heel tau... Takdo la longuh tangan ehh nak mencedok nasik tu.. Lain la kalau tangan ko yang mencedok, sodopo jauhpun buleh lagi tangan ko sampai.. :P

Kimsalam kek opah ko... memang sumel banget... :)

Tijah said...

opah nak cucu angkat takkk???

dayanaazhar:) said...

WOW bolehla bagi duiit raya manyak sikit

nourelcahaya said...

nampak mcm nasi lemak tu diportion ikut mangkuk..btul x? betul2 feeling kat hotel..

NeNeK sAyHa said...

opah cucu leh jadi bez fren nenek nih!!
hahahahahaahahahahahahahaha :D

Apis Hilton said...

opah vogue!

payedd said...

haha.. ur blog neh leh wat org senyum sorang2 lah..

kem salam opah! haha

namivamp said...

nak peluk opah!

me | is | aku said...

ohh. noor cookies tu ke makcik u?
holaah~ penah try. mmg best!

kyo_9 said...

HEBAT tuuu bro~

Quien Berry said...

pergh opah!
siap gunting kasik cantik bulat-bulat lagik.
opah sapeeeee lah tu..

kiranajoe said...

haip haip, tanya mak anjang, rege ada peningkatan sikit tau.

si pengkarang rezeki ramadan

Qasih said...

kemain opah gunting bulat2 ikut size pinggan.siap masuk mangkuk penyek2 kan tak nak kalah.


opah sape comel sgt ni hoiiii?

namaakulynn said...

waaa.masuk suratkaboooo.tbaik lah. ;)

bestnye oiiii ada opah.comel pulak tu.hukhukhuk

ainzoo said...

tumpang bangge ngan ko pnya mak cik Tim... That`s true... USaha tangga jaya & yang penting istiqomah & doa tak putus2..

Opah ko tgh nyukat portion nasik lemak utk 1 hidangan ... :)... Jempol untuk Opah ko.. Anyway, ko wat aku tingat kat arwah Embah (org Jawa tak panggil Opah..tehehehe), sejibik sejiban layanan dia kat cucu2 dia... aku jeles beb sbb aku dh xde kesempatan nk bermanja dg dia... Al Fatiha...semoga dia tenang di sana..amin

dali said...

oo tu makcik hang ka. fewwit mmg comel gambar2 tu smlm perasan jugak..

well opah mmg comel.. sgguh2 dia masak, present..

Ungu said...

woi woii opah kau comel woi!

teringin. biskut. perlu. biskut. lapar.

mati.

saffiya_aleesya @ echa said...

tengok opah ko tetiba lak teringat arwah opah aku...opah la org yg sgt2 kelam kabut siapkan makanan bila dgr cucu2nya nak balik kg..tu buat lg semangat nak balik kg..tp kenangan tinggal kenangan..Al-Fatihah utk arwah opah aku..

nu ra in said...

cute opahnye style..btw cngrates mk ck kmu mmg sperb larh..

csuciani said...

gile la..comel make sure syg kene lbh ok...

adrinaqamarina said...

ingat lagi pasal post tu. :)


kirim salam opah yang comel tu~!

najihatussolehah said...

cayalah upah..:)

Addin said...

Opah siapa yang comel sangat ni hoiiiii??