Sunday, September 25, 2011

Jamuan Hari Raya di Penghujung Syawal

The lack of updates this past few days bukanlah disebabkan oleh aktiviti harian yang sibuk. Bahkan sebenarnya tak sibuk mana pun sepanjang berada di Taiping minggu lepas, ini hanyalah semata-mata kerana sifat malas yang hakiki.

Lepas habis kelas last friday, i went back to Opah's sebab the next day nya ada opan house di rumah Pak Lang (who lives next door to Opah).

Since i have; on several occasions ajak-ajak ayam rakan-rakan datang berkunjung ke kampung halaman, maka tak lepaskan peluang buat ini macam open house sendiri lantas jemput tanpa segan silu beberapa rakan-rakan rapat ke jamuan hari raya.

Thanks to those who came walaupun direction jalan yang diberi oleh yos truli sungguh bangsat sekali tahap ketepatannya. Namun,mereka ini sungguh cekap sekali tak perlu call 80 kali tanya arah jalan sedar-sedar dah sampai dikala tuan rumah masih di dalam persalinan baju tidur.

The first group of friends who gets the honor of meeting Her Royal Highness Opah. Sila berbangga diri.

I left my brick sized heavily discounted cheap camera in Penang. Jadi semua gambar adalah berkualiti kasihan. The best part is, tiada langsung gambar diri ini diambil ketika kejadian. T_T
Yang ada cumalah gambar random yang di snap ibarat melepaskan kentut di dalam surau.

-Din Cendol dan Laksa Pak Su turut terlibat di dalam open house tersebut

-Selain itu ada juga juadah seperti nasi ayam,lemang,rendang,kuey tiow goreng,sate etc etc.

-nampak gulungan napkin ala-ala table setting hotel itu? Ya,itu yos truli yang buat.

Sekian saja koleksi gambar open house tahun ini. Jika anda mahukan lebih banyak gambar untuk tahun hadapan sila seponser seketul kamera canggih.

On an unrelated note, waktu perjalanan balik ke Penang tadi di tol Kuala Kangsar lane tunai adalah sedikit sesak. (ok siapa nak seponser kamera boleh seponser smart tag sekali) Ketika sedang asyik beratur dengan penuh tertib,tiba-tiba sebuah asshole berupa kenderaan memotong line sewenang-wenangnya. Inilah rupa asshole tersebut;

Kita ni biar miskin tak mampu beli smart tag bang, jangan jadik bangang takde adab.

12 comments:

FaiZaH Fyn said...

gambar tuan blog satu pun takde..sangat sadis!

Tijah said...

wel tu sedang sewel kot. kan?

~ Cik Azz ~ said...

Esok naik la nombor seWEL tu.. ehehh...

Gempak ahh open house opah ko Tim.. Siap dengan napkin bagai.. Mesti ramai VVIP yg datang ni, kann..

Adileen Ramlee said...

pergh....sgt vogue da vast napkin terbabit!!!!

nourelcahaya said...

wah, terror tu dh boleh lipat napkin style rebung..pe kata lipat style bishop ker butterfly

hatim a.r said...

@faizah:kamera buruk,nak buat cemaner.tangkap gambar pun dah takde mood

@tijah:tepat sekali.memang rasa nak tempeleng

@cik azz:bukan rumah opah.rumah paklang.saya la antara vvip tu tehee

@adileen:sudah terang lagi bersuluh

@nourel:ini pun dah effort gila nak buat.satu style sudah le

namaakulynn said...

hahaha. loading jugak memula baca 'yos truli'. adesss..

anyway,open house dah macam nak kenduri kawen dah niii. dasatt laaa. nnt tggu dokterhatim kawen,kompem gempak nihhhh..(jemput la rakyat jelata kat blogusang ni :P)

Anash said...

again
blog ini mengundang fitnah kata akak gila, pabila tersengeh2 sensorang selepas membaca blog ini.
Ayat-ayat tersusun rapi dengan intonasi dan bait-bait perkataan memberi sumber inspirasi akak menulis blog...heheeh...
tuan empunya kete yang ..WEL...

mia sha said...

meriahnya open house...mcm kenduri lak,,,hehehehe...tu baru open house,if u kawen mcm ne agaknya opah u watkan majlis kan hehehehe

wan syamzaima said...

open house dah mcm kenduri kawen..
kenduri kawen tak tau la mcm mana rupanya..

dylasham said...

congrats hatim!

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

hah, tok imam!
e la bdk yg kentut kt dlm surau nih!!!!

*ad plak gaya cm uh!*