Sunday, September 4, 2011

Raya Dan Aleeza Kassim


I just got back from a week long Raya holiday in Perak. Jadi adalah sungguh exhausted di situ. I was the first one to arrive at opah's house,and the last one to leave. Goes to show how much i love holidays.

Raya has been good. It wasnt as meriah as last year , tak tau sebab apa. Mungkin sekarang dah berjiwa tua.

But the food was even better than last year's, rumah opah as usual ada soto for first raya. Followed by briyani kambing on the second day. Pak Lang next door had KFC for first raya and laksa + sate for second day. I am now at least 5 kilos heavier.

-2 people didnt get the wear dark/blue colour memo

Tahun ini sesi bergambar perasan artis diteruskan lagi. The sawah that we went to last year tidak fotogenik tahun ini sebab takde padi. Petani cuti barangkali. So we headed to Kuala Kangsar for some major camwhoring.

Mula-mula nak ambik gambar depan Masjid Ubudiah,but there were too many people at the mosque. No,those people were not there to sembahyang. They were taking photos too -_-"

So lokasi penggambaran dijalankan di kawasan sekitar.



On the first day of raya, all the ladies (from aunties to nieces) bersepakat untuk memakai jubah hitam untuk memberi aura muslimah serba kudus. But the men decided not to adopt this funeral-friendly look.

-all black abaya. Al-Arqam chic.


I had so much fun stuffing my face with good food. And duit raya this year menunjukkan peningkatan tetapi seakan tidak bermakna kerana timing belt kereta nak kena tukar dah tu T_T

TV stations tahun depan silalah terbitkan rancangan-rancangan yang kelakar dan menggambarkan suasana raya sikit. Ni semua channel cerita hantu. TV3 (ke astro?) lagi daring, petang-petang tayang cerita Susuk lengkap dengan scene Aleeza Kasim mandi swimming pool tunjuk lurah. Buat penat memburu lailatulqadar.

Akibat cerita TV yang tak mesra kanak-kanak, terpaksa ulang pasang cerita Rapunzel 7 kali.

-cool kids with 3D glasses watching aleeza kassimRapunzel

Sekarang semua lagu dan dialog dalam cerita Rapunzel sudah dihafal. If you go to Penang and by any chance meet someone fat singing songs from Rapunzel movie,you know who that is.

24 comments:

~IHSAN AZ~ said...

selamat hari raya hatim...=.)

sweet life said...

selamat menambahkan berat badan di bulan syawal ...^^...
hehhe... tak delah..
selamat hari raya :)

Cik Hernie said...

selamat hari raya hatim.. :)

Hidemichi said...

camwhoring raya pertama mmg wajib! Tahun ni bapak gua join sekali.

CikHanim said...

Eh eh...tempat photoshoot tu macam pernah pergi!

BTW, selamat hari raya! ^_^

shidaidris said...

hatim, gambar raya sangat cool tapi tapiiii kenapa gemuk sangat...larikk

~ Cik Azz ~ said...

Selamat hari raya Hatim...

Sanggup tu cari port utk photoshoot... Sama la dgn anak2 buah akak, pergi cari sungai semata2 nak bergambar..

Idok la teman nak mengikut cara kome/deme.. haha...

p/s: Gambar kat tangga tu agak menyeramkan la..

namivamp said...

haha whos that fat guy? is it you? since you said that youve gain 5 kilos already ;DDDD

anisizatyA.J said...

Fav picture mestila yang posing flat macam superman terbang tu. He he.

adrinaqamarina said...

baju oren tu baju raya tahun lepas~


hatim, awak nampak kachak dengan baju biru itu~ ;)


nanti penat kat kelas, hospital, dah boleh turun balik berat~


rindu msia~ sangat!

namaakulynn said...

1st, header baru SANGAT AWESOME!likelike.

pics raya semua sangat cool.especially yg ala2 terbang gaya superman tu. haha.

lastly, SELAMAT HARI RAYA DOC! suksesss selalu. :D

azalia hjsalleh said...

nice photos ;)

Balqis Riza said...

pics raya semua the very the awesome..
and yes, cerita kat tv semua hampeh belaka..
nyampah!

eid mubarak :)

Ecah Ecot said...

cool gile gambo header!

najihatussolehah said...

tv mmg camtu..setiap thn nak tyg citer yg sama...

Adileen Ramlee said...

incik hatim sangat kachak~

tv aliran perdana mmg mcm tu tiap thun tunjuk cerita hantu...

gambo header santek~

gile sanggup cari tempat nk photoshoot..kitorang kat dapur pon jadi kerja nak bergambo...

incik hatim sangat kachak (diulang dengan harapan dpt smpul berisi duit raya)

♥MAMASYAZA♥ said...

tahun ni ramai berjubah hitam, termasuk mil n sil akak...hehehehe

dali said...

peberet akak yg gambar sorg tu.. gaya pahlawan melayu kih3x..

Fatin Hidhayah said...

chanteQ posing. memang terbaik dari ladang ah. hehe

NaniRostam said...

salam aidilfitri...cantiknya gambar-gambar tu...kelakarla.....


seronok raya kat kampung eh....


datang kl...singgah raya umah kak nani...

hatim a.r said...

selamat hari raya semua!!harap2 semua sihat sejahtera and had a fun raya.

mintak maap ler kalau ada tersilap kata terkasar bahasa. skrg tgh gigih merancang plan menguruskan badan ni.kepada yg nak dtg beraya,sori lerr tahun ni x balik nilai wuwuwuwuwu

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. kalau nak baca my experience mengembara ke 46 buah negara, jemput berkunjung ke my blog.. :)

syakey said...

dari tahun lepas tb keje tayang cta hantu -___-

slamat la takda org tambahan wane putih rambut mengurai menyelit dlm gamba dpn umah usang tu. XD

Anash said...

like..like gambar mcm superman tuh..
tak tercapai akal pikiran nak pose gitu cara...
hehe..
keep up good work (a.k.a. hambek gambar..)