Tuesday, October 25, 2011

Skim Rumah Pertamaku


Wah tajuk konon nak perbincangan ilmiah ke apa nih tiba-tiba topik isu semasa. Sejajar dengan lumrah dan konsep belog usang lagi bersawang yang cuma mengetengahkan isu-isu sampah, ofkos lah skim rumah pertama yang ingin dikupas di sini merujuk kepada rumah kura-kura peliharaan.

Dalam seminggu sampai 2 kali post pasal kura-kura. Hovercraft gila,nampak nau obses terlebih.

This is Tiz and Remy's first love nest;

This RM4.30 worth of balang is clearly too small for this two lovebirds. Kesian gila selalu Tiz tersepit celah-celah kayu sebab Tiz gemuk sikit dari Remy. Maklumlah anak dara tengah nak 'up' , selera makan pun taknak kalah.

Remember my housemate with quarter life crisis who owns an aquarium? Well, he decided to get a bigger aquarium for them fishes.


Talking about stepping up the game here.

So who benefited the most from this severe case of life crisis? The pet store? No. The housemate? No. The fishes? No.

Tiz and Remy of course.
Since he is no longer using the small aquarium,i thought its time for the two newlyweds to be upgraded. Ke arah transformasi hidup yang elegan!

Maka dengan ini dipersembahkan, Tiz and Remy's brand spanking new crib!

Ahhhh the perks of having a superawesome pet owner

Oh and they loveeee the pokok there. Memang port dating lah bawah tu. Ala-ala dating bawah jambatan.

-Tiz bawah jambatan while Remy tengah camouflage dalam daun

And now we've added a new kura-kura. Yes,we have 3 kura-kura now,the latest is yet to be named. I was thinking of names like Ifa Raziah ,Habsah Hasan or something along that line,but im pretty sure the others wont agree to it. So any suggestions??

There it is,the new kid. Taking over Remy's favourite sunbathing spot. Like a boss.

But eversince they moved to this new place,im no longer able to bring them into my room sebab bekas sekarang yang terlampau berat. Tiada lagi sleepover kita bersama sobss.

-Dalam kenangan :')

25 comments:

nabila riduan said...

la.., hatim apo lak jadi cmtu bekas ikan tu.....???

mimi mn said...

Tiz berjaya mengharungi minggu pertama beliau bersama Tuan Hatim. I'll go with Siti Nurhalijah

syamin ariffin said...

letak nama Fasha je lah.hahah

FaiZaH Fyn said...

kura2 baru tu betina ke? haruslah letak nama Ummi Nazeera haha..

cik maze said...

pakai nama rozita che wan pulak lah . macam ok je . haha:D

Nadira Aqilah said...

zaiton sameon

shidaidris said...

please no ifa raziah or habsah hassan. yeah ummi nazeera pun ok....haha. so kira remy ada 2 bini.

tertipu ngan tajuk, ceitt

namaakulynn said...

hahaha. comey gila namaaa. ok la tiz n remy. as long bukan memeynormannn. ewwww. hahahha

Princess M said...

comel gile nama hahhahaa. serious la ingat nak citer pasal ski rumah pertama. nak gak bace.

hatim a.r said...

@nabila:jadi apa?jadi awesome?

@mimi:here's to another week!

@syamin:tak komersil lah fasha.mcm terlalu urban untuk kura2 ni hehe

@faizah:nanti menimbulkan awkward dgn remy n tiz

@cik maze:or rosnah mat aris kan??

@nadira:thats too old skool lol.baik kasi nama ros yatimah terus haha

@shida:remy mmg playboy kat sini

@lynn:actually memey is a good name considering the new turtle is a thrid party kann

@princess:this is not an academic blog haha.go read something more meaningful

FaznFaz said...

letak aaa fizz fairuz.... baru macam ala-ala nur kasih skek!!!! hahahaahha!!! ke betina eh???? alaaa fizz pun ok gak kalu betina....

syashafie said...

nama tu taknak kalah.haha XD

najihatussolehah said...

pernah skali tolong bela kura2 nh...tu pun sebab kwa mintak tlong dia nak g camping..yg x than ..najisnye..hehe...cepat gle air dia hijau...kerap gle tukar air die..hehe..

Hidemichi said...

bagi nama nealofa la...mana tau bleh mimpi2.

beloger baru ler said...

haaa..kasik nama mak jemah pon oke

The Ugly Mother said...

wamwahwam la...anak k.tijah sure sukee

dali said...

bg neelofa le tim..kontroversi sikit.kalau jantan bagi shah jaszle..kalau tua sikit maria farida hahahaha

norhidana said...

bg nama neelofa pun best gk, tak pun fatia heheh... lama tak jnguk blog ko dik,sejak akak pas bersalin baru la ni sempat nk jenguk blog ko sambil komen..

sweet couple tul tiz ngn remy tu

::FAIZ FARISH:: said...

nice akuarium

adventurer said...

i vote for azwan ali weeeee......

hatim a.r said...

@faz:tak minat la fizz fairuz.tak tau la apesal haha

@syashafie:harus lah nama glemer.ikut jejak langkah tuan

@najiha:kena beli pellet yg tak senang hancur baru tahan lama sket air

@hidemichi,dali:amboih ramai peminat neelofa nih,boleh diketengahkan idea bernas ini

@beloger baru:mcm best jugak mak jemah.acai pun ok haha

@the ugly mother:bagi nama kak tijah ah kura2 ni hahaha

@norhidana:akak baru bersalin?! tahniah!!!!!wah mesti best ada baby,saya layan baby kekura je le

@faiz:thankyou

@adventurer:no thankyou hahaha

az said...

newlywed? ni pasangan kawen paksa ni. hahaha!

btw hatim, ramlah ram not bad kan?

;-)

[i.l.y.a] said...

hahaha. teruk dah obses kau ni. kalau dia nampak akuarium kura-kura ni habis lah melalak nak macam tu jugak.

Nadira Aqilah said...

I dont know why.. all of the names that I came up with, semua botoxified artists. T.T

hatim a.r said...

@az:cannot la.the real owner of the new kura-kura dah ada nama pilihan

@ilya:beli la weh aquarium camni.belas-belas je kot

@nadira:you are secretly obsessed with botox haha