Monday, March 12, 2012

Mengapa Saya Suka Kampung Saya


Sejak mula semester tak pernah dapat can balik hujung minggu akibat tuntutan hidup yang mendesak. Last weekend akhirnya nekad untuk pulang ke kampung walaupun tahu kalau dah balik kampung probability untuk study adalah senipis kulit bawang. Ecewah macam lah study kalau tak balik pun
-__-"

Bukan derhaka taknak balik Nilai,tapi kos pergi balik Nilai dari Penang dah dekat 200 ringgit, memang tak mampu la hoi nak amalkan selalu. Balik kampung tol 8 ringgit je.Besides it's been a while since i visited Opah and Atuk.

Few reasons why i just love going back to my kampung, reason pertama haruslah kerana di kampung boleh dapat makanan lazat.

-ok main tipu kejap. Ini makan dekat Ipoh tapi cincai kira kampung jugak la tu.

Reason kedua ialah the familiar faces;

Saudara rapat yang membesar dan berhingus bersama. Ini saudara yang jenis kalau datang rumah bagi salam 2 kali tak jawab kau boleh terjah terus masuk dapur dia cedok nasik dan habiskan lauk semalam. We are close liddat.

Tapi daya tarikan utama pulang ke kampung adalah wanita ini;

Tahukah perasaan dimanjakan oleh nenek kandung ialah perasaan yang paling bahagia sekali? My favourite moment with Opah ialah setiapkali breakfast. Opah will goreng mee/meggi whatever is there in her kitchen lepastu dia tak makan pun but we'll sit together at the table and she would watch me eat. Lepastu kita sembang-sembang like a BFF awwhhhhh.

She knows a lot of things,last time she told me about this jiran kampung who got Thalassemia disease, ada orang kampung mati dekat hospital sebab kena patuk ular dan bermacam lagi isu kesihatan penduduk kampung Kroh Hulu. Lepastu waktu tengok Keeping Up with the Kardashian tiba-tiba Opah kata "adik-beradik deme ni gemor kawen sama negro yek?". Terkesima kejap nenek aku tengok channel E *pitam*.

But if there is any granny who can keep up with the Kardashians,it's her. Ini belum kira pengetahuan am pasal drama melayu,sinetron dan gosip artis.

Also we have a new addition to the family...

-newborn kittens

-the not so newborn.muka tak puashati akibat diabaikan.

Here is a lousy video of one of the kitten being disrespectful and ignoring us.


Actually i have a couple more videos which are of better quality, but unfortunately my cousin wasnt wearing her tudung in those videos. If you want to watch those videos, you'd have to marry her first. And trust me, you dont want to do that to yourself.

16 comments:

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

part last tu mcm berminat je nk taw dgn lebih lanjut....ceewahhhh!!!mak fasha sandha yg artis tu ke...hihihi

Adileen Ramlee said...

sungguh urban opah incik hatim layan keeping up with the kardashian

K2r~90 said...

opahku pon lyn sume citer .. duk umah tv je le kwn sejati

Muhammad Al-Afiq said...

"tahu tak mak fasha sandha suruh ayah hntar wkil utk merisik"..then what next Hatim.??? finish it please....nak thu jugakkkk

Nursyahida Osman said...

hahahaha takleh blah mak fasha sandha tu. kehkehkeh

FaiZaH Fyn said...

dah cucu doktor haruslah opahnya ada aura doktor jugak..orang kampung sakit apa semua opah tau :)

syamimi fatin said...

ye sy fhm perasaan dimanja oleh nenek kndung sbb sy pun mcm tu! tmbh2 lg cucu sulung hehe

Dylla Fadzil said...

maigoddddd comel gilaaaa kucing. tengok ja la berani. nak pegang takut kena cakar :/

~ Cik Azz ~ said...

Sama la macam anak buah akak yang sorang tu.. Suka borak2 dgn Uwan dia... Lepas borak2, dia pow Uwan dia... huhuhu...

Tapi Uwan dia penetik WWE smackdown... Dia tak kenal Kardashian tu.. Dia cuma kenal John Cena and the gang... hahaha....

norhidana said...

heheheheh... nenek mana yg tak manjakan cucu nyer...

Izza-Crystal said...

Kiut kitten. Mau satu boleh??? Hehehehe

[i.l.y.a] said...

hahaha ni pehal masuk gossip fasha sandha?? omg gambar cantik sikit takde ke ni gelak tak cover jugak kau masukkan. haha

hatim a.r said...

@echa:ewah gosip laju je dia

@adileen:nenek zaman sekarang haihh

@k2r:tulerr abes semua rancangan di khatam nye

@al afiq:shhhhh rahsia.tontoni melodi untuk tau lebih lanjut lol

@nursyahida:fokus video adalah pada kucing okeh lol

@faizah:kepochi gila opah tau semua cerita haha

@syamimi:im not even cucu sulung.saja langkah bendul

@dylla:they are well behave kitties

@cik azz:bahaya uwan camni.kang dia marah memang kena choke slam budak2 tu hehe

@norhidana:tu yg feveret balik kampung tu

@izza:not for sale teheee

@ilya:aku tak perasan video yg ni yg ada dialog fasha sandha tu haha.syahirah ah kepochi

Miss Twinkletoes said...

Comei nye nenek awak =)

.. said...

hahaha .. comelnya kitten tu .. but love the juicy gossip ...

so, fasha sanda is your cousin?

ras emil sazura said...

fasha sandha???~~ kirim salam kt fasha