Tuesday, March 6, 2012

Penguin Ganas Dan Mee Sotong Yang Lazat


A short pictorial update because im so malas nowadays. And since instagram is so popular among muda-mudi masakini, allow me to jump on the hipster bandwagon. This series of random pictures were taken using my il cheapo super discounted camera phone which i bought from a kiosk in Tesco Seremban hence the shiteous quality. I've been eyeing this camera Nikon 1 (white colour for those of you wondering what to get for my birthday this year) for a long time, but i cant rationalize spending 2k+ on a camera.

But my birthday is on 1st April....so yeah..

To show that i did put in some effort into this half assed attempt at updating my blog, i edited these photos using Picnik. *lame* -_______-"

Taken during my group discussion di awal rotation, di saat semua orang masih berkobar. Setelah 4 minggu buat paediatric, kini sendu.

Pancake fondue dekat Paddington House of Pancake. Waktu ni demam tapi walaupun demam, batuk, pening mahupun sawan selera makan tak pernah terjejas Alhamdulillah .
*bersandar sambil gentel lemak perut*

I was bored during one of the teaching sessions at hospital, so i gave Mr Pingu a makeover- Jersey Shore style. He's more badass now and less children-friendly.

Mee sotong Padang Kota Lama. Sedap gila hoi walaupun kedai dodgy nak mampus. Selalunya kedai yang buruk tu la yang makanan sedap. I have a theory; food tastes better when you are eating near a longkang.

Dan mee sotong tidak lengkap tanpa segelas coconut shake di sisi.

Sekian.

13 comments:

~ Cik Azz ~ said...

Sian penguin jadi mangsa... Nasib baik mata dia tak kena cungkil... hehe...

Isshh... Kok ya pun jangan la sampai makan tepi longkang.. Kalau takat kotor dgn lumpur okay lg kot.. tapi jangan la sampai berbau dengan berminyak dengan penuh sampah sarap dalam longkang tu.. Memang tak lalu la nak makan... huhuhu..

Ijah EmoTemo said...

mee sotong tu nmpk menyelerakan! fuhh

nabil said...

mee goreng sotong itu saaangat sedap. mee kuah kureng.
bergandingan pulak dengan coconut shake mmg terbaeklah! perfect combo!!

FaiZaH Fyn said...

yeayy pingu dah kena conteng..tandanya pakcik hatim nak beli mainan baru dekat Toys R Us :p

Dylla Fadzil said...

my birthday is on 16th april, so yeahhh haha kbye

shidaidris said...

owh, xpernah pulak makan kat paddington house of pancake walaupun setiap minggu nampak (maklumlah tiap minggu pegi mid (-__-)).

kena cuba ni dan teori kedai buruk makanan lagi best, memang betul

Anash said...

yaaa...
same menu we have on 31 dec 2011
same mee goreng n same coconutz shake
believe you...memang yummy...haha

Tijah said...

pakaikan tuxedo sket. walllauwehh. pingu jadi pitbull. toniiiiiteeee!

norhidana said...

feeling dh ok semula nampknyer... bab mkn ko mmg teror dik

mimi mn said...

Then how much your bro spend for his dslr + equipment ?

syamimi fatin said...

mcm nak kena rasa je mi sotong dgn coconut shake tu...

sweet life said...

alooh tim...
picnik 19 april ni last lah...
lepas ni camner nak edit gambo?
huhu... ade link laen tak?

huuuuuuuuuuuu.............

hatim a.r said...

@cik azz:asalkan tak sakit perut ok la kot haha

@ijah:memang menyelerakan sungguh

@nabil:haah.mee sotong ni je yg sodap.yg lain2 takyah try pun takpe

@faizah:memang tak dapek la tu

@dylla:fokus pada 1 april di sini

@shidaidris:ni pun baru je try.selama ni bukan pernah makan pun

@anash:kan??coconut shake dia takde yg boleh lawan

@tijah:ini pun mak budak dah pandang serong

@norhidana:tengok perut la kak haha

@mimi:i dont want to know,its not my money haha

@syamimi:wajibbbb rasa

@sweet life:tak tau mana nak carik dah.sedih gila diorang ni tutup plak