Sunday, March 4, 2012

Filem Seram Yang Tak Seram

It has finally come to one update per week. Not that i purposely dont want to update on a regular basis,it's just that im too tired to blog on weekdays. I've to gerak to hospital at 6.50 every morning and lectures finish at 4.30-5 pm. By the time im home jiwa dan ragaku diserahkan kepada tilam empuk.

Then this is what i was working on every freakin night last week;

-the bloodyhell case write-up.and yes,i need that penyepit baju.senang nak refer sambil type.

Kerana itulah hari weekend sungguh dinanti-nantikan. 2 hari yang boleh bangun pukul 12, takpayah risau baju belum iron dan boleh ke kedai nasi campur tanpa perlu mandi dan gosok gigi terlebih dahulu.

Weekend juga satu-satunya time yang free untuk berfoya-foya bersama rakan-rakan. We are huge horror movie fans jadi malam jumaat plan untuk menonton The Devil Inside di panggung wayang.

Tiket pukul 8.30 dah habis so we had dinner at Chili's while waiting for the 11.30 screening.

Duduk dari pukul 8.30 sampai 11.30 haruslah order bottomless juice dengan chips. Bahagia sungguh dapat berpeleseran tanpa tujuan begini sambil bersembang perkara-perkara yang tak ilmiah dan tak memberi manfaat kepada masyarakat.

-refill kali ke empat. By this time dah pergi toilet 2 kali

How was the movie you ask? I personally think movie ini sungguh sampah sekali. While the exorcism scenes were quite scary, the whole storyline was predictable and draggy at times. Banyak persoalan-persoalan penting tidak dikupas dengan mendalam. For example apasal mak dia kena sampuk? Kalau setakat nak tengok scene orang kena rasuk baik carik kat youtube je.

And the ending....haihhh the ending. I might as well tell you guys so that you dont have to watch this snoozefest of a movie. Ending dia semua orang mati dalam kereta bila driver kena sampuk. I havent seen this kind of shiteous ending since Razak Mohaideen's Mistik yang ending dia rupa-rupanya ia semua mimpi fatamorgana $#^$&%*&*&!*. Lepas semua orang mati terus roll credits. Dahlah takde muzik ke apa waktu credit,semua audience macam tak percaya movie dah habis judging from their cilaka-did-i-just-pay-11 ringgit-for-this-shit looks on their faces.

It's no surprise that this movie scores an embarassing 5% on rottentomatoes.com. Buat penat je semangat tunggu sampai pukul 11.30 sanggup refill air 4 kali . Kes budak kena sampuk dekat ward lagi scary woih.

12 comments:

~ Cik Azz ~ said...

Pakai baju Melayu ke tu..??

Lepas ni jangan nak bising sakit tekak.. Masa refill tak hengat.. ehehh..

sweet life said...

alang-alang buat benda yang tak berpaedah... langsung kan sekali dengan citer yang tak berpaedah gak...
hehe...
alang-alang...

takpe...

ainzoo said...

dah... kata nak berfoya2 & berpeleseran.. ini makan diye... hehe

Dylla Fadzil said...

okay baru tahu chillis ada dekat penangm =.="

dayanaazhar:) said...

alah biasa laa banyak citer takut camtu, nak expect apa je..hahaha

sungguh bahagia sekali berjimba di penang ye...amat jeles..!

cik ungu said...

hhahahhaa....review cerita yg pling menarik niie..ahahha

hatim a.r said...

@cik azz:dah bayor mahal haruslah refill sampai kembung

@sweet life:satu malam yang tak berpekdah

@ainzoo:rasakannnn rasakannn

@dylla:penang kan negeri maju,serambi KL

@dayana:tapi cerita horror sebelum ni semua best je

@cik ungu:ini warning awal kepada rakyat malaysia

FaiZaH Fyn said...

haha tulis case mesti lagi seram dari movie tu :p

syazwanizrashid said...

patut dah boleh agak. tagline dia pon "no soul is safe". haha!

norhidana said...

akak tak minat tgk cite antu... antu melesia ke omputih ke indon ke... tak gemar... dasar penakut kan

Zinnirah Humaira said...

i just love love love the way you wrote every entry ! devil inside? perghh terjerit jerit masa last tup2 dah ending, sib baik adik yg blanja. haha..

hatim a.r said...

@faizah:super seram okeh.pening kepala

@syazwani:memang la no soul is safe,semua kena tipu bayar 11 ringgit beli tiket

@norhidana:bagus la tu kak.tak bagus sebenarnya tgk citer2 seram ni

@zinnirah:thanks.sucks to be your adik haha