Friday, March 23, 2012

My New iPhone


Yesterday was housemate's birthday. We bought kek 'rojak' from Secret Recipe because it's cheaper that way. You get 8 different flavours and pay less than 50 ringgit for it. Orang miskin selera besar memang macamni.

This birthday marks the end of his quarter life crisis. He decided to move the humongous fish tank in his bedroom to the living room. And now my two precious kura-kura are swimming happily in their upgraded habitat. Tiz is clearly loving it since she is now a fatass and cant fit into the old tank anymore.

There was no hoohah party since next week is going to be our end of block exam. Tapi tak party pun bukannya bukak buku dan buat perbincangan ilmiah, we end up playing this new awesome game; Draw Something.

Everyone needs to play this game because Temple Run is so 2 months ago. In this game you have to draw (DUH!) anything that depicts the word that you've chosen then the other player will try to guess what the hell it is. The best part is you can play with anyone who is online.


And when they say DRAW something,you freaking draw lah. Dont be like this loser;

Orang lain took their time to lukis nicely but you didnt even try pfft. Lemme show you how its done:

-in case you dont know already, the word is Angelina. that is one ugly Angelina,i know T_T

Ok this one's better. The word is Lady.

But not all words are easy to be drawn. Sometimes the choice of words they give...aiyoh. Even Picasso will give up. Its best to play on iPad daripada iPhone sebab iPhone skrin kecik bila kena lukis perkataan 'Carwash' kau memang rasa nak rebus iPhone tu susah gila hoih jejari tak berapa nak runcing.

Obviously the iPad isnt mine. All my life i only own 1 Apple product. Which is my phone.

No, really.It's Apple.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
You ada iPhone? iPun ada okkayyy.

26 comments:

Muhammad Al-Afiq said...

eh.?! u pun ada i-pun..hahaha...i-pun pom boleyyy hatim..

FaiZaH Fyn said...

comelnya i-pun dia..apple dah ghupe strawberi haha :p

anon said...

haha loqlaq

Iffah Afeefah said...

errr lelaki nye hp ke ni

nway xmati pun xde apple product kan?

Hannah Haykhall said...

Hahaha
I-pun pun okay saja.
I also suka main draw something tu sejak diperkenalkan oleh kawan. Lawak ok game tu, dah lah fail melukis.hehehe..
Btw, my username HunHana. Sila lah add kalau nak celen main lukis2. Hahaha..

lynnaiza said...

HAHAHAHA.
i-PUN satuuuu!nak jugak brandnewwww ni!haha.takleh bla betoi.

wawa-welcome said...

alahai comel nye iPun lahai nye pun~

Dylla Fadzil said...

ngekkkkkkkkkkkkkkk......! BAHAHA

azalia hjsalleh said...

hahahahaaaaaaaaaaaaaa..
okay x dpt nk cover gelak
sorry

dayanaazhar:) said...

Ipun hahaha nasib baik tak IFART

~ Cik Azz ~ said...

Orang lain semua ada ipad..

i ada pad je... avail brand.. Mau..??

hakhakhak...

Miss Fireflies said...

Haha screenshot jek lah.ni mst amek camera lain pastu snap gmb draw something.hehehe

hatim a.r said...

@afiq:aduiyainyepun

@faizah:itu belen sticker aritu

@anon:wahh cakap penang!

@hannah:its my housemate's username.ipun takde draw something haha

@lynn:kena order dulu dekat Apple store. raya haji taun depan baru ada stok

@wawa:limited edisyen la katekan

@dylla,azalia:sila kaver gelak anda

@dayana:ifart pun ada.tapi takbley tayang sini

@cik azz:i ada pad pun bolehhh

@miss fireflies:tak reti wuwuwuwuwuwu

beloger baru ler said...

ahahhahahhahha...gelak smpai i pun rase nak pecah pinggang
time kasih doc hatim krana mnceriakan hari2 sy yg dlanda stress tahap dewata raya ='[

beloger baru ler said...
This comment has been removed by the author.
Maira Junoh said...

kakaka, sempat pulak cri sticker "APPLE" tu

nourelcahaya said...

suka idea pasal kek tu..tak pernah terfikir pun nak buat mcm tu..

Kisah Aku... said...

besarnya dah kura kura kamu!!!sat g pindah tempat besar tu lagi cepat dia besar,(agaknya)

penah dengar org cakap, kadar pembesaran kura2 ni ada related dengan ruang dia hidup. tak kaji lg.

FazzYnameD said...

terbaik dari ladang i-pun. HAHAHA

norhidana said...

comei header baru...

kek rojak tu mmg setuju sgt, lg best pe sume rasa ada..jimat pun jimat

hehehe oh i pun... terbaik

fadz tennyson said...

Hahahahahahah aduyainyepon lah!
Bace belog awok ni memang bos2 bagi jelingan manje je sbb gelak sesorang. hisy!

Filla ~ Kasihs said...

Hahaha kelaka la abg hatim nie....auwwww abangggg...hihi

NurWahidah Abdullah said...

hehe..dh besar dah tiz...lawa pic atas tu..kat mane..huhu..

aenmatderis said...

haha,
oke.lawak.
i pun pon boleh...
:)

Ticer Syah said...

orang yg ada Iphone ngan Ipad boleh haplod gambaq guna Instagram.. ticer takde.. so ticer buat sndiri album InstaGERAM dekat pesbuk.. kakaka

mvp_dina13 said...

tepi sket!!!

kek ROJAK campur2 flavour mmg best ble celebrate dgn kwn2 yg taste lain2.

pas uh, bddy girl potng stiap slice kek utk puas kn ati sume.

try la.
tq n tc