Wednesday, April 11, 2012

Nasik Kandaq Beratuq


Went to Nasi Kandar Beratur just now. Dont you dare give me that look! I know i've promised not to eat nasi kandar for dinner anymore, but i've been wanting to try this nasi kandar since the first time i pass through that annoying toll on Penang Bridge. Aaaanddd i skipped lunch today, so ini kira justified ok.

Memang dah lama teringin nak try tapi takde masa yang sesuai nak dibazirkan semata-mata nak beratur tunggu turn pilih lauk. Besides i've heard stories about tikus berlari-lari riang di sekeliling restoran ini. Me and tikus, we dont get along very well. That is why i will never eat at Lineclear. Itu macam headquarters tikus SeMalaysia. Beratur ni macam bersih sikit. Sikit je la.

I didnt eat much pun. Cuma nasik, ayam goreng,telur sotong, bendi, timun and kuah campur je. Ok go ahead,you can all roll your eyes now.

All i can say is this restaurant is so overhyped. Rasa nasi kandar tipikal,nothing special. Like i said before, i've tasted better nasi kandar in KL. Why people beratur every night for it? I dont know. Itu cuma Haron Din boleh jawab mungkin ada jin atau ilmu pelaris apa dia pakai. Whatever it is, it's working.

Komplen kemain kau, habis jugak sepinggan. T__T
Now if you can excuse me, i need to do 5000 sit ups.





In my dream.


ps:selamat cuti umum!

8 comments:

~ Cik Azz ~ said...

Hakhakhak...

Licin hingga menjilat pinggan...

Melampau la tu, kann... :D

Cuti2 pegi naik turun tangga laaa... Kasi fit balik...

Juno said...

kuantiti kandar berkadar langsung dengan kadar perut berlipat, tahu.

FaznFaz said...

kat mana nasik kandar sedap kat kl??? tak pernah jumpaq pun??? slurrppp.... meleleh ayaq liuq tgk hang makan nasik kandaq beratuq!!!!!

Anis Athia said...

sedap nye nasi kandar, lame dah mengidam ni..hahaha
kat mane nasi kandar best kat kl?

Maira Junoh said...

tengok condition kedai pun mcm tak lalu hoi, kau boleh makannggg sampai habis pulok tuu !

hatim a.r said...

@cik azz:dah bayar katanya.harusla habiskan hehe.kang membazir pulok

@juno:alaa sekali je.bukan selalu pun

@faznfaz,anis:nasi kandar suberi.dekat area gombak sana.ke ampang.entah tak sure haha.tapi nama dia suberi la.melayu punya nasi kandar,terbaik!

@maira:at least takde la sekotor lineclear.so bearable lagi

NaniRostam said...

Me memang tak leh ngan lineclear ke tak clear ke....KL jalan jalan cari makan is still the best...

wan syamzaima said...

dah lama tak mkn nasi kandaq beratuq sebab tak mampu nak tgu beratuq pangjang2.i heard nasi beratuq dah tak sesedap dulu.