Wednesday, April 11, 2012

Penang Is Not Safe Anymore

Another round of tremor in Penang. Unlike last time, semua orang tak tidur mati kali ni. I was in the middle of printing out my Psychiatry notes, while streaming the latest episode of 2 Broke Girls on my laptop.

As i make my way down the stairs from the 9th floor i can still feel my apartment block shaking and remember myself thinking; shit just got real. Called Mama immediately in case something bad happen, so that she wont have to find out about it from Buletin Utama. Dramatic much?

Orang ramai with their most selebet attire. Pengajarannya, you've got to look good at all time. You never know when things like this happen, you might have to wear those oversized worn out tshirt and that hideous shorts you bought at pasar malam for weeks to come in some pusat perlindungan mangsa gempa.

As for myself, eversince that first gempa bumi i started to wear a more sopan sleeping attire lol.

Then there's a second bouts of tremor. But i was at a mamak having nasik goreng ayam with a friend. Tiba-tiba rasa pening but my friend didn't feel anything. Right now i just hope my dodgy apartment can withstand all this gempa.

Because if it collapse,im so gonna ask for refund from my landlord.

17 comments:

Tijah said...

sempat lagi buat lawak taww. hehe. btw saya mlm ni tido pakai jeans.

lynnaiza said...

lol. sempattttt lagiii lawaknyewww.
bebaikkk la doc ye! XD

Juno said...

aku pulak malam ni tidur pakai shirt ada muka panda. Aku harap bila aku extra comel macam tu, aku diberi prioriti lebih in any case of emergency.

Kelly Monarch said...

hish takutnye dok penang

Dylla Fadzil said...

i was at queensbay mall masatu. ingt rompakan or what sebab kedai semua tutup, guard lengkap bersenapang depan kedai emas =.="

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

Hurm...hopefully there won't be a Tsunami...let's for those in Aceh to be save form harm...

ainzoo said...

aku ada masa Tsunami 2004.
tengah print thesis.
rumah tingkat 5 je pun.
tapi mmg rasa bergoyang.
sempat capai CD Back-up Thesis(in case kalau jadi apa2)& hempon 3310.
seriauuuu.
Tak lama lepas tu, dengar tsunami wave kena kat area tg tokong & somewhere else (x ingat dah).

so, this time punya gempa, mmg recall my previous experience. one of the moments that I cant forget.

malam tu, kami pun tido dengan pakaian yang sungguh sopan.hihihi

ainzoo said...

u take care , Tem! :)

hatim a.r said...

@tijah:pakai jeans susah nak lari kalau tsunami.siap-siap pakai seluar treck dengan kasut sukan kalau boleh.

@lynn:hiburan di ambang maut ni

@juno:itu langkah yang bernas.mungkin perlu makeup sikit untuk tambah daya penarik

@kelly:truth is the traffic here is 1000x scarier

@dylla:they always have those jaga with senapang at jewellery shops kan. tapi dia kena extra cautious la,takut ada yg merompak time2 gempa gini

@musafir melayu:waalaikumussalam. we can only imagine what they're going through in acheh kan?

@ainzoo:trauma kan??? sekali pengalaman cukup membuat diriku lebih sopan ketika tidur

fadz tennyson said...

duduk Penang memang kene siap-siapkan wasiat - walaupun anda pelajar -.-"

Tiara Fazlin said...

ugghh take care hatim!

norhidana said...

alhamduillah sume selamat n takde tsunami...
pasni kene la pakai smart2 kalu kt umah yek

Maira Junoh said...

kita semua pakat pakat doa minta berada dalam lindungan Nya. Amin

Rizq Herinza Syadza said...

kena pakai baju kemas kemas lah pasni. LOL

hatim a.r said...

@fadz:nak wasiatkn mendeeee.takde harta lol

@tiara:tq

@norhidana:sudah tentu!

@maira:amin

@rizq:siap necktie kalau boleh

~ Cik Azz ~ said...

Ni tahun kedua ko kena gegaran ni kann...?

Kena stenbai barang2 penting dlm satu beg.. Pastu letak dekat dgn kepala katil or sebelah bantal.. Apa2 hal, rembat je beg tu...

Jangan ko masukkan kura2 tu dalam beg dah laa... hahaha...

FaiZaH Fyn said...

oh kali ni dah takde hantu main lompat atas katil..eh tiz dengan remy ok tak?
*tanya kura2 lagi dari tuan dia* :p