Sunday, January 17, 2010

Apa Jadi Bila Anda Broke + Flight Awal Pagi


Bukan.bukan jual diri di malam hari.bila sudah broke dan flight anda adalah awal pagi buta option yang paling mudah dan menjimatkan ialah tidur saja di airport.ini bagi sesetengah orang mungkin kedengaran agak Bersamamu tapi bagi travellers sejati(lebih kepada travellers muflis tsk) tidur di airport adalah perkara lumrah kehidupan. tidur di airport maksudnya tidur dalam terminal lah bukan tidur atas landasan celah tayar kapalterbang BUKAN!tetapi walaupun tidur dalam bangunan,cuma sesetengah orang saja mampu menghadapi cabaran bermalam di airport.

maka selaku survivor penginap beberapa airport terkemuka dunia di sini i ada suggestion beberapa aktiviti yang boleh dijalankan di sepertiga malam untuk mengisi masa terluang anda sepanjang bermalam di lapangan terbang.

1)menangkap gambar bayi terbiar sambil membanteras gejala buang bayi


2)menyamar homeless

3)main picnic-picnic,lengkap dengan payung untuk mengelak sun burn

4)timbang kasut anda dan decide samada layak untuk dibawa menyertai jogathon


5)meyamar sebagai beg dan check-in kan diri sendiri


sekian saja tips pengembaraan kali ini.jurnal travel spain akan di sambung bila ada masa lapang. kepada penuntut UCD selamat kembali ke sekolah. MALAS GILA WEH NAK START BELAJAR BALIK +_+

16 comments:

Liyana said...

haha

woohoo~ nk start blaja balik!

ashz_ami said...

wpun muka dihitamkn..
aisyh tetap tau sape dlm gmbr tu..
malu nk mati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

n, brape berat beg diri sndiri tu ? lepas ke aer lingus nyer limit ??

hatim a.r said...

@liyana:ye perlu ulang semula rutin harian yg bosan

@aishah:eh siapa haa yg muka hitam tu?haha yg beg cek in tu aer lingus kata boleh bawa masuk cabin sebab terlalu ringan seperti kapas

Shikhin Ishak said...

waaah siap ada lapik kain pelekat bagai..betol2 traveller sejati dr malaysia,tidak syak lagi.hahahaha

hantumakan said...

aku suka tang payung, hahaha, tokleh blah, misti tokleh tido coz of the glaring blaring lampu airport ney..

Balqis Riza said...

takde org marah ke baring2 cmtu?
anyway i kat malaysia ni,cuti! hahaha
saje je nk bg jeles..jeles tak? XD

~Kak AZZ~ said...

huhu....siannya la haiii.....mesti meraung org kek Nilai tu tengok anak dio.... Tapi takpo la, pengalaman tu yang penting....sobab pengalaman tu lobih bernilai dari Nilai tu sendiri....hehehe....

*tak jadi nak sodih bilo tgk pic yg last menyeringai tu.....wakakakaka....

tengku_fir21 said...

hahahaa

kain pelikat lalala..
sesuai wlpun dimana berada dan apa jua keadaan...

MUMMYMUJID said...

pembuangan bayi bukan hanya di masjid malah di terminal2...bayi kecik ada bayi bosar pon ada...

hatim a.r said...

@shikhin:ini yang dipanggil duta cilik malaysia.bangga

@hantumakan:style gila kan bawak payung tidur airport?memang terang gila wo lampu airport.tak kondusif

@balqis:kalau u pergi airport tiap malam mmg ramai gila weh yg tidur atas lantai.mcm ada camping khemah ibadah pun ada.eh tak jeles pun T_T

hatim a.r said...

@kak azz:berat mata memandang kak...

@tengku:kain pelekat tu mmg trademark org malaysia.saja nak promot cuti2 malaysia kat madrid =)

@mummymujid:bayi besar takpa dah tak memerlukan susu ibu

dyla ishak said...

hahahahhahaha...... gile la ko ni hatiiimmmm

hatim a.r said...

mana tak gila airport sejuk + bosan nak mampos.terpaksa cipta hiburan

gr8na said...

haha lawak gile tang kain pelikat ngan payung tu..versatile sgt~~~

hatim a.r said...

itulah akibat bila berbelanja melebihi had.diharap anda mengambil iktibar

zealous said...

based on your x-pirience nih.. tetiba teringat lak, kitaorg pn penah tido 2x kat epot.. melbourne n sydney utk jimat kos transport + sleep... hehhe..