Wednesday, January 27, 2010

SINOPSIS NUR KASIH SEASON 2 BOCOR!!!!



(abaikan tajuk entry.ceh bajet menambah reader la buat sensasi camni)
Pernah tak kau dengar dari kawan kau yang ade sorang yang kau tak kenal ni tiba2 kata kau ni perangai tak berapa elok?

Pernah tak kau terdengar minah muka longkang yang kau tak pernah kenal ni tiba-tiba kata kau sombong?

Pernah tak seorang yang kau kenal tapi tak rapat ni sebar-sebar cerita tak berapa nak elok pasal kau?

Pernahkah kau menguntai hariiii paling indah?diamkau acha septriasa.

sekarang ni kalau tengok dekat segmen write something about yourself di facebook memang quote paling femes digunakan ialah dont judge me before u get to know me.
perghh terasa nak emo pulak tiba-tiba.

hidup ni memang takkan lari daripada di judge oleh orang lain.sedar tak sedar memang setiap hari kita pun sibuk menilai orang juga.tengok gambar artis bersosial di kelab malam semua pakat kutuk ni mesti makbapak pun ratu ronggeng patutla anak perangai teruk. padahal kita tak tahu makbapak artis tu punyalah ustaz ustazah pergi makkah dah 56 kali. tapi dah anak tak dapat hidayah memang takboleh buat apa.

jadi i rasa menilai dan dinilai orang lain tu memang lumrah yang kita tak boleh nak elak. diri kita sendiri pun kenalah berusaha supaya tak menimbulkan impression buruk pada orang.ini gambar tonggang-tonggang,gomol-gomol pergi taruk kat fesbuk lepastu bila orang mengata tau pulak kau marah sundel?

itulah sebabnya i tak pernah tulis benda-benda personal di belog. sebab belog ni memang sah-sah bomoh santau yang duduk sempadan siam pun boleh baca so sesiapa saja bebas nak judge diri kita based on our writing. makanya kalau ada orang yang menegur ke memang tak boleh salahkan dialah sebab tulis benda-benda personal di belog samalah macam buat website www.silabacakisahhidupkudanberipandangan.com. tapi kalau nak cerita kisah peribadi dan dapat respon yang bagus boleh buka myjodoh.net. eh siapa kata i pernah buka website ini? *tiba tiba buat penafian*

setiap kali jumpa dengan orang baru memang kita pun akan ada pandangan peribadi tentang orang tu.tapi selagi kau belum kenal dia secara mendalam, keep your opinion to yourself.
ini macam baru first time tengok gambar Lady Gaga pakai sependa ungu sibuk nak kutuk-kutuk.dua minggu lepastu ringtone henpon kau yang mamma mamma poker face. ceh.

kesimpulannya menilai dan dinilai memang tak boleh nak elak dalam hidup ini.lebih-lebih lagi kalau duduk Nilai.
tiba-tiba malam ni macam deep sikit.fuh


-agak-agak orang percaya tak kalau i kata i pelajar perubatan yang serius?





25 comments:

Liyana said...

hatim!

huwu~ dush2 aku terasa juga post ini. betul ah kan. tapi ada lg satu ak terfikir, betul ke apa yg org tulis kat blog ni diri die yg sebenar. mana tau tgk kat blog lain but sebenarnya in real life lain?
pastu, apa yg patut tulis n xpatut tulis dalam blog? and ape maksud peribadi.
ada org kata tulis ttg pendapat die dlm blog dan apa yg die fikir itu adalah peribadi. ada org kata tulis ttg hidup die in real life adalah peribadi.
itu pasal ada org rahsiakan identiti die.
eh, pjg plak.

oh ye, aku kat mesia!!!
:)

Balqis Riza said...

wow!! definitely so true!
setuju sgt la ni adik oi...
tahniah sbb buat org sedar..

mmg pnh baca kisah hidup minah ni siap ade gmba kissing2 dgn bf, tp bl org pgl die bitch die marah..
apa la bimbo nye..hehe

nway pic u, i nmpk cm bdk tak lepas spm ada hati nk jd raja lawak..hahaha!
bdk medic yg serius, cm tak je la..hehehe

anisizatyA.J said...

i really think people tak patut cepat judge, especially bila bc blog org. thats not entirely who they are kan? btw, good luck with classes budak med yang 'serious' haha

...nadia fadzianty... said...

..kalo based on your pics nan satu tu...mmg tak der rupa lansung...heheheh...(gurau jer)..

..neway nice blog...updates selalu okay...(",)...

MUMMYMUJID said...

bab judge tu...simpan dlm ati...sesape pon bleh nilai ikot mulot...ikot ati... haram...ko tau ke nilai2 murni yg aku ado..ceh...mmg x tao la kan.... nk selam dlm ati boleh ke?... tapi bab gambr nk nasihat sket...time opret jgn cam nih...matik ank org...

LoLLy~ said...

lolly likes dis entry,hee~
muke serious same ngn patung tuh! lolz

~Kak AZZ~ said...

akak jenis yg tak suka nak judge org...dan akak jugak tak suka org judge akak...kalau nak tegur/kritik/nasihat, silakan...asalkan jgn hentam dari belakang.....

jap nak tgk apa yg akak tulis kt page about me kat facebook tu....hehehe....

"jadi je diri sendiri. Tak payahlah nak susah2kan diri jadi orang lain"

Jangan sudah terhantuk baru nak tengadah....hahaha...

hatim a.r said...

@liyana:aku jeles weh!!!!balik mesia tak ajak huhu.alah tak kisahlah how you define personal tapi bila kita dh tulis sumthing dalam belog be ready to be judge lah berdasarkan ape yg kita tulis tu.berani tulis berani tanggung

@balqisriza:kan?motif letak gambar camtu lepastu nak sentap pulak.anywayyyyyy gambar punyalah matured ade pulak tak lepas spm ceh

hatim a.r said...

@anis:betul jugak.kita mmg tak patut cepat judge pun.tapi macamana nk ajar sume orang supaya tak judge kita kan?so ready jelah..

@nadia:haaaa tu nk judge i la tu haha.tq kerana baca!

@mummymujid:nilai ikut hati tu sudah tentulah kan.tapi tak ramai yg tak boleh stop mulut bontot ayam tu.btw tu muka tersalah operate haha

@lolly:cuba tengok btol2,ada 1457 perbezaan antara muka dengan patung

@kakazz:betoi2!nasihat dialu-alukan.tapi sila jangan hentam sesuka hati sebab saya fragile haha

~alya^^ said...

tah jgn nak judge muka tak membalas senyuman u buat kali pertama berselisih tak bermakna i sombong!! haha, hati i kat dlm badan senyum lebar kat u!!;p

great entry lah u.. i suka.. lagi2 bab tayang minom2 kat fb..

rizalman atelier said...

spring couture 2010 is such a disappointment! xcept for uncle karl..very refreshing. and he wore grey!! the rest of designers r becoming really like the new designers of malaysia, azab and haute sampah.

tengku_fir21 said...

hidup memang untuk dinilai...mati untuk dihisab...

marshitah mohamad mohaidin said...

:DDDD
slame ni sebut NILAI x terpikir pon maksud NILAI=nilai!
:DDD

pka said...

:-) true!!!

hatim a.r said...

@alya:waktu tulis entry ni i ws thinking about u yang tak senyum!hahahaha

@rizalman:i know rite??mmg agak sampah giler.givenchy paling sampah skali.eh btw when can we watch ur online fashion show ha?

@tengku:woh sangat mendalam tq

@marsh:aku kan duta nilai..memang kene peromot setiap masa la

@pka:glad ur agree =)

Amirah I. said...

ouchh. ok aku xnak tulis benda personal dah kat blog aku. thanks hatim

~Kak AZZ~ said...

kakakakakakaka.....baru dpt tgk pic yg last tu....hr tu lmbt bebeno nak loading, main tinggal komen je dulu...


Nak donlod pic tu leh tak Tim....nak tampal kek mesin jait....untung2 laju la mesin tu gerak nanti....muahahahaha....

*Btw, blog lemak di pvt kan utk sementara waktu...xde mood....hikk3..

j a z z a said...

sooo true!

btw,
i'm so addicted with ur blog.
ur words are awesome.
:))

schzn said...

hatim ko ni stylo gak. doctor macam ni yang kite mahu.

hatim a.r said...

@amirah:sukati le nak tulis bende personal ke apa tapi bersedia untuk di judge lah kan

@kak azz:mesti rasa tak bbaloi kan tunggu dload gambo tu alih2 keluar muka si spastik ni

@jazza:thanks kerana baca!!!tapi jgn guna ayat i dalam esei.insya Allah gagal

@schzn:malu lah hehehehe

tintin said...

setiap benda yg kite wat xpenah lepas dr pandangan owg..
u mkn ke..u kentot ke(if its kuat la kan smpai muke owg sekeliling u tbe2 je brtukar jd ijau..=p)..
u buat jht ke baek kew..
sparuh bek kew..ade saje yg nk condemn..
agree dgn u yg pic gomol2 segala tu..senirik letak senirik tanggung la..
jgnla lps tu duk ckap 'ade owg nk sbotaj i'huhh..basi dah sume ayt tuh..



p/s: pic tu watkan sume gadis2 meronta2 nk add u kt fb..ahaha..;D

hatim a.r said...

berani buat berani tanggung.i loike hehe.wah gambar sepastik menjadi perhatian gadis nampaknye.lepasni akan upload lebih byk haha

tintin said...

ohoho...itu gambar penambat jiwa...lalala

AmalinaOmar said...

tahniah. kau berjaya melayakkan diri untuk join kelab muka-paling-retard-dan-bangang-orang-susah-nak-tiru sedunia. kau duta aku kat dublin ye. set!

hatim a.r said...

ekspresi wajah ini copyright.memang unik kan?kirenye kau handle cawangan malaysia lah ni?hehe