Monday, January 11, 2010

Pengembaraan Anak Muda Yang Penuh Ranjau-BARCELONA

helo semua!!!fuh kangen bener aku sama kau orang.i masih di spain lagi tapi disebabkan semua ahli rombongan berstamina nenek dan snow lebat di luar maka,tiada yang lebih manis dilakukan selain duduk saja di hotel dan berzikir.

post kali ini i nak cerita sikit2 tentang trip to barcelona beberapa hari lepas.kalau nak cerita mendalam first time berak lap dengan tisu semua memang kena paling kurang 18 post jadi lets keep it simple.zassssssss

barcelona femes dengan monumen-monumen yang di-design oleh seorang anak watan bernama Gaudi.design beliau tidaklah se-awesome Giant senawang yang ada parking berbumbung FREE tapi semua ciptaan beliau sangat sukar untuk dibina akibat terlalu detail.jika di bina di malaysia insya Allah selepas 2 minggu akan roboh secara perlahan-lahan.


-di guell park punya entrance


-one of gaudi's creation


-another one.gaudi's juga



-sagrada familia.tak siap-siap since dulu.mesti kontraktor melayu

bandar barcelona sungguh indah kerana zara yang murah bersih dan bersuhu suam-suam manja. personal feberet i adalah area Gothic Quarter di mana bangunannya semua rapat-rapat macam dalam cerita romantis sepanyol hero heroin boleh bercium walaupun dari balkoni bersebelahan wadefak.


-lebih meriah dari lorong haji taib


-ada picasso museum.tapi sebab kedekut tak minat maka tak masuk pun

di barcelona jugalah i merasa makan tapas dan paella which is a local dish.ada sekali makan seafood paella i syak dia ada taruk wine sikit dalam untuk menambahkan perisa.habis semua orang lalok pening-pening bajet hangover.pengajarannya baca bismillah sebelum makan untuk keberkatan yang lebih.

antara attraction lain barcelona ialah aquarium,arc de triomph,art museum dan macam-macam lagi. tapi yang paling best adalah the magic fountain depan national art museum.setiap sabtu 7-9 pm ada fountain show siap dengan music sekali.berbaloi tunggu sambil tahan kencing dari pukul 6 petang


-sebenarnya ada video sekali.tapi apesal tah lama gila upload tak siap-siap.bila-bila free i upload kemudian.

kesimpulannya barcelona memang best,lagi best dari paris and dublin of kos. nilai tak boleh lawan sebab sentiasa di hati.pergghhh orang nilai undi aku weh jadik datuk bandar!


rempit jalanan barcelona beraksi megah sebagai gambar penutup.

TO BE CONTINUED...

pee ass:kepada rakan taulan gambar terperinci ada di facebook yos truli.silalah stalk.macam tak biasa ;P

17 comments:

Balqis Riza said...

hatim! kirim mamat sepanyol mata hijau lumut satu! pos ke Bandung tau =P

dibby bus-bus said...

weh..bes nye..
jeles2..
blik dublin weh!!
blaja2..gov bg duit tuk study bkn bercuti..huhu =p

hantumakan said...

weh, bukan ada cartoon the gaudins ke?.. yg sgt colorfull and with tilted building and fancy outfit and all..

by the way, tak ku tahu spain snowing, thot mediterranian country tak snow.. kau maapkan ajelah pengetahuan geog akak..

have fun kay.

hatim a.r said...

@balqis:jap tengah carik.susah sikit sebab semua mata kelabu asap

@dib:dublin senow macam harma.aku tanak balik haha.weh aku belajar jugak ah.holiday selingan saja

@hantumakan:ada ke kartun tu?hehe ketinggalan sunggoh.granada atas gunung so snow lebat sket.dublin pun jarang giler babas snow tapi sejak taun lepas dasyat gila snow die..spain certain part je yg snow,barca tak snow pun

tengku_fir21 said...

owwhh
i love sepang..
haahha ohh spain...

ko tk blh luper zara yer
hahahaa

nasib baik ko tak masuk muzium ruge..rugee...
wlpun penuh hasil seni tapi aku mengantuk

AmalinaOmar said...

kau memang sengaja kan. bai bai. im going to barcelona. boleh mula mengumpul duit di lorong haji taib sekarang.

hatim a.r said...

@tengku>weh sepang pown best juga haha

@amalina>kalau dah sampai calling2 lah ok haha.baik2 kat haji taib ramai pesaing,cuba pegi area chow kit.pasaran lebih luas

anisizatyA.J said...

zara murah? ZARAH MURAHHHH! damn hehe

~Kak AZZ~ said...

wahhh....seronok sakan nampakkk....huhu...

bila nak balik asrama ni...hehehe...

*Nak usha jugak la gambar2 kat pesbuk tu...haha...

Monza said...

pergh hatim!
best giler ko! weyh, lorong haji taib mcm kat dalam citer Harry Potter la!

hatim a.r said...

@anis>serius murah weh.habis kredit kad haha

@kak azz>ada last stop madrid lagi hehe

@monza>tula kau aku ajak euro trip belagak cm syal

Liyana said...

muke xleh belah. hehe tp cun ah. :)
happy holiday.~ aku dah abes exam!!! yippeee~

hatim a.r said...

aku dh nak start klas balik!!!!

tintin said...

hebat2..sumpah cemburu @ jeles @mkn aty berulam jantung segala..uhuuu

hatim a.r said...

eh jangan la jeles.kalau start jual cempedak goreng dari sekarang tahun depan dh boleh pergi hehe ;P

fiezafz said...

i rasa kalau lecturer i baca blog u ni mahu dia banned terus u. HAHAHA

'sagrada familia.tak siap-siap since dulu.mesti kontraktor melayu'

sumpah haru caption mcm ni. lawak KAHKAHKAH kesian kontraktor melayu u ni. ;)

hatim a.r said...

eh betul,gaudi tu dah berapa puluh tahun mati still tak siap2 jugak.memang tak syak lagi mesti ada melayu di sebalik projek nih