Tuesday, March 16, 2010

Entry Emo Yang Bakal Membuang Masa Pembaca


There's so much going on in my life lately so memang masa untuk update blog agak kurang.tapi disebabkan ramai (ramai=2 orang) suruh i update maka here i am.updating.sweet gila kan i?

i masih lagi tengah cuti but as i mentioned in my previous post sekarang bukan time untuk jimba-jimba lagi. kena fokus balik pada lecture notes genetics. lepastu ada 2 presentations coming up very soon. Rosmah Mansor pun tak sibuk macamni.

Waktu kecil i selalu tak sabar nak jadi besar. tapi bila dah besar selalu tak sabar nak jadi kecil. eh kalau sabar pun tak mungkin jadi kecil =_=. Waktu sekolah selalu berangan mesti cool gila masuk kolej lepastu tinggal serumah dengan geng-geng bujang hujung minggu pergi hurrah hurrah.
sekarang i dah masuk kolej and guess what? TAK COOL OK.TAK COOL.
sekarang tension + sedikit homesick jadi memang mood swing sentiasa.tak caya cuba ah datang bilik i kacau i study.insyaAllah dapat penampar.

sekarang pulak baru terfikir memang betul orang kata bila kita dah hilang sesuatu baru belajar menghargai. dulu waktu duduk bawah ketiak ibu selalu komplen tiada kebebasan. sekarang dah jauh sanggup pulak habiskan 600 euro nak balik dengar bebelan.ceh

lepastu bila dah besar banyak gila pulak tu masalah. bila orang baca belog i selalu sangka hidup overseas penuh kefoya-foyaan melancong tiap minggu. itu sebab i selalu cerita part melancong,cuba kalau i cerita part baca nota brain haemhorrage sampai pukul 4 pagi.sampai trauma study bila pening sikit selalu nak drama bajet macam ada pendarahan otak.

justeru i nak pesan lah pada yang tengah sekolah-sekolah tu bawak-bawak bertenang. kalau tengok budak-budak sekolah sekarang ramai yang tak sabar-sabar nak keluar sekolah.nak kerja lah bagai. ada pulak yang tak fikir panjang dah gatal bijik ikut laki indon kahwin lari. lepastu bila tahu hidup kat indon tu susah baru la kau terhegeh-hegeh nak balik.tak pasal-pasal putera Umno kena habiskan duit nak angkut kau balik. selfish gila kau tahu tak?
tengok kan i dah kata tak pasal-pasal nak emo sekarang fuh.

kepada sesiapa yang membaca post ini harap maaf kerana langsung tak berinformasi haha. tapi sebelum tidur jangan lupa ulang tiga kali "Ya Allah jadikan saudara Hatim tabah dan cekal di dalam pembelajaran beliau.moga-moga A+ di dalam genggaman.amin" kalau 160 orang follower setiap hari doakan kompem ah dapat A+. kalau i balik malaysia sila tuntut sate kajang sorang secucuk =)

walaupun emo tetap cute.ibu suka mertua setuju





25 comments:

eima_fabulous said...

hahaa..klakar cm slalu hatim..wpun u moody..i suka gle u dh updet blog(nmpk sgt la kn since aku y first drop comment ;p)

farah athirah said...

aik.hatim sudah pulangkah anda? haha.ktrg baru balik dr funfair. sumer kepale pening2 lalat +__+

ayuhhhh study!!

hatim a.r said...

@eima:ni puji lebih2 ni mesti nk i belanja sate lah tu kan kan? =)

@farah:yes saya sudah pulang.best ke weh funfair??teringin la pulak nk pegi hehe

farah athirah said...

xbanyak pun games. biase lah bg kami yg xpegi disneyland lagi, boleh lah tahan. bg orang yg dah pegi disneyland, mesti la pandang sebelah mate je. ntah2 xpandang langsung..
tp 4euro per game. agak mahal la di situ. kalau ko nak menabung, bek ko tgk dr jauh je laaa. haha.

ashz_ami said...

walaupun aisyh tahu hatim sedg cuba menabung utk balik msia/ pgi greece/ pgi italy, aisyh nak gak hatim kuar esk utk st paddy's day n teman naik ferris wheel sbb xde org nak naik wit me..

~ at least ur cuti xdela t'buang dgt kn sbb b'jaya m'buatkn aisyh hepi ! =)

hatim a.r said...

@tyra:4 euro satu ride???siot gila mahal.nasib baik d pegi disneyland

@aisyah:taknak pegi st paddy's.dh pegi tahun lepas it ws nothing pun.parade malaysia lg cun.plus rmai gila org

Liyana said...

"Ya Allah jadikan saudara Hatim tabah dan cekal di dalam pembelajaran beliau.moga-moga A+ di dalam genggaman.amin"

betulla jugak kata ko. aku belaja parasit, selalu rasa macam dalam perut aku ada parasit.

ko la student medic paling cool aku penah jumpa. be tough!

Balqis Riza said...

Ya Allah jadikan saudara Hatim tabah dan cekal di dalam pembelajaran beliau.moga-moga A+ di dalam genggaman.amin

i doa ni ikhlas k :)

chill3..org macho takleh tensi..nnt tak sexayyy..hehehee

payedd said...

hhaha
1st time i masuk..da rasa seronok baca..

keep it up..

u have..sense of humor
bukan sume org ada

hatim a.r said...

@liyana:medic student syndrome kan??selalu overdiagnosed.time baca pasal breast cancer aku pun buat2 cek kat badan sendiri i swear i felt a lump on my left breast lol.lepas habis study breast cancer tiba2 takde lump dh haha

@balqis:wah mencurah air mata baca ni woh.terharu.thankyou that is so sweet of u =)

@payedd:ini namanya kepakaran merepek.terimakasih sudi baca walaupun tiada manfaat hehe

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

oh hatim u sound so gloomy. tidak manis begitu nanti awex lari.

anyway, good luck weh. kan ku kenang kamu dlm doaku. nnt ak anta comment kat FB ayah pin suh die doakan skali.

tengku_fir21 said...

huhu...so sweet...
hahaha...
1.setuju.memang tk cool ler weih bila masuk kolej
2.org ingt bila study overseas kita duit byk.(hari-hari mkn biskut kering jer tau)
3.medikal mmg sakit jiwa...

m_m said...

bersemangat ! fighting!
*tepuk2 belakang*

ps: ala semua pon same je.. hidup mmg la susah.. so kite kene la kekal berlawan.. ok ko merepek ape ni mariam, sile senyap skang.. bohoho =P

hatim a.r said...

@amirul:kau friend ayah pin ke?lol dia kan bajet tuhan mesti xnk berdoa dowh

@tengku:terimakasih kerana memahami T_T

@m_m:anda tidak merepek.betullah tu.sedang fighting sekarang

yummien straggy said...

kuat pokok kerana akar..
kuat hatim kerana dlm stress maseh boleh menjadi cool..

(sile bace dalam nada karam singh walia..)

p/s : tabahkan hati okay?semoga berjaye~

Effa Madiha said...

guess wut i'm 1 of those high school student yg x saba2 terhegeh2 nak habes skolah pas2 nk blaja kt oversea cam u..dr i dlm perut mak lg dah bercite nk blaja kt university of bath/manchaster hehe
I'm takin spm this yr...wooh freaks me out lah kalo x dpt straight a's
n I'm takin bio..sub yg skrg br sedar x suke-sigh

:)

BuNgA PuJaAn mEkAr mEwAnGi said...

"Ya Allah jadikan saudara Hatim tabah dan cekal di dalam pembelajaran beliau.moga-moga A+ di dalam genggaman.amin" kalau 160 orang follower setiap hari doakan kompem ah dapat A+.

p/s~ cerita je pasal uols study tu. hihihhii.

nway~~semoga berjaya di negara orang.

j a z z a said...

"Ya Allah jadikan saudara Hatim tabah dan cekal di dalam pembelajaran beliau.moga-moga A+ di dalam genggaman.amin"

HaTim,
good luck in ur exam.
:))

hatim a.r said...

@yummien straggy:tq karam singh hehe.siap ada kata pepatah lagi

@effa:i waktu skolah pun macam tu jugak.takde apa yg special pun bila dh masuk uni.lagi kita besar lagi kita byk tanggungjwb.so always appreciate what u have at the moment =)

@bunga:nantila i cerita ye pasal study hehe

@jazza:tq doakan i.ni ikhlas ke sebab nk sate ni haha

~Kak AZZ~ said...

ehhhhh.... hr tu akak dh masok baca dah kat sini... tapi lupa nk tggal jejak... nmpk sgt dah veteran... hahaha....

Teringin nak masok kolej, tp takde kolej yg sanggup terima akak ni... ekekeke...

Lg satu kan, anak sdara akak (lelaki) masa dia kecik sebijik montel mcm baby dlm pic tu... Tp bila dah bujang ni, badan dia dh mcm tiang talipon.... jerangkek je bak kata org N9 la... haha...

eima_fabulous said...

hatim i x nk sate i nk baju zara je..err..dgn topshop 1, bebe 2..haha

hatim a.r said...

@kak azz:veteran takpa asalkn awet muda hehe.masih belum terlambat utk menjadi pelajar kolej =)

@eima:hamboih org offer sate dia pandai2 up kan tawaran.tade tade kalau zara harga setimpal dengan sate baru boleh

Nabilah Norzam said...

meh la i tmbah doa utk u ckup dpt A+.
"Ya Allah jadikan saudara Hatim tabah dan cekal di dalam pembelajaran beliau.moga-moga A+ di dalam genggaman.amin"

amin.....~

weh doakn utk i sekali. i nk finals gak ni ;)

hatim a.r said...

terimakasih saudari nabilah.mari doa secara berjemaah

adrinaqamarina said...

a'a la...
patotnye part last doa tu...
kena de nme i jugak la...
na final jugak neh...
huhu~
tiket 600 euro?
lebey kurang je harga tiket ngan kitorang...
home sick nyer pasal sanggup ku abeskan duet...
=p