Wednesday, February 9, 2011

All Good Things Come To An End

Selepas Malaysian Night tempohari,literally selepas habis majlis i have to rush back home untuk mengemas. Sebab keesokan harinya orang-orang courier datang nak angkut barang. Nak tak nak terpaksa lah stay up sampai 2 pagi packing barang. Padahal dah lama beli kotak,saja nak tunggu last menet baru nak pack.Barulah melayu sejati.

Itupun nasib baik banyak barang dah angkut balik rumah summer lepas so takdelah banyak benor yang nak ditapaw bawak balik Malaysia. Most of them are baju,seluar,sependa etc tapi yang banyak menyumbang berat adalah buku-buku. Kepada saudara-mara yang nak belajar medik boleh datang rumah dan BELI from me,sori le i nak bagi free time-time tengah fakir nih.

-All (well, almost all)of this stuff goes into the kotak

I know,almari sepah macam lepas kena rompak but in my defence it was a pretty hectic week ok. Kemas almari baju wasnt on the top of my to-do list.

Waktu pilih-pilih barang untuk pos bawak balik baru sedar sungguh banyak pembelian yang boleh dikategorikan sebagai WTF. I mean most of the stuff i bought are rubbish tehee. Tapi anugerah pembelian paling WTF adalah topi ini which is bought by my housemate.

- ini kira nasib baik dah censored siap-siap kalau tak sumpah rasa nak tempeleng

-proses pemindahan sedang berlangsung

Some of my RCSI friends ada yang dah balik dah pun sebab RCSI habis awal.Pfffft those over achievers...

But most of them akan balik in a few days. So today adelah beberapa orang sudi menyinggah makan-makan at my house. They'd never been to my house sebab memang tak pernah buat open house since i moved into this new place. Atteeee dah rumah kecik,kalau buat open house sorang kentut, tak sempat bau dah habis sedut sorang sikit.

Bukan lah makan-makan ape pun,just masak spaghetti,cekodok and fries je.

-alas bekas telur tu memang memberi aura setinggan

- muka-muka yang konon sentimental melawat rakan sebelum balik malaysia padahal nanti sambung belajar tempat sama -_-"

So since im trying to clean out the saki baki of my harta,any juniors yang interested in buying stuff from me or my housemates adalah dialu-alukan. You can contact me or any of my housemates(arman,haizie,thariq,amir) through FB. Dengan lafaz Bismillah,i dengan ini melancarkan;

clearance sale harga rendah membunuh.siapa tak beli tak geng.

Bermacam produk untuk dijual dengan harga yang sungguh cilaka punya rendah. Kira harga cincai adik-beradik la. Items like this limited edition desk and chair are up for sale people!

Ok lah not really limited edition,you can get those from Ikea. Tapi Ikea delivery je dah 50euro. Yang ni still cash and carry tapi setakat nak bayar teksi untuk angkut pergi Belgrove alahaiiii tak luak duit der! Mine is already booked by my junior tapi still ada stok lagi jangan risau. Sila book cepat untuk mengelak frust gigit selipar.

Memang tak ambik untung langsung,we just want to get rid of these stuff. Other items up for grab ialah periuk,pinggan mangkuk,jackets and winter clothing(which are all branded) and this raket tenis which is practically new.

Sebab apa macam baru? Sebab main tenis hangat-hangat tahi manusia. Mula-mula daftar kelab tenis i was like 'see you at Wimbledon'. Perghh dia punya angkuh macam nak lempang. 3 kali main malas,sebab sejuk.Boleh?

ps:basikal i pun ade je lagi tepi tangga tu,siapa nak?

22 comments:

Aida Ilyana said...

nelly furtado?

mummy liesya said...

hatim, basikal tak laku-laku lagi ker...ish kesian basikal...hahaha

sweet life said...

kat Tanah Melayu mengaji kat mana nnati?

harnidahussin said...

basikal yg sangat kasihan..huhu

Farah said...

Hik . Basikal tu pun masih ada lagi ? haha :D

Ungu said...

haha.
hangat2 tahi manusia.

aren't we all?

irma-ain ibrahim said...

welcome home then everyone! :)

anisizatyA.J said...

"see you at Wimbeldon" memang takleh blahhh. HAHAHAHA

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

tuan basikal da nk balik malaysia....basikal still gak kena ikat...nmpak sgt xnk bg ikut balik kan...hihihih.....npe x gergaji je magga basikal tu.....xpown u just kol pejenayah basikal mane2 je suh dia kidnap basikal u tu.....hihihihi

dali said...

pengalas bekas telur ko tu mmg memori le tim. cuba kau buat kat rumah mak kau kek nilai bandar elegan??

CouLeur de Chiqu3 said...

bawk balik je bgr2 WTF tu baut lelong2 kt sini....hee~~

bugs said...

sadis ah jd basikal 2 haha

Nana said...

wahhh you pun dah balik for good huh? I think we all pun balik gaks this July .. kena continue long distance laks :( sighhh ..

are you excited to go back?

hatim a.r said...

@aida:yes!

@mummy liesya:takde sapa nak buka lock

@sweet life:di utara tanah air

@harnida,farah:berminat nak beli?hehe

@ungu:this doesnt happen often lol

@irma:thank you!nnt rajin-rajin lah turun dating makan nasik ayam haha

@anis:itu waktu first training.masuk 3rd training,wimbledon my ass.

@echa:penjenayah pun xnk curik camano?

@dali:tak sesuai dengan tema elegan la kak.ini memang setinggan je nih

@couleur:i dont have extra luggage space.lagipun malas nak jual pos-pos nih.baik tolak kat juniors je

@bugs:that is 140euro gone to waste.

@nana:we have to meet up for coffee some times later in malaysia.ur treat of course haha. its a mixed feelings lah.macam happy sbb finally close to family,at the same time sedih sbb dublin is like my 2nd home dah. and also cuak sebab studying in malaysia will be tough!

Gluck Yusof said...
This comment has been removed by the author.
ashz_ami said...

hatimmm ada brape mgu je lg kt dublin.. huhu T_T

hatim a.r said...

@gluck:mmg dah pertimbangkan

@aisyah:you didnt reply my wallpost!! we have some catching up to do,lets la blanchardstown this saturday

ashz_ami said...

mane leh pgi blancharstown this saturday..
kn ada cny nyer lunch tu.. br je ingt nk open table ms lunch tu..
hatim xpgi ke??
pgi la.. byk bnd nk bgtau nih !! =P

hatim a.r said...

xpegi la..xde duit and takde baju nk pakai.semua dh pos balik.10euro lunch tu boleh buat shopping

sui nawi said...

Good luck dgn packing,
lepastu basikal tu jadi
apa eh? haha.kasihan
basikal tuh c:

~ Kak Azz ~ said...

Nak balik dah ke..??

Nanti boleh la ko rasmikan Tesco baru kat Nilai tu.. Skang masih dalam pembinaan..

Selamat tinggal Giant... hahaha..

NADDY KZAMAN said...

he he he..tengah wt projek paper sambil bace ur blog nak tegelak je.. anyway, boleh je bawa d tennis racket back to msia, bleh la wimbledon!