Wednesday, February 16, 2011

Emotions.


Im in a state of denial.

Im going back to Malaysia for good in a few weeks time. But all this while i tried not to think about it so much. Malas nak sedih awal-awal,membazir emosi je. Baik tunggu last-last menet,dekat airport,sebelum masuk boarding gate lepastu baru leleh. Macam dalam sinetron. Scene dekat airport mesti yang paling syahdu. Tapi lepas dapat email from JPA pasal flight details,then it hit me. Memang tarikh kepulangan semakin dekat.

So sebagai coping mechanism,i cuba untuk menikmati hari-hari terakhir ini dengan kegembiraan bersama-sama teman rapat yang bakal ditinggalkan tidak lama lagi. Some of my close friends are not going back sebab diorang over achievers SPM berapa puluh A entah jadi dapat full 5 years course dekat Ireland. Kita yang SPM biasa-biasa ni gomen kata halfway dh boleh balik Malaysia,kau bukan pandai sangat nak duduk lama-lama kat obersi.

Waktu mula-mula datang Dublin i didnt even know half of these people's names. Tapi over the years we bonded,picnic together-gether,lepak together-gether,vacation together-gether. Sekarang dah begitu kamceng hingga tidak perlu segan kalau terkentut di depan mereka ini.

Pictures were taken at Owein's house where we all fell off the no-shisha wagon. Konon dah sober tak shisha berapa bulan,sekali bila tuan rumah bawak keluar shisha 2 balang semua keimanan goyah. Dengar ura-ura they want to ban shisha in Malaysia soon,so ini memang last lah baraikan paru-paru macamni.

We had a makan-makan session sempena perpisahan yang bakal tiba. I dont have pictures of the foods here but semua memang awesome. Ada nasi with kambing,chicken wrap,burger,cakes dan segalajadah lagi. Thanks to Elle and Owein pasangan romantis penaja majlis.

Our friendship has its ups and downs. Despite the conflicts between some of us, especially when emotions get involved, at the end of the day we are still friends. And my biggest regret up till this day is that i let you took all the blames for whatever happened between us. It was partially my fault jugak (but mostly its yours lah haha *nervous laugh*,im joking).
You deserve someone better =)

Ini sepatutnya jadi satu post yang jiwengs sedih but memang tak sanggup nak bersyahduan sekarang. Perlu kekal positif sebab sebelum balik perlu tempuhi satu exam lagi. Now excuse me while i 'cope' with these emotions.



19 comments:

Aliyah Zambri said...

=)

irma-ain ibrahim said...

patutlah ketawa sakan. nak sembunyi rasa nak menangis rupanya.


alah . selepas beku otak tulang jari semua sebab snow , sekarang enjoy lah Malaysia pula. at least , u pernah pergi oversea dan main salji whila ramai lagi Malaysian tak rasa semua tu. :)

~ Cik Azz ~ said...

Cepat2 la balik wehh... Kang banner menyambut kepulangan ko tu kena angkut pulak dek majlis perbandaran Nilai...

Ate, tempoh letak banner kat trepik light tu dah tamat, dorang angkut la... hahahaha....

Tijah said...

jgn sedey2. nanti balik kita chill kat aisrum yer???

hatim said...

@aliyah: =)

@irma:when r u going to us?us kan?jgn la awal sgt.kalau tak boleh lepak makan nasik kandar

@cik azz:ewah akak apesal tukar title jadik cik azz ni?hehe.takde maknenye nk pasang banner,jiran pun x kenal saya kak lol

@tijah:aisrum yg kek nilai square tu ke?ke ade aisrum lain?kalau nak lepak boleh yo tapi opkos lah akak yg belanja haha

adrinaqamarina said...

tengah ada konflik jiwa jugak ni, makan ferero rocher sambil menanges ditambah kesyahduan baca post ni. *sobs~

ups and downs~

mishyweird said...

enche hatim : don't be sad ma ~ course everthing that meet with hello's will end up saying goodbye's right? so don't be sad. ade jodoh of course will meet again. :) *smile always. * heee~

Nana said...

aws I remember time I balik dari US dulu! Masa tu, Mozard still have another semester. Memang sedih tahap gaban punya nak balik!!! frust menongeng punya hahaha!!!

Ni I pun nak balik dah .. pun tengah trauma nak balik. siigghhh!!! I feel you babes! hehe!

All things comes to an end .. be it good or bad. Cherish every moment my dear.

Tijah said...

yer. yg kat nilai sq tu ler. boleh blanjer no hal. sok ko dah keje bleh blanjer akak mc barang sehari dua plak yer.

mummy liesya said...

haish terasa sedih nya, anyway, banyak jugak Hatim tempuhi...mesti terkesan dalam hati kan....

Miss Fas said...

cik hatim,jangan bersedih..hehe anyway welcome back!

dali said...

tim akak suke ekspresi muke kau kat gambar no. 3 dengan awek hotzz..
phewwit

~ Cik Azz ~ said...

Bnyk sangat si mulut kepoh yg tanya dh kawen ke, dah ada anak ke, umor berapa.. Tu yg tukar nama tu... Pasni kalau ada yg tanya lagi, nak letak nama baby azz lak...

lagipun akak kan termasuk dlm geng bas sekolah, so molek benar letak nama baby azz.... kehkehkeh....

nama.aku.lynn said...

tgh mmbayangkan suasana airport nanti..sila bwk klengkapan yg cukup(tisu) yg cukup..

p/s:banner smbut dokter hatim balik nilai ade je nihh.;)

hatim a.r said...

@adrina:i was about to write a sappy-er post but ditched the idea last minutes.hehe malas ah nak emosi sangat

@mishy:ada jodoh bukan kawen ke?eheh suka pulak bab-bab kawen ni kan

@nana:i will miss everything about dublin.the cold weather,the uber cheap zara,the efficient public transportation.semua lah waaaaa.u too cherish ur every remaining moments in birm!

@tijah:belum start keje orang dh mintak mc.memang tiada semangat profesionalisme sungguh haha

@mummy liesya:the best 2.5years of my life T_T

@miss fas:ill try my best =)

@dali:eh sukaaa dia gosip liar begini hehe

@cik azz:hahaha ni kes fedap nak menjawab soklan berbangkit lah ni.apa ada hal kawen ke tak kawen ke,janji bahagia tak gitu?

@lynn:kompang takde?banner je tak cukup deh

~alya^^ said...

takmo sedeh2!! kami yang tinggal lebeh sedeh!! :(

hatim said...

im feeling nostalgic right now.but im sure those feelings will go away once i have nasik kandar haha.jom lah this summer come visit me. =)

erinazrina said...

welcome back to malaysia!! ;)

Anash said...

lama tak jenguk blog nih..
miss the coretan santai..but suddently baca nak balik Malaya dah ? alahai..sedih plak tak dpt baca entry fresh from obe-c...
your experience remind of my old memories...hehe
selamat balik ke kampung halaman..