Sunday, February 6, 2011

Malaysian Night 2011


Semalam Malaysian Night. For us 3rd med students yang PMC bound,this is our last Malaysian Night sebelum balik Malaysia. Sebab bila dah balik,every night will be Malaysian Night.

I was suppose to help Aisyah with the backdrop and everything tapi i was so busy with hospital rotation last-last langsung tak tolong,tehee sorry ye rakan-rakan. But Aisyah and co. did a good job anyway.

Eventhough the food was a bit bleh,but it was a fun night. MSoc comittee should consider caterer lain for next year kot. Our irish classmates semua suka but then we,Malaysian know that the food served tak menepati selera anak tekak Malaysian. Wah demand pulak kau,lempang kang.




-tapi dessert sedap =)

The best part of the night were performances by our friends. First performance was by pasangan uda dan dara,Haleem and Reen. Their acoustic rendition of Melly Goeslow's song was phenomenal. Ana Raffali boleh bersara sekarang.

-sorry le kamera cap tupai,memang gegar la kan

They came up with this genius Who Wants To Be A Millionaire theme. Its kinda like Slumdog Millionaire minus all the setinggan. Our irish classmate,Donal Hanratty was the contestant yang kena jawab all the questions about Malaysia. So waktu nak jawab tu adalah flashback all the dances and everything yang kononnya dia pernah tengok when he visited Malaysia last summer.

-dikir barat

Dances;



All the dances were so entertaining. Memang respek habis tengah-tengah sibuk start semester pun mereka ini boleh carik time nak rehearse their dance moves. Dahlah most of them doesn't even have any background or basics in those dances they performed. Case in point, my friend Khoo Tee Tat yang perform indian dance last night. Ekspresi wajah memang bersungguh.

-tiba-tiba 1 chinese sesat dalam indian dance lol.1Malaysia!

Thanks to MSoc comittee for organizing this awesome event. They manage to promote Malaysia to our irish friends di samping memberikan hiburan yang berpatutan. Its definitely a night to remember,sedih sebenarnya to think that this is the last event yang turut dihadiri oleh rakan-rakan yang akan ditinggalkan March ini.

-bersama father XmasProf Newsholme yang comel

-with Ms Carl Lusby and Dr Felle(tersorok di belakang)

Owh today orang courier baru datang ambik our boxes that'll be shipped back home. 3 weeks countdown starting now.haih.
Akhir kata gambar yang hodoh datangnya dari kamera i,gambar menawan dari kamera saudara Syahmi.

18 comments:

~ Kak Azz ~ said...

Akak baru balik dari Nilai ni... Nampak macam ada kain rentang je kat trepik light nak masuk tmn enstek tu... =D

Kain rentang yang bertulis:

Wellcome home son... =))

hatim a.r said...

wakakaka akak jangan nak tipu.mak saye takdelah hover gitu.setakat skuad kompang tu mungkin

nabila riduan said...

hatim....! asal n9 ke.??
waa..!! me too..! tapi pilah la hehe.,
nilai mo pilah dokek yo..

ZuHa BuDak KamPunG said...

hatim... skrang nampak makin tua.. opss! nampak makin matang.. hehehe..

NADDY KZAMAN said...

kirim salams pada anak encik khoo seng!! hahaha

Siti Munirah Jaafar said...

agakagak dah sampai nanti, buat kenduri doa selamat plak. bole tengok skuad kompang dok perform pulak !

Azmir Seed Fakkri said...

patut ah senior aku pun sibuk cakap kene rehearse tarian joget for malaysian night..cool gak

anisizatyA.J said...

Satayyyyyy

Calvin Charles said...

Nice entry..... whoaaa.... tak lama lagi balik Malaysia... good....good..... Sou ni kira Twinning programme kah?? Am I right????

puteriyangsenyum said...

oppa balik malaysia bilakah ? nak g sambut kat klia neh. ekeke. semangat nak dtg dr kuantan . ngeee~

irma-ain ibrahim said...

hatimmm , why jeans? cacat sikit tapi overall korang 1 rumah smart ah. hehs. :P sampaikan pujian hensem hensem belaka kepada semua. fewwit !


by the way tengok x junior masterchef? pieere tu iras hatim lah. tapi dia terer masak tak guna instant pun. :D

hatim a.r said...

@nabila riduan:bapak asal perak,emak johor tapi tinggal kat n9.saya pun x tau lah asal sebenarnya dari mana.1malaysia mungkin

@zuha:im 22 memang lah tua lol

@naddy:anak khoo seng mmg star.semua gadis mahukan beliau

@siti munirah:takde bajet nak buat kenduri.dahla macam over gila pulak nk kenduri bagai tehee

@azmir:owh most of the performers are my juniors.i dont really know most of them,but i guess they're frm kmb lah kan?

@anis:x sedap pun.more like ayam kunyit on sticks

@calvin:exactly

@puteri:owh please dont haha

@irma:i didnt want to be too formal hehe.eleh konon usyar satu rumah padahal kan????eh siapa junior masterchef?x penah tgk la.tapiiii i can cook without instant paste okeh.

[i.l.y.a] said...

asal aku yang macam sedih kau nak baik malaysia? hahaha

Hanis Abd Razak said...

aku nak bawak savvy biru kau aritu pegi masjid mama x bagi

hatim a.r said...

@ilya:kau memang suka emo lebih.weh that praktikal in penang tu make it happen lah!we'll have so much fun haha.gila belajar x start lagi dh fikir nk berhibur

@hanis:kau jgn nak langkah bendul.mama tau aku nk rasmi dulu

Ungu said...

tampal janggut putih pada prof newsholme, and there u go.

Santa.

puteriyangsenyum said...

hahaha. why don't ? :D

mummy liesya said...

welcome home Hatim, sok leh jumpo kek pokan Nilai yo :P