Monday, July 2, 2012

Burger Bakar Tak Berapa Kaw Kaw

Makin lama makin jarang balik Nilai dek kekangan masa dan kewangan. Tapi weekend lepas sebab baru settle data analisis dan tiada lagi orang asli menghantui hidupku maka decide last minit untuk merempat di kereta member yang ingin pulang ke kampung halaman masing-masing.

Kereta Myvi putih kecil yang membawa muatan 5 manusia dewasa bersaiz gajah.


Seronok juga balik berjemaah begini. (bukan kau drive seronok la woi)

And since my brothers were at home, kecuali sorang yang nak ambik SPM tu kononnya bertapa dekat sekolah study group ke apa tapi minggu lepas dengar khabar pergi main ragbi dekat mana entah esok time SPM kau doa je lah keluar soalan teknik scrum half yang berkesan tak koser nak bagi lecture suruh kau study dah besar panjang pikir lah prioriti hidup sendiri wah tiba-tiba leteran panjang kau dah kenapa?

OK sebenarnya nak cerita my 2 brothers were at home so tradisi keluar malam jalan-jalan cari makan haruslah diteruskan. Its kinda like our brotherhood bonding ritual. Setiap kali cuti weekend yang semua orang ada dekat rumah, we'll go out on Saturday night in Hanis' Kancil (obviously sebab kereta dia je yang jimat minyak lol cheapskate) to KL to try out tempat-tempat makan yang di-hype kan oleh warga Kolumpo.

Adik-beradik lelaki je yang terlibat dalam rayauan malam sebegini, yang pompuan sorang tu duduk rumah tak manis perempuan terkinja-kinja keluar malam-malam buta, bajet protective kepada satu-satunya adik perempuan padahal hakikatnya kereta Kancil memang boleh tampung 4 manusia overweight sahaja pada satu-satu masa -___-"

This time around we decided to try Burger Bakar yang semakin meniti puncak populariti. We went to the one at Arena Cafe dekat Wangsa Maju area ke apetah, tak reti pulak aku area KL ni.

-gambar diambil dari kamera henpon.Justeru kualiti yang sedikit menjelekkan.

-burger bakar double.Boleh nampak effort untuk mengekalkan tubuh badan langsing di situ.

My verdict: I dont like it. Maybe the fact im not a fan of burger atau sebab kami tidak ke tempat yang menyajikan burger bakar yang betul-betul kaw? 

Too much cheese and sauce and mayo. Its too sloppy for my liking. Lepastu bila dah hidang burger dengan patty yang tebal seperti lebihan lemak di sekeliling pinggangku, bagi la fork and knife. Nak terkehel rahang menganga makan burger ni. 

The patty itself takde apa pun yang special. Can use a little bit more salt and other spices. I mean whats the point of making your own patty if its gonna taste just like any other patties you can get at the frozen sections? 
Luckily we didnt spent too much time waiting for our order sebab tak ramai orang, kalau tak memang amukan lama-lama kau gelek daging kat dapur ini je rasa dia? Pfft

Nasib baik dapat luangkan masa bersama kesayangan di malam minggu. Mama joined us for the first time mungkin sebab curious nak tau anak-anak dia ni kalau malam minggu keluar pergi KL adakah terjebak ke kancah maksiat kotaraya.



Kelas kau Joyah sampai terteleng-teleng kepala tengok Bohsia 2 dekat skrin besar.

Lepaking with mama was surprisingly fun lol. Tak sangka boleh blend in dengan remaja-remaja kota. Next time mungkin boleh bawak both ayah and mama for lepaking session. Sukahati pengaruh ibubapa berpeleseran di malam hari, contoh anak-anak mithali masakini.

13 comments:

norhidana said...

lenkali kene try buger mustafa jones kt tmn melawati, mmg sedap dik... chef nyer pun mmg dr sana2 pun.... simple tp patty dia terbaik...

syok lah mak awak join sekali yek, pastu tak jln2 gi uptown ke?

sweet life said...

bagus gak bawa mak ayah...
at least dia tahu camner cara kita keluar dengan kawan...
bukan seperti mat rempit yg laen.
bukan seperti kutu rayau yg laen..

then, in the future dorang tak risau akan kita lagi..
kita pun senang nak keluar dengan kawan..
sebab kepercayaan telah dapat...
lesen besar tu.. hehe...

rerehalim said...

burger bakar mmg overrated. sedap lagi burger street.

D-SIM said...

haha, nasib xjadi beratur beli khamis lepas !

houseoftheuglymother said...

la...mai kl ke? awat tak mai singgah umah?

hdsykn said...

this is surely not burger bakar kaw2 kat seksyen 2 wangsa maju tu kann..hehe.

FaiZaH Fyn said...

wah lepak je mak join sekali..next time bawak mak ayah dengan opah :)

Retro said...

Then you should try Ijan's burger dekat Paroi. Both the burger and roti john. Sedap gilss

hatim a.r said...

@norhidana:lepak dgn golongan veteran tak bley lepak lama-lama hehe.kang tertidur kat uptown kang

@sweet life:bukan keluor ngan kengkawan pun,ngan adik beradik sendiri je.maklumlah orang takde kawan cengginilah

@rerehalim:ade ke istilah burger street hehe

@d-sim:tgk tempat jugak.yang kat sini tak beratur pun maybe sbb tu tak sedap lol

@houseoftheuglymother:tak jemput lol

@hdsykn:i oso dono where this was haha

@faizah:opah pukul 9.30 dah lelap ok memang tak la nak ajak lepak

@retro:teringin jugak nak try tapi tak tau paroi tu kat mana exactly kedai ijan ni

zuera said...

actually burger bakar kat mana yg paling best erk??

Nursyahida Osman said...

pergi yg wangsa maju seksyen 2 tu. yg dekat dgn mamak BRJ Bistro. that one boleh tahan! and the patty sangat sedap. burger dagig lah tapi. jangan sesekali membeli ayam. nanti muak. tata! :D

LL said...

ijan's burger kat paroi.
tahu kah anda di mana stadium paroi?
sila roger sekiranya anda lalu di sana. tourist guide percuma MENANTI anda di sana. haaa ;D

ainzoo said...

Ada burger bakar area penang (island). aku lupa area mana. Ko boleh jengah2 kat page FB Jom Ronda-Ronda Cari Makan D` Utara.
banyak juga cadangan2 tempat makan yang menarik & rege berpatutan.