Thursday, July 5, 2012

Check Teloq

Actually rotation Public Health takde la se-bizi rotation yang lain tapi belog jarang update sebab masa banyak dihabiskan buat benda-benda yang tak berapa berpekdah. 2 minggu ni spend masa dekat district health office,klinik kesihatan,klinik 1Malaysia dan klinik desa dalam daerah Seberang Perai Utara.



-motif gambar tidak diketahui

In case you dont know already, i stay in Penang island.Maknanya 2 minggu ini terpaksa ulang-alik melalui jambatan untuk ke seberang which is a pain in the arse. To be honest all these visits to food lab and clinics were actually quite boring. Home visit untuk prenatal care pun takde buat apa sebab patient segan tak bagi student lelaki buat physical examination,last-last student laki semua lepak living room tengok re-run konsert final Kilauan Emas.

-ekspresi interested yang penuh kepura-puraan

Paling menarik mungkin  waktu ikut Unit Sekolah klinik kesihatan untuk bagi suntikan kepada pelajar tahun 1.Siap terjumpa sorang budak yang muka macam familiar rupa-rupanya duduk satu resort dekat Pulau Perhentian tahun lepas.Random sungguh jejak kasih.





Budak lelaki ramai yang kurus kering tapi yang perempuan pulak ramai yang sedikit overweight dan menjurus ke arah childhood obesity. Walaupun sedikit gempal tetapi comel melampau. Terus berangan kalau ada anak purposely nak bagi dia montel. Note to self: let someone else raise your future kids.


One of the boys said to me (in the most pekat Utara slang); "Abang, kami tak takut kena inject tapi kami tak maw kena check teloq"



-_______-"

17 comments:

~ Cik Azz ~ said...

Hikhikhik...

Apa jopan ko untuk soklan budak tu..?

Ke takde jopan sebab dah terkedu di situ... haha...

Miss Fireflies said...

eh dalam entry ni setiap gambar ada muka u eh hatim.ini sungguh random ya ampun.haha

zuera said...

Hahaha...comey betoi budak tu..cek je teloq dia!!!!

zuera said...

Hahaha...comey betoi budak tu..cek je teloq dia!!!!

Tiara Fazlin said...

hatim dah gaya doctor!

Falahin Farn said...

oh, no.... kenapa mereka tau kata2 begitu >.<, they are still children...

i would do a poker face being asked like that

deno said...

hikhik.. lawak btol budak yg tanya tuh... tapi semua bebudak tu tomey2 :)

dayanaazhar:) said...

ish takut jugak tgk kanak2 perempuan saiz camtu....mesti sekarang kan budak2 dah jarang keluar main, apatah lagi yang perempuan. laki2 lain lah, mreka lebih suka outdoor main futsal semua kan. gulp...takut tgk masa depan wanita2 malaysia ni.

FaiZaH Fyn said...

jelas kelihatan budak perempuan semua comel dan sihat walafiat heeee..oh apa motif gambar second last tu? haha

::FAIZ:: said...

cuak muka bdk tu nak kene suntik

Dylla Fadzil said...

dia confuse tok mudim ka apa budak tu. hewhewww.

Rina277 said...

mula2 baca tajuk ingatkan tuan blog yg nak kene check teloq..giler ahh..

sweet life said...

bagos jugak rumors
"kalao tak nak check teloq, sila jangan takut tuk diinject"

hahaha....

Miss said...

ngahaha..gelak guling2..sabo je la bace statement budak tuh..

FazzYnameD said...

hahahahahahaha!
eh, koi hemsem la tengok hatim nih. ada dah gaya doktor berwibawa. pewwiit, pewwitt! cayaaqq baq ang. HAHAHA

hatim a.r said...

@cik azz:jawapan eh, den pon tak koso nak check teluq kau

@miss fireflies:saja mencapab

@zuera:takde consent haha

@tiara:memang tak ah

@falahin:standard 1 memang boys ada check testis.mesti dia tau dari member kelas lain yg dah buat

@deno:teringat kenangan bekerja di kantin sekolah hehe

@dayana:tapi comelll

@faizah:itu tgh check mata

@faiz:mau tak cuak,time kita dulu laki injek sebelah je.la ni dua-dua belah

@dylla:mesti kena check la.takpayah tunggu tok mudim

@rina:been there done that

@sweet life:tak baik menipu haha

@miss:rilek je dia sound direct kan

@fazzy:gaya yang penting

inabu said...

ooohh anda telah ke kampung sebelah ngan kampung sy ;-)