Tuesday, August 25, 2009

MenGapa MalaYsia lebih awesome dari negara AtaS laut(oversea)

dear diary,

cewah tetibe plak feeling tulis diari kononnye hehe..yelah dekat2 date nk balik ke dublin nih mmg syahdu sket pastu mulalah mngarut nk tulis diari segala.walaupun cuti summer yg panjang ini agak membosankn sebenarnye,tapi bile dikenang-kenang memori daun pisang mmg xde tempat yg lebih awesome dari malaysia.

sebelum kite duduk oversea dulu setiap hari berangan fabulous giler lunch pown makan spagetti,pasta,pistachio dan apa apa lah..skali last2 sampai oversea menggelabah carik cili api kt market sbb lidah melayu kau memang wajib nk bende yg pedas2 kalau x tak lalu makan terus tidur sambil mata berlinangan hampa ceh

-i dah kate i x tahan pedas..i bukan melayu u olls!!

pastu dhla makanan x sedap,barang pulak MAHAL toksah nk cakap.sekali aku pegi meruncit 20 euro mesti abes sekelip mate.see!100 inggit utk barangan runcit yg terdiri daripada sabun cuci tidak berjenama,susu,cheese,roti sebuku,cereal dan beberapa jajan yg lain.kalau kt mesia 100 inggit bole la kot bli stok sebulan.pendek kate mmg besederhana serba serbi la hidup aku kt sane..

-plastik sampah ni bukti i hidup serba kekurangan

Aku jugak bsyukur giler sebab selaku org Mesia kite tidak perlu meratapi kematian michael jackson.kenape?sebab hanya di malaysia je ko bole keep in touch dgn maikel siap bole calling2 lagi.x percaye???
:
:
:
:
betul ko xpecaye????

haa kan aku dh kate beliau masih hidup tetapi beliau kini sudah berkahwin dengan seorang wanita bernama Habibah dan beranak tiga..kalau nk jumpa bole kontek aku ngeeee


9 comments:

~*puding caramel*~ said...

hatim. MJ tu ko ke

~*puding caramel*~ said...

eh habibah? 3 anak..takkan ko kot

hatim a.r said...

mmg la bukan.x nampak gambo tuh klasik giler zaman 80 an.haaaa tu salah seorg family aku lah tu tp bukan aku dong

~*puding caramel*~ said...

ayah ko ke weh..wallamak!!!!!! tapi ko bukan 3 beradik..

hatim a.r said...

haha pakcik aku la.die maikel jeksen wanabe muda dulu

kinobaik said...

baru jumpa blog ni dari list kak tijah.

akak stuju jek ngan entri neh.

mesia lagik best.

huhu

negara atas angin ni seswai untuk datang bercuti dan dikunjungi tak lebih dua minggu jek.

sebab kalau lebih dari tu,rasa tak best dah.

huhu.

hatim a.r said...

betul2..tapi ok la jugak ada pengalaman merantau huhu..thanks byk2 sbb sudi menyinggah di blog yg hina ini cewah

ANIS ASILA said...

plastik sampah LV tu. penuh bergaye. (:

mvp_dina13 said...

tepi sket..

malaysia tanah tumpah darah ku!