Monday, August 24, 2009

TIDAK LARI MURTABAK DIKEJAR

post ini ditulis dalam posisi mengiring sbb aku dh kenyang giler bantai yong tau fu dgn nasik lauk ikan bakar tadi.tau fu fa ade dlm peti ais igt nk bantai lepas terawih.tp malangnye aku tak pegi terawih.so abes je aku post mende nih aku nk sambung makan hehe

so sempena bulan pose nih aku bukanlah nk beceramah agama nih sbb aku pown bukanlah tere sgt bab-bab agama.lagipun aku tau kalau korang nk dgr ceramah baik bukak cenel oasis kn,kartun arab die pown dh cukup smart dgn mesej yg bagus n lagu tema yg catchy boleh bawak pegi mainstream..tapi aku just nk meluahkn perasaan yg terpendam cewah cewah


ok so skang korang dgr btol2 kalo xnk tongkat ali ni inggap atas kepala ko;

aku sbnanye dh lame x berpuas ati dgn perangai mentaliti longkang mereka2 yg berkunjung ke bazar ramadhan ptg2 nih(bukan la semua tp ramai gak la). sekor2 niat ke bazar mmg murni,nk bagi anak ,bini, famili, atuk, nenek,mak cu,tok andak makan mknn yg sedap2.ye aku juga begitu.
tapi ke'terujaan' korang utk membeli makanan tuh kadang2 menutup pertimbangan akal wajar otak korang yg sebesar halia tuh.

aku tau la murtabak nilai nih limited edition tp perlu ke nk cepat smpai sanggup parking kereta tgh2 jalan?ko sdar tak menghalang laluan org lain itu berdosa?rugi je ko puasa sehari lpas tuh pukul 5.45 petang ko parking kete tgh jalan.ape kes????

nk tunggu ko bli murtabak tuh kalo semenet dua aku bole la bersabar lagi,ni kalau sampai berpeluh bontot menunggu mmg sudah lebey...makanya lain kali kalau kau rase murtabak tuh lebih penting daripada perasaan penduduk nilai yg mudah terguris dn fragile ini jgn marah kalau kete kau aku langgar je dengan penuh bgaye


sebatang rokok gakla abes nk tunggu ko alih kete ko....




-semoga ko insaf yeee

ps:aku tulis nih lepas berbuka kerana siang tadi kesabaranku di tahap maksum

2 comments:

~*puding caramel*~ said...

aku tak larat nak tergelak bace suma post2 ko nih...banyak gila hyperbola tp ade mesej. ceyh.

hot sangat ke murtabak nilai?

hatim a.r said...

die x hot tapi limited giler nk mati.ade satu kedai tu je dlm nilai nih.tu yg berbunuhan nk bli tuh