Sunday, August 30, 2009

Andainya aku pergi dulu sebelummu....

Pagi ni bangun2 tido je tetibe i feeling sedih...
-ni bukan sedih yg lite2,ni yg betol2 punye sedih T.T

mesti u oll tertanye-tanye apekehe plak nk sedih2 pagi2 bute ni?tibe2 je nk meleleh xde motif.
ade motifnye u oll!yg sebenarnye pagi ni i bersiap2 kemas beg utk merafak sembah kembali ke kota usang dublin.ye u oll,flight i esok malam pukul 2 pagi.dahla sedih pastu flight pukul 2 pagi plak tu,miss sahur tu siot.dat means malam ni last lah sahur i dengan family T.T

bukanlah i nk kate family i ni sahur makan ayam percik,ikan 3 rasa segala tapi somehow walaupun kadang2 i goreng telur je tapi perasaan makan sahur same2 tuh mmg tidak boleh ditandingi cewah.lepas ni xdela lagi i nk mengadap muka terpaksa adik2 bangun sahur dgn taik mata selambak n most importantly xde dah suara mama i yg akan jerit name kau berulang2 kali sampai last2 kau bangun jugak supaya die senyap dan jiran2 x mangamuk.lepasni i pown x tau i akan bangun sahur ke tidak.kt sini bangun je nasik siap dh cedok dlm pinggan tapi pasni kalau dh balik dublin bangun2 beras masih dalam tempayan siap dengan ulat beras belum basuh lagi.

smalam pulak last family outing i teman adik2 beli baju raye.somehow i x tau la kenapa i xde mood lansung nk bli baju raye,which is adalah berita baik buat ibubapa kerana boleh jimat wang mereka heh.shopping raye i cumalah di cold storage utk membeli rempah ratus megi etc etc utk dibuat bekalan.
-nampak mcm sikit tapi compensate la jugak x bli baju raye hehe

lepas dah punggah2 semua bermulalah usaha gigih i utk menyumbat segala benda ni dalam beg keramat i yg bakal dibawa bersama around the world in 80 days.


inilah ropenye beg yg i akan usung ke ceruk dunia tuh.benda wajib yg mesti ade ialah 3K-kari,kurma,kunyit.yg lain2 termasuklah serbuk belacan,serunding2,milo,megi,perencah2,5 balang kuih raye sumbangan aunty kesayangan i.inilah bende2 yg akan membuatkn i sentiasa dekat dengan malaysia tersayang.sadis.

owh n ade satu lagi hand luggage utk sumbat semua electronic stuff n buku2 ilmiah.ye buku ilmiah u oll,korang igt i pegi melancong ke ape?

akhir kate i nk buat salam perantauan di sini sebab x sempat nk hantar kt paper.i nk ucapkn selamat hari raye maaf zahir batin kepada semua family members yg berada di perak,johor n seluruh mesia n kepada rakan2+guru2 SMSS,to my INTEC lecturers n kepada semua yg mengenali diri i.duit raya boleh bank in kan dekat akaun CIMB no akaun mintak kt mama.
-muhamad hatim abd razak,UCD dublin
-gambar dekat dublin x fotogenik.bantai je la yg ni ok.

p.s:nasib baiklah dlm flight food n movie best2.kalau x jenuh la nk meleleh sepanjang 12 jam.
owh n transit di dubai for 10++ hours.boleh mandi!





6 comments:

A m i r a h said...

byk gila brg ko bawak!

hatim a.r said...

ala tu tahan kejap je tu.kuih tu aku rse x sempat raya aku dh balun dulu dah

~*puding caramel*~ said...

wallamak! dah pack gil;a banyak food, baju2?

eh aku tak pack ape lagi heh..

tapi aku balik raya..lalala~

hatim a.r said...

baju haritu bwk balik mmg sikit je pastu x shop sgt p[own kt mesia.tambah 2-3 je.so beg tu mmg seludup food je la

Tijah said...

uiiii...

isi bag ko macam nak pegi haji dok oiiiii!

hehehe!

hatim a.r said...

ni pun x tahan lame deh.plg lame pown sebulan.pastu mintak mak bapak pos lagi hehe