Friday, August 21, 2009

pembelian hebat di cuti musim panas

kalau diikutkn perasaan mmg byk bende yg aku bhajat nk beli..aku rse semua org pown macam tu.tp hakikatnye x semua yg kite nak kita boleh nk kite boleh dapat,melainkan bapak kau kaye giler ade lapan kilang perabot aku rase kalau kau mintak megan fox sebagai hadiah besday pown dia bole usahakan(aku x jamin la bole dapat).

mmg byk bende2 yg masuk wishlist aku tapi x termakbul lagi..tapi baru2 nih salah satu hajat aku dh tercapai.tenkiu santa!!!!eh tetibe terkhurafat plak hehe.aku mmg dh lame nk angkut sebijik kamera baru sbb kalau kau tgk keadaan kamera aku yg usang tuh mmg ko akan tergamam lantas....

pengsan kerana melihatkn kekunoan kamera tuh. so last2 berbekalkan duit jpa aku menapak ke pc fair.sanggup ni walaupun di tengah2 krisis selsema BABI tapi aku redahkn je la..babi babi pown ramai gak org turun pc fair taun nih,kire cm xde pape je.tapi rilek2 pown ade ramai la gak yg pakai topeng cover idung tuh.aku sbb nk jimat punye pasal sbb nk bli kamera sanggup bergadai nyawa x pakai mask.

2-3 jam gak la aku round2 ngan abang aku ushar2 kamera dgn amoi jual printer.bak kate pepatah membunuh 2 ekor burung dengan seketul batu yg kecil(kill 2 birds with 1 stone la)baik sungguh aku siap trenslet bagai kn...aku mmg lemah sikit bab2 nk bli brg2 teknolojis nih sbb aku mmg x tau pown ciri2 kamera yg terkini,nk carik yg ade lense besar kipas meja ke,yg bile kite on ade mcm lagu polifonik ke series aku clueless beb.

last2 aku dpt gak seketul kamera canon kaler putih hihi sbb aku tgk kaler die mcm stail haha x tau la kalu indah rupa dari khabarnye*peribahasa aku.pastu xdela ambitious sgt nk angkut dslr,name pown gune duit jpa..ape2 pown aku bsyukur gak la sebab misi haritu tercapai sbb aku dpt dgn harge yg agak murah dn aku pulang tanpa selsema babi.


6 comments:

~*puding caramel*~ said...

mask 80 sen je weh..gila kemut

hatim a.r said...

hehe alaa haritu kn peniaga2 cekik darah kejap tibe2 up jadik 1.30.mahal tuh wei

A m i r a h said...
This comment has been removed by the author.
A m i r a h said...

hahaha aku mmg dah agak dah kau beli camera tu tengok kaler lawa je haha

hatim a.r said...

hehe aku x tau nk mnilai kecanggihan die la weh.kalo luaran nye lawa mesti la canggih kn kn??

mvp_dina13 said...

tepi sket..

ad je barang luar cantik, dalam buruk teruk

heheheee... hai kte.