Sunday, April 17, 2011

Fun,Fun,Fun,Fun. Looking Forward To The Weekend.


Actually i was exaggerating a bit in my last post. Life here is not that sucky. Memang dalam hidup kena pandai cari keseimbangan. Lepas 5 hari di torture dengan rutin hambar lagi memenatkan, maka adalah afdhal untuk berjimba di hujung minggu demi memelihara kewarasan akal.

Jadi tidak hairanlah hujung minggu diisi dengan aktiviti yang tidak mendatangkan faedah langsung kepada tubuh badan mahupun sahsiah diri.

This was last week waktu we went for dinner by the sea. Ewah macam gempak je dinner tepi laut padahal restoren biasa je weh,jenis yang basuh pinggan tunggu ombak datang pastu celup.

-with awesome view of the penang bridge


The food was good eventhough its slightly expensive. We ended the night by playing Wii at one of my friend's house. Definitely a night to remember.

Sejak dari itu we've all agreed,weekends need to be celebrated. We deserve good food, good time and lotsa fun after all those gruelling (ok takyah nak exeggerate lagi kat sini) hospital attachments,assignments and lectures during weekdays.

Justeru hujung minggu ini, Mee Udang Sungai Dua menjadi pilihan menu makan malam. Mee udang di Sungai Dua ini agak femes juga sebab pernah masuk tivi dan telah digembar-gemburkan kesedapannya oleh masyarakat majmuk.

We went there last night sebab malam jumaat tuh kena buat case write up pfft.

-you can choose your own udang. The udangs were all fat and fresh.


Eventhough im not a big fan of udang,i enjoyed this. Good food, great company. Lepas makan tak terus balik, sebab nak balas dendam malam sebelum kena kerah buat write up terus bertekad nak tengok late night movie. We watched Scream 4,which by the way sungguh mengerikan. Everyone go watch now.

Today,i woke up early around 7.30am (early your ass) to go to market. My friend Marsh 's maternal instinct kicked in suddenly tiba-tiba terasa nak masak lunch sendiri. So off we went to the market to find ikan keli and some other stuff.

-but of course you have to kickstart your day with 2 bungkus nasi lemak dan teh tarik.

Dah petang ni baru start kemas bilik yang dah rupa macam tempat orang buang bayi. Akhirnya baju dari dalam kotak yang di ship dari dublin dipunggah jua dan inilah hasilnya.

There's no way i can squeeze all of that in my super small wardrobe. So i pulled a Martha Stewart. I converted the box into a temporary storage space.

You call it dodgy, i call it recession chic. But this TEMPORARY storage sure live up to its name. The top shelf fell off 20 seconds after this pic was taken. -___-"

Somebody bring me to Ikea. STAT.

Basically,thats how i spent this weekend. Sesiapa yang ada suggestion tempat-tempat makan menarik or rasa macam nak belanja i dengan 10 orang kawan yang lain makan boleh roger. Sesungguhnya memberi makan kepada golongan daif itu besar ganjarannya.

30 comments:

Hanis Abd Razak said...

mama masak ikan keli td.. aku br tapau bawak balik kl....

dayanaazhar:) said...

my bilik is worst and I havent started my degree yet! Haha, wow ada baiknya jugak watch martha stewart, at least you pulled off with a recyclable rack. and btw, kalau kat Penang, not sure where you can get nice food, tapi kat Sungai Petani ada jugak stall mee utara and cendol kat dpn Masjid Bakar Arang. pi la try kalau free.:)

irmaain said...

sungai dua tu sebelah sebelah sikit je dengan rumah abang ipar and kakak kedua. thariq tahu kot mana rumahnya. my sis sudah setiap kali pulang sana dia akan cakap ' adek , kelakar kan hatim tuh ! '

ajak thariq pergi rumah dia , sure dia masak. tak pun pergi bagan specialist je dia mesti belanja ah. dia kerja sana. pergi je level 4 cari Sr. Ida. haha. :D

btw my bro in law selalu bawa gi makan char kuey tiau Bukit Mertajam. tak pun bawal goreng Perda.

nama.aku.lynn said...

tjojol tgok longgokan baju..ini kalau buang bayi,dah tak jumpa dah kalau nak cari balik..hahhaa..jk!;p

Ungu said...

damn. itu bukan fat. Itu dah udang obes.

dan kalau buang bayi kat situ, baby tu sempat akil baligh sebelum dijumpai masyarakat setempat.

and i thought MY room was a mess.
rupanya..

Apis Hilton said...

a storage from a box is genius

Honey Deawey said...

Mee ketam JURU, terbaik..!!
Lebih sedap dari Mee Udang Sg. Dua, tapi banyak kedai sepanjang jalan, cuma be careful, tanya orang yang biasa makan, sebab ada yang hampeh!

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

haha..mcm mne la amir arif tu x gemok mkn je keje nye :D

tipah_laling said...

heheehe..lawa betul TEMPORARY storage tu yek..kagum..kagum..
*..btw, kalao dah baju2 sepah gitu, kompem dalam perjalanan nak ke katil men sepak2 ngan kaki je untuk lancarkan perjalanan..hikhikhik..

mia sha said...

dah pegi ke charkeotiow kampung pertama permatang pauh.......dekat ngn uitm penang...try it...have a nice day wth good food.

hatim a.r said...

@hanis:tak heran pun.BABI weh arrghhh heran sebenarnya

@dayana:ill surely give it a try bila2 pergi SP.tapi tak tau la bilanya nk sampai tu

@irma:thariq tak cakap pape pun cess.kalau tak dah makan free dah malam tu

@lynn:agak ah.jumpa2 dh kembung je bayi tu

@ungu:hahaha baru tau macamana sepah nya bilik ni di saat stress.skrg dh kemas dah

@apis:i knowww rightt

@honey:thanks for the suggestion!mesti pergi nih

@liya:we are all on the verge of being obese now.

@tipah:eh mana tau nih?malueww

@mia:dah pernah lalu situ tapi x pernah plak try.nanti bila2 masa sure try

anisizatyA.J said...

Okayla tu buang bayi situ at least ada mattress. LOL. And mannnn, the storage box is so....hippie-ish hahaha kesian.

hey, at least you get the weekends off. unlike me. pfffft.

najihatussolehah said...

best2 mee udang..:)

Hanis Abd Razak said...

serious sedap ikan keli mama.. hahaha.. aku nak blaja ah nnti masak camtu

ainzoo said...

aku ada satu cadangan ttg port utk layan anak tekak..ada sekali tu member bawak g makan kat tepi2 laut area Bt Uban...dekat ngan jeti polis marin kot?..ada byk deret kedai makan seafood. mmg sedap seme..if tak silap, nama gerai tu tulis dalam bahasa jawa..mmg best la..kena ngan selera aku & kawan2...Udang salut tepong yang teramat best..sampai order lebey untuk tapau (tapi, smpi uma cuma tinggal pastik je sbb sambung mkn dlm keta :))..

Kat Seagate tu tak yah g ar (tak sure zaman ni femes lagi @ x area ni). Kawan2 kata, situ tempat orang2 prektis ilmu santau. Sepanjang aku kat Penang, sekali je aku jejak kaki kat sini. Xbest sangat pun. biasa2 je.

ni yang kat pulau ar Tim... ada masa, ble try..:)

NADDY KZAMAN said...

seidh. saya jeles tgk awak makan udang yg fresh. bye, taknak dah bace belog awk.

mia sha said...

saboo ea atimm..dicabar cik hanis,..hehehehhe....cian kamo

FARAH ASYIQIN said...

makan dekat restoran kapitan yg dekat lebuh chulia tu best. roti nan degan ayam tandoori dia. perghh. best gila. nasi briyani pun sama. finger lickin' good :D

sweet life said...

pukul 7.30 am baru bangun? tak sembahyang subuh ker aper... or subuh gajah... kat penang tu.. dah g night market kat batu feringghi tak? best woooohhhhhhh.....

bugs said...

oh, gile pny gemok udang 2. hah,baru bes melantak kalo cm2 haha.

mak aih,byk baju,kalo nk cari bayi pn mmg xjmp ni hehe.mst naik muak nk lipat baju2 ni.kreatip ah almari tu,muat ke nk isi semua baju?hehe

Anash said...

asal akak baca blog nih je, mesti akak tersengeh...
asal akak tersengeh je, mesti baca blog nih...
ish..
pakar benar ko jadi blogger dikkk....hehe...

Apis Hilton said...

storage ini boleh di dapati di IKEA designed by Hatim

hatim a.r said...

@anis:sapa suruh study kat makassar hahaha.penang ah heaven weh

@najiha:marbeles wohh

@hanis:alah ko ape je yang kata nak belajar.sudahnyeeee haremm

@ainzoo:batu uban?tak penah sampai situ lagi.scary gila siap ada santau2 semua.area mana seagate tu?sumpah xnk pegi

@naddy:memang saja tayang nak kasi jeles nih

@mia: -____-"

@farah:owh ive tried briyani milani at kapitan.to die for!

@sweet life:subuh dinosor.

@bugs:memang tak muat pun kotak tu. tu yang habeh roboh tuh

@anash:tak baik sengih sensorang.mengundang fitnah nanti

@apis:actually thats a good idea.i might just patent this design

Princess Sasa said...

basuh pinggan tunggu ombak datang pastu celup..
(lawak comel)

norhidana said...

wah2 kamu skrg nih cite psl mkn, mkn mkn n mkn je yek...
betul lah penang mmg syurga makanan cume kene tau cari tmpt...

apa pun... enjoy mkn jgn sampai doc kene duk hospital lak sbb tlebih mkn hehehe...

fihanawati said...

UDANG yg gedabak is the best part of diz post...huhuhu... *mode:Jeless okkk..!

[i.l.y.a] said...

hanis ni jahat gila. hahaha.
wey rumah aku banyak almari lebih. datang lah amek. ;p

hatim a.r said...

@norhidana:memang dah terlebih dah ni.stress punya pasal

@fihanawati:u shud go n try it!

@ilya:next week aku dtg ambik.nak mintak opah lesung dengan chopping board skali hehe

fazzYnamed said...

kalu minat tomyam la kan, p makan kat bangkok tomyam dan mee udang kat area nak p usm. sungai nibong kot? agak sedap. lagi3 ikan siakap masak limau. sedap woh

akutoolips said...

sungguh kreatif!!!kagum weyh!