Saturday, November 19, 2011

Toyota Wish Dari Neraka

Disclaimer :this post contains strong language. Reader discretion advised



If you've read this post im sure you know how much i loathe Penang drivers. I mean seriously everyone here should re-enroll themselves in driving school,that way we can cut down next year's Ops Sikap mortality rate by at least 68%.

Petang tadi myself and few friends went to Gurney to have early dinner sebab konon plan nak balik awal study untuk final exams. We went to Teppanyaki which by the way serves the most shiteous food we've ever tasted. The drinks itself is freakin expensive,dahlah nama air Black Temptation. Sumpah geli. But that is not the point of this post.

Ni yang nak cerita nih,

On the way balik ke rumah macam biasa lah jalanraya time-time petang komfem ramai gila sampai jam. Jalan nak masuk ke area rumah pulak ada satu simpang dengan traffic light jahanam yang hijau 30 saat sahaja. Maka line di traffic light itu adalah maha panjang. Siap boleh nyanyi 3 lagu sementara nak tunggu turn jalan. Lagu Leona Lewis, Mizz Nina dengan apetah lagi satu.

Eh terpesong.

Ok back to the story.... Bila dah hijau je tiba-tiba ada satu kereta Toyota Wish mencilok di depan. I was like "beyotch gila kau orang dah beratur lama gila kau nak potong line ngalahkan anak raja". Lepastu boleh plak si cibai ini berhenti secara mengejut tengah-tengah simpang waktu lampu trafik tengah HIJAU. Bodoh ke bangang ni?

Ditambah dengan faktor hujan renyai,maka kami sekereta mencium bumper belakang kereta Toyota Wish jahanam itu.

Kerosakan minima yang dialami oleh Toyota Wish dari neraka;

Ketika ditanya mengapa beliau memandu sebegini gampang? Alasan yang diberikan adalah sebab nak cepat pergi dinner. Wehhhhhhh kisah plak aku kau tak makan lagi????
Dasar $%^$!@#@$#%

Raut wajah pesalah
Biodata- Nama: Mrs K
Bangsa: Cina
Personaliti: Annoying

Tuan punya kereta; Saudari Dyla sedang menghubungi ejen insurans beliau

Beberapa lama selepas itu,suami beliau datang to the rescue cause bitch clearly couldnt think of any solutions. Surprisingly si suami was a very pleasant young man, and he gave us two options. Either bayar at least 700 ringgit or go to police station and make report. We choose the latter. Because either way we still have to pay sebab kita yang melanggar walaupun dia yang drive macam cilaka. At least kalau pegi balai kena bayar maximum 300 ringgit.

And 700 ringgit = one month scholarship, jadi kalau bayar dia 700 ringgit,bulan depan nak makan langsir?

So off we went to balai polis. Since i am the only accomplished writer (ehemm) among us 5, i was given the responsibility to write the report.

Obviously,the best police report ever written in Malaysia.

Moral of the story, do not drive in Penang during maghrib. Should've just stayed at Gurney and karaoke instead.

owh and the policeman is from Pilah. so saman cumalah rm120 sahaja hahahaha


42 comments:

Akid Nadia said...

i had never been to Penang but ive heard about that countless of times from my frens.
anyways, wat did the police say? tak btau lagi sape yg salah?
btw, i read law(tak grad lagi, so bknnye tau sgt pn sbnanye) so i think there might be possibility that she can be contributorily negligent. wasnt she? haisyy geram btol drivers yg kurang beradap mcm tu..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Hahahahahaha....

Siyes, akak menyumpah bilo baco tang last tu.. Polis dari Pilah... cisss...

cilakak... tu yg kuar tanpa sengaja tp dengan tergolak... hahahaha..

Muko sonyum yoo tulih ripot... kehkehkeh.. mat kidal boto la ko ni Timmm...

Phat said...

untung la polis kek situ org pilah hehehe den pun pilah yo

Suehaily Mohd Jiwa said...

Orang penang memang tak ada tatsusila dkt jalan.Everytime balik penang raya wajib ada yg berlagak Tokyo Drift dkt jalan kereta motor sama jahhh!

Rafhani said...

Hah,nasib baik x byr dia RM700.Sy dulu penah study kat USM Minden tu so mmg dh biasa ngan gelagat driver kat sana. Ms tu sy bersumpah x akan amik lesen memandu kat Penang sbb xmo mati ngan lesen L tergantung blkg Kancil.My cousin penah ckp,if u lulus ujian memandu kat Penang,u boleh bwk keta kat mana-mana tempat kat dunia ni...hahahaha...statement xleh blah.

khairul fatehah said...

how i miss kuala pilah very much !
be patience,bro ! :)

namaakulynn said...

yes!the best police report in malaysia!haha. kemas betul!

baideway,komen kak azz ai laikeee!hahaha.mat kidal yooo. :P

namaakulynn said...

yes!the best police report in malaysia!haha. kemas betul!

baideway,komen kak azz ai laikeee!hahaha.mat kidal yooo. :P

D-SIM said...

oi, tak aci main kautim ngan polis, hahaha. anyway, bad manners betul driver tuh. kita yang dok tunggu duit scholar laa yg jenuh pikior klu pape jadi onwards -.-'

Zoe said...

nowadays,memang ramai orang gila yang berkeliaran di jalanraya.
yang jadi mangsa adalah orang yang tak berdoseeee...sobs***

Ecah Ecot said...

den x menahan statement last skali tu ha....hahaha

syashafie said...

Rasuaah weyh.report kang ! XD

Hannah Haykhall said...

even tu salah toyota wish , korang ke yg still kena bayar saman? wtf laa.

aku dulu lori ais langgar belakang kereta aku even tu salah aku, still aku yg kena bayar saman.sebab aku confess aku yg salah.
apekah ini??

aku doakan toyota wish tu kena langgar lagi weh..menyampah!!

bugs said...

pehh cantik gle tulisan. slalu kalo tulisan doc mmg xleh nk baca.

hatim a.r said...

@akid:i think they malas to go into details.malas nk investiget segala

@cik azz:hidup nogori!

@phat:tak sio2 den jadik anak nogori.ado gak pekdah eh hahaha

@suehaily:memang macam hape je bawak. sikit2 nak cilok,lepastu tak ngaku salah

@rafhani:luckily i wasnt the driver hehe.so my record is still clean

@khairul:tulah kena lebihkan bersabar di jalanraya pasni

@lynn:haruslah,tatabahasa yang unggul

@d-sim:tula bagusnye berbudi bahasa dgn polis =)

@zoe:masalahnye ni mak orang,bawak macam pelesit.lepastu marah kita balik.cantik muka kau????

@ecah ecot:sib baik diskaun kannn

@syashafie:manade rasuah.takde hulur pape pun kat polis tu.ini budi bicara polis setelah mendengar hujah pihak pembelaan

@hannah:si gampang ni tak mengaku salah langsung!!!!tu yg sakit hati tu lepastu nak bising lebih.seb baik husband dia polite.kalau jumpa kat hospital ni siap ah

@bugs:nak ambik hati polis,kenalahhhh

Balqis Riza said...

dude...gile kesian......
btw, tulisan doc yg cantik..hahaha

ainzoo said...

Salam Tim, kali ni, aku mintak izin utk beri komen style pemilik blog ini :D

@Rafhani:
Saya nak LIKE dengan keseluruhan statement anda sebab saya pun hampir 1 dekad study kat USM, Penang & mmg well-done (bukan separuh masak dah..mmg tlebih masak)dengan perangai lahanat pemandu2 pulau mutiara itu (oh..suis hamun saya ter ON sekejap )

@namaakulynn:
seharusnya report polis tu diakhiri dengan `Inilah repot dari saya` (eheh..berdasarkan pengalaman 2 kali buat police report :P )

@D-SIM:
Well, you know, dah nama pemilik blog ni pun haTIM. Jadi, seharusnya pandai kauTIM dalam segala hal..kui kui kui


Ok Tim... amacam komen aku kali ni? ahah..harap ko tak rasa yang komen ni seperti kaduk naik junjung (apakah?) ;)

iza...affa said...

report polis tu sepatutye kena ditulis dgn menerangkan keadaan anda tidak bersalah sama sekali. tulis secara detail situasi menerangkan anda sudah mengikut undang2, maka anda tidak akan di saman. hehehe..[ini tips yg polis bg time i buat report dulu walau hakikatye mmg i salah] wakakaka...

Iffah Afeefah said...

ceittt nk g dinner je pon

mmg kne maki free jela

kan da tak pasal2

ps: ckp nogori dptla murah ye x

::FAIZ FARISH:: said...

langgar blakang mmg salah. but pemandu tu mmg nak kene.... aku pernah alami situasi mcm ni gak.. bayar saman rm300... huhu

Syarafina Sabri said...

Macam baca karangan pun ada report tu .

Nice handwriting for a doctor . :)


Tapi tak adil betul kena bayar sebab salah orang .

Maira Junoh said...

A+.
tehee (:

Hidemichi said...

part "...terlalu kecil untuk diperbesarkan." tu org Penang kata, sempoi!

syamira zainan said...

ermm.. memang pown.. chinese drivers in penang memang dahsyat.. bkn penang je.. the whole world laa.. :)

1710Apple said...

org Pilah cool.aku orang Pilah

cik maze said...

seriously , driver dkt penang adelah antara yg the shiteous dkt malaysia nih. no wonder la kereta mahal mahal pon remuk remuk belaka . haha .

norhidana said...

sian ko dik,tp pandai tul ko bodek en polis tu ek sbb byr rm120 je... heheheh

puteriyangsenyum said...

hahahaha. comel comel. xleh bla gileee report tu. bagus2, memang kena jujur pun kan. :D terbaik ahhh. i loikeeee. mmg x berintegriti betul akak driver tu. eheh.

shidaidris said...

ya allah hatim, baca entry dah menggigil. ni kalau shida, dah lama dah lempang perempuan ni sedas.

benci betul dengan driver bangang ni. eh, emo pulak aku. die potong queue dah bangang, lepas tu brek mengeju, super bangang, choiii

hatim a.r said...

@balqis:tenkiu haha

@ainzoo:amboih lawan tokey nampak.lepasni boleh apply jadik PA tolong reply komen. patutnya ending report tu tulis Sekian,repot saya. yang tu last menet baru letak

@iza:polis sini takde bagi-bagi tips dehh.semua bantai isik sendiri

@iffah:itu yang binawe nye tuh

@faiz:kan?takleh buat apa.kena saman gak

@syarafina:dunia sekarang.mana ada keadilan

@maira:karangan contoh kott

@hidemichi:sepatutnya nak tambah kata-kata carutan tetapi dikhuatiri boleh menyebabkan kena jail semalaman

@syamira:penang je kot.tempat lain ok je

@1710apple:sepppp sket

@cik maze:semua drive ikut sukati bapak je.dia ingat diaaaa je nk cepat

@norhidana:tu la senang deal kat balai.semua melayu.kalau pegi workshop mau kena ketuk tuh hehe

@puteri:harap anda pemandu wanita kelak jadi pemandu yg berhemah

@shida:Tuhan saja yang tahu betapa kaki ini sungguh ringan untuk hinggap ke kepala beliau.seb baik suami dia soft spoken.lepastu macam taough je,memang carik nahas kalau nak bawak bergaduh haha

najihatussolehah said...

hehe.siap da tulis "pengadu kata"..lawak gila..

N U R A L Y N said...

mmg sakit ati if ade org mcm to..engat dia punye jln je..
pape pown polis pilah to buat sy senyum la.. satu kampong la! haha..

dali said...

bab makan langsir tu memang defence yg terhebat kah3x..

cantik pulak tulisan ko tim..kata tertekan?? hehe

faryin said...

Saya ni sorg pemandu di Penang..because sy ni slalu bw kt penang so sy ble bw kereta kt mn2 jln and I am not afraid..
sbgai pemandu yg berhemah..jgn asyik salahkan org lain klu dorg bw kereta x berhemah..kita sndiri yg perlu slalu berjaga2 utk elakkn malapetaka n jgn malas tekan brek(x mgejut)...jeling cermin sisi n blkg slalu..

syakey said...

mmg driver penang maha dasyat. sapa yang terer bawak kete kat penang konfem sangatlah terer bawak kete d mana jua.


amboi,buat report ayat baik gilaaaa. hahaha

wan syamzaima said...

kak dh stay lama kat belah2 penang ni,mmg penang drivers paling teruk among yg mmg dh teruk...so selfish!!

inabu said...

ni pengalaman sy..hati2 semasa buat report polis...sy penah dilanggar dr blakang masa kat hiway, masa tu sy overtake lori...after 5years and 360 days, sy terima surat dr mahkamah taiping, amoi cilakak tu saman sy sebab dia ckp sy tak bg signal masa overtake lori...time tu amoi cilakak patah kaki, padahal sy n family langsung xdak cedera or luka, yg teruk keta je....sib baik sy still simpan semua bukti (gambar time eksiden, resit tol, resit saman, speed calcucation sheet yg sy buat time eksiden, etc)..so skrg nak kena fight si cilakak di mahkamah...ooo yg plg penting, wlupun kita dah byr saman, org still bleh saman kita dlm tempoh 6 tahun slps kemalangan, tgk si cilakak tu saman sy after 5 years & 360 days, tgl 5 hari lg je nak abis tempoh tu..mmg haremmm...

charminghall said...

motokar yg tak tahan tu. kihkih.. ke memang polis tu suruh u tulis camtu? still, kihkihkih..

saya afi said...

"Kerosakan yg dialami oleh toyota wish tersebut terlalu kecil untuk diperbesarkan." Haha. Naisee

yummien straggy said...

canteknye tulisan awak..
terout of topic secare sengaje pulak..hehe!

mvp_dina13 said...
This comment has been removed by the author.
mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

x mauk gelak!
tp, d pny adik dpt note tau, 'maaf' (jerkkkkkkk????? mmg mlampau!) kne hentam kete de smp mudguard terperosok-jauh-ke-dalam-tayar.

better rite?!!