Monday, November 16, 2009

Hidup Ini Penuh Ujian <------ Bukan Metafora


hari ni memang letih gila.semalam stay up konon-konon belajar.so sudahnye bangun pukul 12. niat di hati mahu duduk rumah jadi pelajar mithali dan habiskan belajar untuk CAL test selasa ini.YE lagi sekali ade test.terimakasih ucd kerana concern dengan perkembangan pelajaran i justeru tak habis-habis nk buat test.

lepas bangun housemate yang dilahirkan gifted berotak genius memberi cadangan mengapa-perlu-belajar-hari-minggu-mari-menonton-wayang.siak korang.seperti yang semua boleh jangka i tewas dalam memperjuangkan ideologi belajar di hujung minggu.memang sejak dulu bila ada pengaruh luaran i akan distracted.jika diberi pilihan antara lawatan ke kilang belacan dengan study kemungkinan besar i akan ke kilang belacan.

dipendekkan cerita tadi i menonton 2012.alahh cerita pasal kiamat tu.walaupun ini kiamat dari sudut omputeh tapi boleh kata menginsafkan jugak la.kiranya bukan hiburan lagha semata tapi ada juga pengajaran yg diperoleh.terutama sekali bila ada satu scene seorang homeless memegang signboard bertulis REPENT!THE END IS NEAR.fuh sentap sekejap muhasabah diri dalam panggung.

ambek kau siap peromot.cerita ni boleh kata bestlah jugak dgn efek2 yg agak gempak.so daripada buang duit tengok cerita macam kuliah cinta,anak mami kembali dan 13 cerita anak mami yang lain baiklah tengok cerita ni.gerenti insaf keluar panggung terus sembahyang asar.

dan memandangkan final exam lagi 3 minggu maka i dengan dukacita mengumumkan untuk berehat dari dunia blog buat seketika.cewah gelabah announce silap2 esok dh updet baru.ok mayb tak stop blogging tapi dh tak updet sekerap before this.lagipun bosan la asek updet pasal exam je,kalau tak caye cuba kire berapa post pasal exam je.penat tahu.jadi doakan lah i diberi kerajinan yang abadi untuk menempuh hari-hari study yang muram ini.

sebelum berpisah terimalah tarian penutup dari i.wassalam

21 comments:

ashz_ami said...

comel..

Amirah I. said...

Wahai sayang. Aku tak boleh blah tengok animation kat part last tu (-_-")

Mungkin kau tak puas lagi bermain dancedance revolution masa hari sabtu tu ye.

hatim a.r said...

@aisyah:terima kasih

@amirah:tak puas la.nk kena beli dance mat tuh.so besday aku next year ko blikn 1 ok?

tengku_fir21 said...

hahaha
biase ler..dulu aku study siap blh kuar berjln- jln "di negara oren" lagee

~Kak AZZ~ said...

wakakakakakakka.......adoii.....mano la ekau jumpo mamat ni Tim....


*sakit powot golak....hahaha....


btw.....akak doakan yg terbaik utk ekau dan semuo kawan2 ekau...Terbaekkk wokkk....!!

hatim a.r said...

@tengku:jalan2 tu takpe ni masalahnye lagi nk exam lagi galak pulak bejalannye

@kak azz:tq kak doakan.ameeeen wok

anisizatyA.J said...

i nak pergi tgk movie tuuu tp asyik full. heh. takpela. anyways goodluck!

adrinaqamarina said...

wa...
jeles2...
boley tgk 2012...
kat sni tak de ag owh...
aduh...

eyt...
kalo ari tu...
pas tgk da insaf n tros boley solat asar...
t boley la wat tahajud la plak ke...
huhu~

p/s*
style la tarian penutup u too...
tak sakit pinggang ke?
aduh~

gud luck ye final t...
(0_o)

LoLLy~ said...

2012 indeed awesome...!!
gile lawak la org menari kt bwh nie...maybe nnti bile2, ko ley ltak animation ko joget cmtuh,lol

Balqis Riza said...

insaf kan insaf kan? isk isk isk..hihi

menari mcm itik je..haha

AdiE said...

cool dance...
bdw, dh 2 ari kuar nak tgk cite 2012..
tp, asyik sold out je..
hampeh!!!

~*puding caramel*~ said...

haiya~! xboleh la nak tergelak2 bfore pegi kelas bace cerita kau..
serius aku pun dalam fasa penat gila kelas setiap hari dari pukul 7 sampai asar. exam pun setiap minggu.
setiap hari berfikir bila semua ini akan berakhir. macam tak akan berakhir..

eh apasal mengadu dekat sini.

tak tengok lagi cerita tu.

SeLipAr JepUun said...

tetibe ade tarian penutup..
hahaha :))

Tijah said...

wakakakakakakka.......adoii.....mano la ekau jumpo mamat ni Tim....


k.azz. ko jgn la panggey budak ni tim kak. manjo bona bunyi eh tu. kang dio pasan justin timberlake kang susahhhh...

hatim a.r said...

@anis:kt sini tak ramai org tgk wayang tak tau le knape.so mmg kosong je cinema tuh.meh dtg sini haha

@adrina:dh lama prektis dance ni x sakit pinggang deh

@lolly:kan kan??awesome gila walaupun ade pulak yg bole survive kiamat hhe.mayb its not kiamat pun

hatim a.r said...

@balqis:tu ah tak sangke bole insap plak.tgk syukur 21 pun x brape nak muhasabah tsk

@adie:cool en?haha xpe2 next week new moon kuar mesti kosong nyer 2012 so nxt week la tgk

@puding caramel:tu la apekes mengadu kt sini?ko igt aku ade kabel kt indon ke haha weh siyes best citer ni harus nonton

@sliparjepuun:1st tyme ade tarian penutup ni.kate nk on hiatus kan lepas ni.so kena la penutup grand sket

@tijah:takpe kak den ngan justin timberlake memang sedare rapat.same2 audition utk n sync dulu.tapi den time tuh nk fokus belaja so bagi can kek dio

cik EPAL said...

siapa mamat ni?? haha :D

Shaera Abdul Mubin said...

hahaha bodo gile sial menari dala laju laju hahaha...

Jehan Manies said...

hey ho..suke bace blog ko..klaka gile..hey, besday kite same ok cume aku tua setahun..happy aprilfool!!

~Kak AZZ~ said...

hahaha Tijah...sajo yoo panggil dio Tim....biar la dio nak pasan japp...

btw, TAHNIAH utk Husna.....baru la akak tau rupa2nya a.R kek belakang nama Hatim tu stand 4 Abdul Razak...hahaha...

wish kek sini yo la....kok wish kek sinun boleh delete2 sokojapan...

*tgh nk rilis tensen jap...tu yg nk tgk mamat sobolah ni joget tu....kakakaka....

hatim a.r said...

@cik epal:ntah sapa-sapa tah.main ambik je kt tenet

@shaera:menaik kan move die?haha aku dh prektis sejibik cmni

@jehan:owh tq.woh susah nk jumpa orgsama besday nih.bayi 1st april adalah rare spesis

@kak azz:ok lah tu akak baru tau,hausmet den ingatkn a.r tu abd rahman.x guno nye hosmet.saye nye fesbuk skang pown tgh problem.kadang2 bila tulis dia ilang tiba2.sakit ati btol skang malas nk bukak dh