Tuesday, November 3, 2009

Perlukah Exam di Dalam Kehidupan Seharian?



disebabkan i sudah habis midterm petang tadi maka secara automatis mood syahdu jiweng leleh telah di-offkan.woh korang bila i melayan gelora jiwa suka masing-masing.biasaa dia.masa tu lah rajin pulak nak komen sampai 30 lebih last2 i tak belajar sibuk baca komen (=.=*) entry luahan rasa terunggul itu tidak akan diulangi lagi kerana sebenarnya i berjiwa kental jadi setiap entry yang mendatang akan bersifat ganas.yeyeahhh!

sidang dewan yang dihormati,

perghh mood pidato i dah sampai.sebelum penutup ingatkan i sampaikan serangkap pantun. eh mula dah mengarut.apa yg i nak cakap tadi haa??..oh yeah pasal exam. seriously ade kebaikan exam ni yang sebenornye. contohnye ia mendesak pelajar-pelajar malas(bukan i) untuk buat revision.kalau xde exam kompem ah student duduk mengangkang main terup setiap malam sambil tengok macam-macam aznil.(bukan i juga)

jadi terimalah exam itu sebagai takdir hidup yang sadis.tapi,dekat University College Dublin iaitu universiti ranking 89 di dunia,fuh bangga sekejap..kalau ada exam sesuatu subjek itu secara otomatiknya subjek lain tidak diambil endah. contohnya hari ni i ada exam locomotor.so kelas untuk subjek-subjek lain memang akan ponteng ah sebab mahu stadi kononnya.

-gambar diambil sewaktu kelas GIT.omputeh mungkin semalam hangover party halloween justeru pagi ini baru nak buka buku.jadi cuma melayu sajalah yang datang lepastu comel gila duduk selonggok macam anak biri-biri yang gebu.

even i sendiri pun skip kelas neuro dengan MED sebab konon-kononnya mahu study.tiba-tiba dapat hidayah pukul 4 petang mahu ke kelas GIT.sekali datang.....KRIK KRIK.kosong je kelas weh.lecturer masuk pun setakat untuk bersembang kosong saja kerana kehadiran tidak menggalakkan.takpa sabar sabar....


-punya la semangat stadi sampai tengah makan pun sambil bukak buku buat alas pinggan nak baca.sekali tengok cross section kaki serupa dengan lamb shank yang dimakan.bertambah selera. T-T

tapi untuk exam yang cuma beberapa minit itu i rasa sungguh banyak masa dihabiskan untuk revise sebab ada 49 muscles setiap muscle ada origin dengan attachment lepastu ada nerve,artery,vein and kena hafal function juga.sekali keluar exam tah pape je yang ditanya choyy!!!!!


-gambar rumate i diambil sewaktu pukul 2 pagi.punyalah i ingat dia khusyuk stadi meniarap rupanya....


-ceh tido ropenye.siap pegang pen taknak lepas.psycho orang je lebih ingatkan stadi terlalu gigih sampai tak bergerak.buat penat i stay up sampai pukul 2 sebab taknak kalah kononnye nak buktikan i lebih rajin.pooodah

jadi kesimpulannya inilah perkara-perkara yang membuatkan i berkabung di hujung minggu macam vampire tak keluar rumah takut badan keluar glitter.

anda rasa exam pentingkah??(gedik gile konon nak berinteraksi dengan readers tanya soalan penutup)




25 comments:

Balqis Riza said...

badan keluar glitter?
ni sah pengaruh twilight..hahaha

vampire kne matahari jd abu lah..hahaha

humm..kwn anda sgt psiko..tahniah!

hatim a.r said...

kan kan??pussy gila vampire twilight.vampire lain buat penat reka imej ganas kena matahari terus vanish dia badan keluar glitter nak mengadu.
kawan i memang hidup mati untuk study saja.calon tokoh belia 4B daerah manjung tengah

~*puding caramel*~ said...

badan glitter? oh..muke pun da ade iras edward cullen dah..haha

phenomena exam, sure status kat mana2 pasal tensen exam..

lawak la ko ni hatim. aku br je nk start blja pagi ni. bukak blog ko dlu dah tergelak2 hilang ilmu yg bace smlm.

ok lah. happy study. :P

~Kak AZZ~ said...

exam tu penting sbb dgn exam kita boleh tau kita di tahap mana....ada semangat untuk berlumba2 bg dptkan yg terbaik...bila berjaya konpem parents bangga....lagi bangga kalau muka masok sotkabar...bila dh masok sotkabar maka ramailah yang nak numpang menempel....hehehe...

apa yg akak melalut ni daa....ni dah terikut2 si Hatim la ni....ekekeke...

ehh..apsal kalau vampire tu kena matahari dia terus jd abu ehh....kalau pocong cmtu gak ke huhuhu...

SiComelPintar said...

weyh..maner pantun sebagai penutup nih??

hatim a.r said...

@puding caramel:eh edward cullen yg iras aku.selamat belajar!!!!jgn gelak byk sgt hehe

@kak azz:dalam byk2 komentator akak sorang je yg memberi respon kpd soalan yg diberikan.saya dgn ini menganugerahkn akak follower plg vogue.

@sicomelpintar:ade la pantun.kt atas ni sebelum bagi komen kn ade pantun tu haha

Amirah I. said...

wohhh. 89 ye rank. aku x tahu pun.

hahahahaha kesian redza, walaupun dia psycho nak mampos. dia tau tak kau post gamba dia tido? haha

hatim a.r said...

perghh ko tak tau ucd top 100?tak peka syal ko.ingat u ni cikai ke hehe

owh aku baru btau redza thro facebook.tapi die tak repon pown.aku just nak femeskan die je ehehe

tengku_fir21 said...

huhu
bila tgk pic study atas katil hahaha terasa seronok nyer study atas katil
giler lar
nyaman...

anisizatyA.J said...

haahahha hey heyyy jgn kutuk edward ok.and bg pendapat saya, exam bagus sbb boleh pergi shopping stationary baru.lol

hatim a.r said...

@tengku:selalunye atas katil stadi 10 menet je paling lama lepastu membuta ah

@anis:hahaha i dh agak dlm ramai2 mesti ada yg sapot edward.hehe anda pelik,ade pulak orang yg suka shop stationary =)

dibby bus-bus said...

salam..oit hatim..
aku ni dib..
baru smpt lwt blog ko..
nice2..slamat menulis..
trhibur bce post ko..haha
aku link ek..

adrinaqamarina said...

wa...
stadi atas katil sambil meniarap mmg best...
especially...
tome2 winter camne...
bku anat pon boley jdi bedtime story...
ngee~
(0_o)

hatim a.r said...

@dib:wsalam..thanks dib.ingat dh lupe aku hehe

@adrina:owh no no posisi itu adalah dilarang sama skali bagi yg ingin belajar secara serius.haha kalo meniarap kompem plg lama 10 menet je

adrinaqamarina said...

rse nye...
kalo boley betahan 10 min tu...
da kre lme gak tu...
huhu~
bab tu la...
i pon da lme tak blaja posisi cam tu...
kalo tak jd bed time story la nmpak nye...
(0_o)

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

lamb shank itu nmpk mnyelerakan.
oh bg sy exam itu penting, kerana jika tidak lab/practical akan bertambah. kalo acetone boleh mengeras, ak rase ak da kene pnyakit batu karang da skang sbb asyik hidu je. x psl2 kene minum air Hai-O utk detox smbil berkata "inilah rumah kita". Ak yakin ko pn xnk disect org setiap hari.

hatim a.r said...

owh lamb itu mmg sedap =)jika dissec terlalu byk kita boleh pilih utk tdk pergi tahu?ini free country hehe.aku mmg dh jemu pown dissection

annys nabila said...

hye hatim !
ni aku anis..
aku SUKE gile bace blog kau.
KELAKAR sangat2 okayy.
esp entri yg lame2 tu.
ehehehe.

p/s : gudluck exam !

~Kak AZZ~ said...

wahahaha.....follower paling vogue tu diikhtiraf ke tak....hehe...

exam dah abeh kan....merdeka la lepas ni ekk.....

hatim a.r said...

@annys:thank you so much sebab sudi ko membaca blog tak berapa ilmiah ni.siap komen plak tu =)

@kak azz:diiktiraf la kak.saye yg tauliahkan akak sebagai ratu vogue daerah parit buntar.
exam midterm dh abes lagi bape minggu exam final pulak.ginilah hidup..ape nk buat.tapi lepas final ade trip to spain yuhuuuuuu

Amirah I. said...

weh weh wehhhh aku dah invite kau jadi author blog aku. haritu aku silap hantar invitation kat kentucky nye email.

Sila lah jangan malu untuk mencemar duli

hatim a.r said...

aku memang pemalu lah haha

ainun zulkiflee said...

oleh kerana dlm mood nk exam final..blog post ni amatla menarik perhatian.. *wink*

hatim a.r said...

samelah kite,nk final.tp tak sedar diri bole tgk muvi lagi.aiyoooo sabor jela

mvp_dina13 said...

tepi sket

pantun mne bang?
kuikuikui