Tuesday, November 10, 2009

Keliwon:Bangkit Dari Kubur


woh tajuk memang tak menahan..lately sejak cuaca jadik sejuk + suram i memang selalu terbayang-bayang kisah seram yang pernah ditontoni sejak dari kecik. my 1st horror movie was Nenek Gerondong yang diklasifikasi sebagai super scary waktu i umur dalam 7-8 tahun dulu. cerita dia pasal dukun perempuan yg makan mayat kanak-kanak untuk kekal jelita. kalau tengok sekarang mungkin dah tak takut sebab dah melepasi had umur daging manusia yang digemari nenek tersebut.akibat sejak kecil suka tengok cerita seram karut begitu sampai besar tak berapa nak berani.

tapi bila makin membesar perasaan takut pada hantu berkurang sedikit demi sedikit.mungkin hantu juga takut untuk mengganggu bila sudah menginjak remaja.cuba bayangkan kalau hantu tetek cuba mengganggu sekumpulan mat rempit.fuh silap haribulan lauk lah hantu tu dicabul secara berkumpulan.

hantu.jpg hantu image by kahozkakix

-bila google hantu tetek sumpah ini antara yg keluar.

jadi disebabkan hantu-hantu typical zaman dahulu sudah tidak mampu menakutkan i,maka i beralih kepada genre yang lebih ganas iaitu chombie.eh bukan chombie, zombie faham tak ZOMBIE.
i pun tak tau secara saintifik apakah zombie sebenarnya tapi lain cerita lainlah asal-usulnya.kalau tengok cerita omputeh seperti resident evil,28 days later,zombieland dan macam-macam lagi,fenomena peng-zombie-an ini adalah akibat virus.kalau tengok zombie kampung pisang pula ia akibat radioaktif tumpah dalam gulai kawah yang buat jamu orang waktu launching warung pak munawer.

owh btw zombie kampung pisang shooting dekat kampung i.kampung kroh hulu padang rengas bandar teknologi.ceh nama nak exaggerate padahal line maxis pun tak brape nak ade tsk.

jadi selepas menonton banyak filem-filem seram+tahyul zombie memang i dah plan siap-siap kalaulah betul ada virus ataupun radioaktif tertumpah dalam gulai di masa akan datang memang i dah ready untuk menghadapi segala kemungkinan.bak datang!

perancangan rapi hatim untuk menghadapi kemusnahan dunia akibat serangan makhluk zombie:
1.berlindung di masjid.sebab masjid ada bilik air,kedai runcit,gym dan restoran
2.membaca surah yaasin dengan tajwid yang betul dan tepat atleast sekali sebelum mati.
3.pergi ke topman dan rompak pea coat yang harga paling mahal.
4.tawakkal

memang mudah plan ini sebab kebanyakan cerita zombie memang seorang dua saja yang survive.kalau survive dengan perempuan boleh la jugak berumahtangga tapi kalau survive dengan 8 orang housemate lelaki yang lain?haru weh haru

jadi plan ini memang praktikal kerana memastikan i mati di tempat yang penuh berkat dan selesa,beriman dan bergaya. dah bye i nak tidur sekarang harap-harap tak mimpi zombie
*basuh cagu kaki

15 comments:

Sultan Fauzee ibnu Mazuki said...

Hatim,

Kat masjid laki pompuan asing la..unless ko da kawin..

weyh..aku tengok nenek gerondong tuh..aku ingat lagi die battle ngan dukun maner ntuh die campak2 batu nisan..ingat tak..pastuh ade bomoh hantar bola api kat rumah die pastu die gune kuasa gagak n goyang..goyang..goyang..

dulu mak aku nak takutkan aku die goyang la macam nenek gerondong nih..

hehehehe..

btw..kat bukit jelutong kan, die buat shooting "sifu n tongga"..huwa huwa huwa huwa..

anisizatyA.J said...

sumpah gambar tu takleh blah.hahahah u tengok zombie kampung pisang?? bite me LOL

~Kak AZZ~ said...

kakakakaka....gambar tu bukan hantu tetek la....tak ngancam lgsg tetek dia....tu antu gigi tu.....huahuahua....


*akak ttp bg ngomen kek sini w/pon ekau dh bonti ngomen kek blog akak tu....huhu...naper..??

adrinaqamarina said...

eyt...
tak pena tgk pon citer nenek gerondong tu...
hehe~
pe motif post ne sebenonye...
hehe~
cam orang yang dee ketakutan yang amat sangat pada zombie2 jerp...
hehe~
eyt...
btw...
u orang padg rengas ke?
(0_o)

Balqis Riza said...

jelita gilaks laa hantu tetek tu! hahaha..

hatim a.r said...

@fauzee:scene lawan bomoh laki tuh feberet aku weh haha.last2 dia mati kena himpap quran besar ke ape kalau x silap

@anis:tengok ah.sapot produk org kampong

@kak azz:seram ape gambo tuh huhu.saye bace je blog akak tp tp tak sompek nk mengomen yo.sabau sabau hehe

@adrina:post ini tiada motif hahaha..my opah dok pdg rengas.

@balqis:jelita habess.tgk gigi ah

~*puding caramel*~ said...

heh terkesima aku tgk gmba tu.

gigi die maocclusion type 2. open bite and diastema.

ceh.

hatim, aku dh delete ****

hatim a.r said...

taulah dentist habes sume ko nk diagnose haha.delete ape weh?

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

seram dowh gamba tu, deserve the title hantu there.
nape ber-mood zombie ni saudara hatim?

luvly tyra said...

hoi!!!gamba hantu tu xleh blaahhh!!

hatim a.r said...

@amirul:aku bosan jadik tengok zombieland.haha lepastu terberangan jap kalau betol2 zombie wujud cm best gak.tapi kalau hantu tetek cm kt gambar tu bek tak payah

@tyra:fotogenik kn die haha

Shaera Abdul Mubin said...

hatim!!!! hahahahahaa betol2 hantu tetek ni weiii pasal kalau tengok siang siang pun seram hahahhahaa

hatim a.r said...

agak ah.lagi seram dari nenek gerondong kut

intan.maisarah said...

wahh. kg kat kroh hulu ke. heheheh..

dah ade line sikit la kat situ
ade la 1 2 bar

hatim a.r said...

woh tak sangke ada org pdg rengas kt sini haha.my uncle dulu adun kt situ,jamal nasir.kenal x?now dia dh retired sebab kalah dgn pas.dem u pas haha