Sunday, February 14, 2010

Review Filem: Valentine's Day


Honestly i tak berapa ambil tahu sangat pasal valentine's day ni. ada orang kata tak boleh celebrate ada orang kata takpe celebrate ada yang kata wajib celebrate.eh tak yang wajib tu freemason yang kata. selama ni i tak ambik tau pun bila vday sebenarnya. tapi semalam bila i keluar for chinese new year lunch baru perasan valentine's day movie dah keluar kat wayang!!



apart from feeling like a loser tengok cerita romantis jiwengs bersama rakan-rakan single yang lain, i was actually quite excited to watch the movie since ramai pelakon dia famous. here's my review for this film.

first of all cerita ini memang menggambarkan vday tu satu hari yang wajib disambut,penuh magikal dan bahang asmara akan dapat dirasakan. tapi i think they overdo it sebab dalam dialog asyik ulang "it's valentine's day!" ye i tau its vday hence the title of the movie.shut up already.

the storyline macam biasa.typical romantic comedy with predictable ending. biasalah cerita cinta walaupun at the beginning si wanita kehilangan teman lelaki,kematian anjing,dirundung malang dan tidak percaya pada cinta last-last rebah di pangkuan hero juga. typical tapi with few jokes thrown into the storyline make it bearable.

movie ini ada sedozen pelakon femes di dalamnya.so character developement tak dapat dikembangkan sepenuhnya. kalau setiap character nak diolah in details pengarah Devdas pun boleh menangis ada cerita yang 10 kali lagi panjang dari filem dia.

tapi its still interesting to see how each character tu connected to the other in an unpredictable ways. macam jiran kau bercinta dengan pakcik belah mak yang duduk dekat semenyih lepastu anak diorang satu sekolah dengan cucu saudara nenek kawan lama waktu darjah tiga.haa faham?tak faham sudah tengok sendiri cerita ni.

keseluruhannya i bagi 3 stars lah untuk this movie. tapi lepas tengok cerita ni mesti rasa nak berkasih sayang.jadi siapa yang nak tengok i nasihatkan sila menonton dengan muhrim.kang gelap-gelap dalam wayang tu ada yang menyebar benih pulak. untuk gadis-gadis ipt di malaysia yang dengar khabarnye tak nak pakai sependa untuk valentine's day ni,i rasa lupakanlah. orang putih pun takdelah over-over celebrate valentine. dah tu bila dah terberanak buang pulak dalam tong sampah. anjing gila perangai kan? pfftt


29 comments:

LoLLy~ said...

hahaha, cyes tingin tgk muvee neh
ashton kutcher *drool ^^

Balqis Riza said...

u dh tgk? ala jelesnye!!
kt sini belom kuar..
alaa jeles!!!

hatim a.r said...

@lolly:haaa ashton punya part quite banyak lah for this movie.his love story mcm the main storyline

@balqis:suck it loser haha.i dh tengok bangga weh.owh btw ada taylor lautner dlm tu.i know u have a crush on him kan?

Balqis Riza said...

crazy crazy crazyyyy heavy crush...
hahahaa..
i tau ade taylor lautner dlm tu..
kissing dgn taylor swift..kecoh satu E!..hampagas..i jeles tau! hahaha

tu psl bersemangat babe! nk tgk ni! argh bodoh pnye I***n! hahahaha

norfaridahanum said...

haha!devdas mmg terbaiklah *smngt india terlebih*
u duk uk pun xde nk bngga ngan citer mat saleh kan,3 stars je u kasik.

my god,nk tgk gak!tp wayang kat sini mcm errr..atavar pun i x tgk lagik ok.gila lagik loser dr org2 single beramai2 pegi tgk cerita cinta cmnih.

norfaridahanum said...

*avatar..attavar tuh nama hospital kt sinih.ok,aq super geek!DANG!

hatim a.r said...

@balqis:tapi scene dia sikit jela.jadikla buat modal umpan anak gadis ke wayang

@norfaridahanum:deyy attavar!hahaha fuh rugi gila kot tak tgk avatar.itu mmg the best movie utk decade ni.btw tak semua single,ada sorang tu dh berpunya.tapi dia LDR so practically he's single jugaklah kan

~alya^^ said...

ele, u tak tgk ngn muhrim ponnn..ada x benih yg bersepah tang mana2? ;p i agree part character devlpmnt tu..sbb too many casts kan.. but overall its quite sweeeeettt:)

hatim a.r said...

ini bergantung pada ketahanan dan ketulusan jiwa hehe.i kan innocent *wink wink*

anisizatyA.J said...

haha ada juga org tau semenyih tu wujud.

tintin said...

once hatim dah wat review movie nih..so perlu la bg i tuk tgk...aceyhh..(kalu hatim xbuat xla i kne tgk kan?ahaaks)xpe2 sabar..

hatim a.r said...

@anis:of cos la.femes pe semenyih.

@tintin:eleh kalau xde review pun still pegi tgk jugak kan kan?alasaaaaannn je tu nk tgk wayang hehe

ashz_ami said...

dh tgk jugak !
I got a rose b4 masuk cinema..
*jgn jeles.. hehe..

ms tgk td, ms patrick demsey tu kuar, everyone was 'AAWWWW'..
then, ms the werewolf tu kuar, every girls were 'AAAAAAAAAAAAAA'..
letih tul..
kesian kt ashton..

hatim a.r said...

at this point i dont think u shud not ever question his love for u.so im not gona entertain u anymore after this if u bitchin about syahmi not being romantic haha.

~Kak AZZ~ said...

hahahaha....tak abeh2 dgn valentine day....

Betol la tu, kalau 'nawaitu' nk tengok wayang tu, just tengok je la....jgn lak korang buat wayang sndri bg org kt dlm panggung tu tengok korang... Kereta kalau maju ke depan, boleh digostan...tp kalau perot yang maju ke depan...cmner nak gostan tuu....huhuhu....

ashz_ami said...

ye ye.. im not complaining anymore ! =p

hatim a.r said...

@kak azz:betoi tu.sekarang ni orang senang2 je buat anak.mengalahkan hollywood

@aisyah:hold on to ur words

erinazrina said...

watched already!
yar..best gak movie nih.
taylor swift agak lawak dlm this movie..
ahhaaa..

tengku_fir21 said...

hahaha
boleh ler berbaloi tgk filem ni tapi bila ko sebut-sebut devdas...aku&the geng telah tonton devdas..giler ler aku tak sangka nk tunjuk betapa kaya dan "unik"nyer budaya mereka si heroin sanggup pakai sari yg panjang dan berlari kejar hero...

hatim a.r said...

@erin:ok jugal kan dia blakon?jadik budak skolah yg annoying

@tengku:devdas filem paling mahal ok..igt sari tu murah,dhla guna kain mahal panjang tak hengat

afsar said...

maner ko dgr budak pompuan ipta taknak pakai spender??
ni siyes ker main2???hahaha

afsar said...
This comment has been removed by the author.
hatim a.r said...

sape yg dok malaysia skang ni??bace berita lah wei

erinazrina said...

boleh tahan,couple yang agak annoying
part die dance..ohhh nooo!!
ahahaa =P

hatim a.r said...

taylor swift hebat jugak blakon jadik pompuan bimbo yg super annoying =)

afsar said...

mentang2la duk jauh,mengata aku plak..
susah nak baca berita skang ni,baca quran jer...

hatim a.r said...

ALHAMDULILLAH HEHE.tula malas bace paper lagi.bace bharian online sudehh

Liyana said...

hatim. post berunsur nasihat! cayalah boleh selit-selit juga tu kan.

aku tak tengok lagi cerita ini. tapi kawan aku kate best. tak tahu dah kua ke belum. nice review. but aku dah tengok new york i love u. malu nak cakap dah tengok sebab aku rasa xbest langsung. tu je ah sikit2.

ta! ^__^

hatim a.r said...

bagi aku cite ni biase je huhu.sebab rmai pelakon femes so mcm boleh layan ah..biasa lah nasihat sikit2 je hiburan yg banyak wakakaka.nntla aku cekidaud new york i love u hehe