Wednesday, February 17, 2010

Tiba-tiba Wa Rasa Wa Rokes..


Last night i buat something di luar jangkaan. I went to Search concert. ye sumpah loser gila ingat duduk Dublin dapat tengok Greenday ke Muse ke. last-last tengok Search.jadiklaaa
So dengan berbekalkan lirik Isabella,Rozana,Fantasia bulan madu dan separuh dari part korus Fenomena dalam kepala hotak, i dan rakan-rakan pergi lah ke konsert lepas sembahyang maghrib.yelah konsert-konsert pun sembahyang la dulu kan.

Actually kedatangan Search ke Dublin ni dah beberapa bulan jugak lah diperomot. So since i takda aktiviti bermanfaat untuk dibuat, i decided to go lah untuk support orang malaysia kite walaupun dalam band Search tuh yang i kenal Amy dengan Nabila je.eh eh Nabila bukan ahli band kot..

-tengok dekat-dekat ada la sikit lambang freemason.apa nak buat dah bayar 25 euro.tawakkal...

opening was by Hujan.actually i surprised jugak yang i sebenarnya hafal weh lagu-lagu Hujan. ye ah selama ni ingatkan Hujan punya lagu Pagi yang Gelap tu je sebab semua lagu dia bunyik macam sama.so bila sing along tu i tak tau pun lagu apa yang i nyanyi.dia macam automatik keluar dari celah otak.patutla selama ni study neuro tak pernah masuk rupanya otak dah occupied dengan lirik Hujan.siot lu Noh.

-lepastu Noh nampak i dia kata, eh,ni yang tulis belog maribergebang tu en??i nak ambik gambar dengan u boleh?(dialog ciptaan)

gerimisHujan opening..

bila Search take over the show memang gempak jugak lah.i mean bagi seorang yang berusia 40an aunty i kata diorang lagi tua,so memang respek lah otai gila,stamina encik Amy Search dan rakan-rakan memang berada di tahap terpuji. dia boleh perform non stop for few hours. i macam biasalah dari mula konsert tunggu bilalah Isabella ngan Rozana nih..tapi klimaks memang Fantasia Bulan Madu.suara tarik habis sambil dalam hati ulang-ulang terdetik "this is my jam,this is my jam" disertakan dengan gaya orang first time tengok konsert rock. <--MEMANG

-waktu Amy hulur mic suruh i nyanyi part korus

-rokes veteran paling energetik di dunia.boleh jadi duta kopi jantan

-tak dapat gambar dengan Amy Search dapat Nabila Search pun jadik ah.i sendiri upgradekan dia jadik ahli search

dan last sekali sebab mereka-mereka ni suruh i letak gambar masing-masing kat belog nah i bagila walaupun annoying gila nak tunggu upload gambar boleh kapur kasut sekolah satu round.

-upah capapkan muka bak sorang 2 euro.heh

updet:video cilok from orangkita punya u tube channel hehe



di sebalik semua suara sumbang audience tu ada suara emas milik yos truli.



23 comments:

AdiE said...

bagus2....solat jgn lupe..

~daniel adie~

tintin said...

so rock kapak abes la nih eh..
band lagend yg perform..xminat pon boley jd minat sekejap..

hatim a.r said...

@adie:alhamdulillah bangga emak hahaha

@tintin:bole tahan rock jugak ah.tapi 2-3 lagu je tau.gila poser bajet rock

Aleeya Zambri said...

timtim, esok i post gambar on facebook okeh, sementara tue, u kapur lah kasut 10 round dulu.

ps- 2euro untuk gambar tu, kire xyah bayar lah ye, u tak reti angkat phone i call mintak tutorial. maka, i mausk tutorial dgn otak sekosong tabung i =(

Balqis Riza said...

hatim..konsert westlife takde ke?
hahahaha

hatim a.r said...

@aleeya:kalau rajin tag lah ok..kalau tak rajin takpayah hehe.tapi 2 euro still on!haha

@balqis:westlife tade lagu best skang ah..lagu yg hafal pun stok album zaman westlife ambik spm dulu

~Kak AZZ~ said...

wahhhh....Nabila tuuu..... Nasib baik dia tak terberanak kat situ... Kalau tak, mmg sah2 ko yg kena sambut baby dia tu Timm....hehehe...

Suka gak lagu2 Search ni...

Siti Nornadiah said...

saya raingers! :D

Cik Biol said...

weh ko bkn rokes ke?? ekeke

azel said...

Amy tu bukan 40 tp dah masuk 50... memang hebat.... tapi lagu kejora dia lagi best espcly part si Kit goreng gitar dia, fuhhhhh, hangus siot. Tak sabar nak tunggu depa perform kat IB, wa mesti pegi punya....

hatim a.r said...

@kak azz:hahaha kalau beranak saye lari ah.tak belajar ld nak handel org beranak

@siti nornadiah:saye pown raingers *tiba tiba* stakat hafal 1 lagu

hatim a.r said...

@azel:mantop giler kan?????stamina tahap player epl.pastu grg gitar die mmg kow kow la.puas hati..nk ikut gi ib!!!

irma-ain ibrahim said...

wah rock habes wpun tahu satu dua lagu je pun.
dressing suma nak mantap kecuali abang baju biru rambut tutup mata. :D
kim salam lebih untuk yang ada dimple.

haaa mn awek u yang cantik tu? rambut panjang bukan nabila huda tu eyh?

hatim a.r said...

AMBOIH.agak2 lah nk mengorat abang dimple.boypren ade dlm gambar tu ish ish harap istighfar.yg cantik tu mane la nak terima i wehh

irma-ain ibrahim said...

eh eh lupa. mata i TER-rabun pulak nmpk yg dimple je. ok ah istighfar skrg.


gila ah u nak menipu pun agak2 ah wei. yg cantik tu mcm ngam je ngan u.
lahir anak comel2 blh i jadi mak angkat. besar kan cita2 murni neh?

Liyana said...

hatim. kelakar lah kau ni. hadoih. tergelak tak hengat aku kat sini. astaghfirullah.

ahha. yang ramai kat sana tu msian atau local?

rock rock jugak. solat jgan lupa ok!

:)

hatim a.r said...

nantilah dia kata umur 27 boleh masuk meminang hahaha.tengah kumpul duit sekarang nak kahwin.nak beli syampu pun berkira dah.tapi kalau ada anak cheryl cole dah booking nk jadik mak angkat.

hatim a.r said...

@liyana:aku tak minat sgt pun search.aku minat lagu dia yg femes2 je la tapi dtg la support org mesia.bukan senang diorang nk dtg dublin kan?yes benar solat baru rock haha

~alya^^ said...

geds! 1 gmbr 2euro duit iklan u pon lg skit..lain kali msk gmbr i lebeh skit ea;) thnx irma ain..i tnggu hatim 27 thn nnti..

tengku_fir21 said...

perghh minat rock kerr ingtkn minat hindustan jerr

sHaH mE said...

aku terliur tgk jaket ngn sluar ko tu je...y len takde de nk pndg..ahax..

mana nk dpt kat mesia ni hah?siot je..

hatim a.r said...

@alya:nantila kalau rajin i letak la lg gambar korang huhu.sila tunggu i 27 tahun =)

@tengku:wa layan rock skang haha

@shah me:itu jaket topman.murah je tu clearance punya stok hehe

gadis semalam said...

baru skrg sedarnya ada blog bes ni..
muka dah mcm korea...