Sunday, February 7, 2010

Tajuk Perbahasan Hari Ini:Wanita Juga Hipokrit Cuma Susah Mahu Mengaku


Wuyoh tajuk mengundang kontrovesi haha. Setiap kali bila berbicara soal jodoh perkahwinan nikah tunang segala mesti kaum wanita mengeluh. haihh lelaki nak yang hot aje, lelaki nak yang seksi aje, lelaki nak yang megan fox cross breed cheryl cole aje. tohmahan keji ke atas kaum lelaki ini diperkuatkan lagi dengan lagu-lagu di radio. If I Were A Boy,Before He Cheat dan pelbagai lagu lain lagi seakan-akan menyokong teori wanita-wanita shallow ini yang lelaki adalah a bunch of A-hole.

Namun artis-artis lelaki tidak pula membalas dengan lagu-lagu seperti If I Were An Emotional Bitch bahkan lagu-lagu dari penyanyi lelaki kebanyakannya memuja golongan wanita.Rozana,Kasih Latifah,Norkia sekadar menyebut beberapa lagu. Jelas sekali Rozana,Latifah dan Norkia adalah wanita.tak tahulah pula jika mereka nyah.

Jadi tuan-tuan dan puan-puan,saya ingin bertanya..di mana keadilan?

Streotaip yang diletak terhadap golongan lelaki ini sudah terlalu lama dibiarkan berleluasa. justeru i selaku pemilik belog yang suam-suam kuku ini berasa terpanggil untuk mengekang kebejatan yang melanda ini.

jika lelaki dilabel mata keranjang,wanita sepatutnya dilabel mata duitan. di zaman penuh pancaroba ini jika anda kaya pasti wanita akan menggilai anda.walaupun wajah seperti muntah kucing.

bila kita baca kisah-kisah artis yang berpakwe kan anak-anak vip seringkali alasan mereka "Oh i tak tahu pun dia ini anak tan sri xxxxxx.i suka dia sebab dia understanding dan caring". deyy memang lah kau tak tau dia anak tan sri,ada ke orang nak mengorat tunjuk surat beranak nak kasi tau bapak orang ternama hah? tapi kalau dah dress up ala-ala model GQ bawak pulak BMW rupa paras akan jadi kriteria last sekali untuk dipertimbangkan.

jadi bagi seorang yang membawa kereta perodua kancil manual, untuk mendapat perhatian gadis adalah sangat rendah tsk tsk. dahlah manual boleh pulak mati enjin 2 kali wah lagilah loser. eh apasal cerita pasal diri sendiri? ok mungkin anda tak se-loser ini tapi u know what i mean kan?kan?

maka sebagai penggulung hujah dapat i simpulkan setiap orang mahukan yang terbaik untuk diri mereka.lelaki mahukan wanita cantik,wanita mahukan lelaki kaya. so stop complaining.life sucks, deal with it. kepada golongan lelaki kelas pertengahan di luar sana,sekali lagi anda mendengar wanita mencerca lelaki ini penyelesaiannya..

48 comments:

Liyana said...

ko saje je kan nak menimbulkan kontroversi.

tapi aku tak kisah pun... ape nak jadi, jadi ah.

Balqis Riza said...

haha..kelakarrr..
u ni kne reject ke smpai buat entry cmni?
hahaha

lek laa..tak semua cmtu kan..

hatim a.r said...

@liyana:eh manade kontrovesi hehe

@balqis:saje tulih malas nak dgr org pompuan komplen tak brenti

[i.l.y.a] said...

ha ha. sungguh benar telahan mu ini.

MUMMYMUJID said...

wah kira hebatlah ada kancil...kalu x de...tinggal habok saje lah.....

hatim a.r said...

@ilya:mengaku pun kau haha.bila aku taip mata duitan tak tau apesal terbayang kau haha

@mummymujid:tapi kalau kancil bersaing dengan mini cooper,toyota,bmw dan seangkatan boleh bayangkan di mana tahap kancil tu? haih

marshitah mohamad mohaidin said...

:DD
Klakar lak bace entry ko hatim~
kriteria laki2 mcm tue btol 4 boyfwend...
but bukan 4 future hubby~

chaiyok hatim carik the right gurl!
:DDD

P/s: http://www.youtube.com/watch?v=xUo8BE44LmE

dylli said...

hahahaha..
INTERESTING.! :)

irma-ain ibrahim said...

pandai je kau cipta kontorversi.

takde ah suma gitu kan.
i tak kisah pun.
tp klu dh dpt doctor i rela je. :P
mn ada memilih punnn.

hatim a.r said...

@marsh:samelah.laki time nak bergelpren je carik yg cun-cun.bila nk kawin tgk jugak amal ibadah. btw haru gila link kau bagi tuh haha

@dylli:ini ala2 muhasabah diri punya entry hehe

@irma:wadefak hahaha.elelele suka la tu dh booking dokter nk jadik laki haha,dahla rajin,pandai mengemas,minat drama korea hah mmg calon terbaik =)

Eireen Camelia said...

'jadi bagi seorang yang membawa kereta perodua kancil manual, untuk mendapat perhatian gadis adalah sangat rendah tsk tsk. dahlah manual boleh pulak mati enjin 2 kali wah lagilah loser. eh apasal cerita pasal diri sendiri? ok mungkin anda tak se-loser ini tapi u know what i mean kan?kan?'

okay ini lucu habis hahahaha baru sekarang rasa 'im not alone' hahaha. except tang manual lah.

takboleh nak marah2 sebab entri ni betul and i agree. pompuan zaman sekarang lah penghancur kebahagiaan pompuan lain. sanggup pulak berkongsi kasih dgn datuk, tansri. mana la aku stil tak jumpa2 lelaki baik. ewahhh. haha :D

tapi tak semuaaa. kan kaaaan? :)

Mai Nazri said...

dear hatim,
i is very the like your blog entry... pertama sekali, tepat sungguh kata2 u....keduanye, tapi ade juga pompuan berperangai seakan lelaki yg mana mrk nak laki hot belaka....i rasa i kenal la....ahem...dan byk je laki yg sincere gitu...eh...erm...ade la..tak sure byk ke tak...haha...satu contoh wanita bersifat lelaki, mcm cerita 500 days of summer...haha....cerita bukan sebarang cerita...memang berlaku dlm dunia ni malah lebih2 lagi...

irma-ain ibrahim said...

part drama korea memang pangkah dari awal dah. tak pernah nak setuju. tunggu dia nati bila kawen i sembunyi segala cerita mata sepet tu. haish.

tau la i xsecerah orang korea. (-_-")

hantumakan said...

wah, sgt karangan journalist, kau balik nanti kerja saja ngan 'jom terjah'

well, masa aku besar i like to believe the stupid rules doesnt apply to me.. hahaha walau aku tak hot aku juga tidak mencari lelaki kaya..

well it does not apply lah kesimpulannya setelah aku kawin.

but aku pernah smash rakan sekuliah yg cari awek cantik maha hot jawapannya mmg perempuan cantik tengok poket..

??

okay aku tak hot, so i dont know hahaha~perlukah kata diri tak hot lebih 2 kali?.. sgt menghina diri hahaha~

hatim a.r said...

@eireen:eh si wahid auto ke?haha ceh nampaknye im still alone in this loserland.betul juga tak semua laki jahat tak semua pompuan jahat =)

@mai:wah akhirnya ade jugak komen frm u hehe bangga.situation ni apply to both sex sebenarnya.ada jugak laki yg nk caras awek kaya ada jugak pompuan nk yang hot aje.so itulah..tak payah komplen.redha aje

@irma:haha padan muka kena compete dengan aweks2 korea.tapi cerita korea membuat si dia lebih berjiwa romantis.tak gitu??

@hantumakan:jangan menghakis keyakinan diri sendiri hahaha.alahh ok lah tu atleast dh bertemu jodoh kan?siap ada beautiful childrens lagi apa lagi nak.alhamdulillah je la

Mai Nazri said...

mcm ni lah...i think that's why Allah buat semua org berbeza...so that semua org( well almost everyone)boleh cari that special someone mengikut taste masing2...ade nak hot...tp ade juga org yg cari kesederhanaan...atau pun takde taste terus...hehe....

norfaridahanum said...

nih kalo i nk jd pembangkang nih, i punya stand "Wanita Juga x hipokrit cuma susah mahu mengaku" or "Wanita juga hipokrit cuma tak susah mahu mengaku" or "Wanita juga hipokrit cuma susah tak mahu mengaku"????

i rasa yg no3 ah..semua org x kira jantina mst ada hipokrit sket punya ah except time atas sejadah=)

hatim a.r said...

@mai:terimakasih ustazah di atas pandangan bernas anda =)

@norfaridahanum:ni la org pompuan,suka nak membangkang! seksis tak?seksis tak?

Amirah I. said...

Jadi jadi jadiiii apa guna cari awek cun hot seksi pewitt in the beginning kalau yg nak di kahwini ialah org yg beramal ibadah?

Sila jawab ye ustaz. Jzkk.


;p

hatim a.r said...

kerana ketika usia belum matang dan berkapel hanya untuk suka2 memang akan cari yg sedap dipandang saja.ini kerana nafsu.memang diakui.tapi bila nak pilih calon isteri nak bawak sampai akhirat takkan nak ambik yang skirt paras kemaluan.

hatim a.r said...

eh btw ini aku cakap general je.takde lah semua org pun nak kawen nk carik kriteria macamtu...kalau aku asalkan tak buat benda2 melampau dahla.sebab aku pun bukannye baik sgt!

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

oh2 sgt seksis! aktivis feminism tentu da tulis nama anda dlm wanted list.

but still btol la. ak pn biase dgr pompuan hentam lelaki gtu. ble clash sket je, status facebook/ym akan berbunyi : "dasar jantan, sume x gune", "kalo da lelaki tu mmg x setia". Oh no no no. Generalization tidak baik utk kesihatan. jika anda berada dlm keluarga yg lengkap dan sempurna tentu bapa anda seorg yg setia.

in favour of pompuan pn x sume mata duitan. ade je pompuan yg ak nk belanja tiket LRT pn punye ssh nak terima kenyataan smpai selit duit dlm poket ak.

so kaum lelaki dan wanita sekalian, jika nk kutuk marah sumone, hentam je individu tersebut. jgn kutuk 1/2 daripada rakyat dunia.

peace =)

hatim a.r said...

well said amirul!!!!so basically jgn kerana 1 bad relationship we blame the entire population of the opposite sex kan. tajuk post ni pun wanita JUGA hipokrit.secara tak lansung aku mengaku jugakla lelaki sebenarnya ada sikit hipokrit hehe

hantumakan said...

weh, kau salah paham,

walau aku tak hot tapi aku cool, hahahaahaaa..
so, takde issue keyakinan terhakis lagi tercalar..
and beyond happy having kids to be brainwashed yg kawin itu it's not all bout rupa paras and harta benda but about love, just like my mom did raisng me, hehehe

okay, tangan ketaq menaip sebab makan ventolin, mintak diri

tintin said...

memang la susah nak mengaku..benda xelok takkan nak canag dekat orang laen rite..

tak nak ah komen panjang2 sebab benda yang u tulis nie ade betolnyee..(i xmemilih tp i nak owg tu ley support i shopping je.haks..kire kena kayo la jgk ye??)

.zirah. said...
This comment has been removed by the author.
.zirah. said...

ye hatim...i tau u sedang berdukacita dek penangan u utk mengurat tidak kesampaian.(kene reject la tu..hihi)

tapi hatim,bagaimana pulakah perihal peria yang sangat demand memilih wanita persis angelina jolie hakikatnya peria tu tau mukanya takde la seensem mana.
U tengok berapa ramai pemain bola liga inggeris.Muka macam..terrtt...terrtt.. tapi memadah nak pompuan yang dahi licin je.
Takpe hatim,i akan cuba bincangkan perihal ini semula di dlm blog i ok..hidup hatim!!

hatim a.r said...

@hantumakan:haha alhamdulillah keyakinan diri tidak terjejas.stay cool =)

@tintin:btul juga.truth hurts sometimes

@zirah:silalah kupas dengan lebih mendalam.haha dh jadik tajuk forum pulak.take it easy!

ibriz said...

ayyo dik... 60% je akk setuju. bcoz of coz semua pompuan nk kaya, and of coz kebanyakan lelaki normal nakkan yang cantik, tapi yang kaya itu WAJIBLAH bukan orang dah VETERANNNN(",) sedap mata memandang coz hari2 kena tengok! Kang nanti ada yang tak lalu nak makan and haruslah bijaksana sebagai pemimpin... and bonus kalau lah pengkelakar macam u. Konfem meriah rumah:)....

Dan penggulung hujah akk, lelaki pun sama, takkan nk yg cantik je kot, mesti nak yg cerdik sikit kan... Rugi tau dpt cantik tp 'kurang bijak' serba-serbi... Huhu

hatim a.r said...

betul jugak tu.post ni saje je nak menjawab tohmahan-tohmahan di luar sana yg tak habis2 kate lelaki ni mata keranjang lah ape semua.betulla takkan nak yg lawa je ye tak?mesti ada otak sket2.takdela anak esok genetik bimbo

~alya^^ said...

xle pakai sgt lah conclusion u buat hatim.. mna ada sume pompuan cmtu.. contoh terdekat : i..^_^

~alya^^ said...

xle pakai sgt lah conclusion u buat hatim.. mna ada sume pompuan cmtu.. contoh terdekat : i..^_^

~Kak AZZ~ said...

ekekekekekeke..... tak tau nak komen apa..... Cuma bg akak la kan... yg penting kejujuran, kesetiaan, kebahagiaan...I setia dgn u if u setia dgn i...i jujur dgn u if u jujur dgn i...i akan bahagiakan hidup u if u bahagiakan hidup i...boleh gitu Tim...haha...

Rupa paras dan wang ringgit ni cuma dambaan pilu je....wakakakakaka...

annys nabila said...

hatim..
nape dulu tak jadi debater sekolah?
ade bakat nih :D :D :D

kaykaygal said...

hahah memang sajeee je entry ni.

mane ade org perempuan mata duitan. u jugak cakap entri ni sbb mls nak dgr pompuan complain. thats the key.

perempuan bukannye mata duitan sgt. perempuan cuma nak lelaki yang boleh layan die punya mengade2+complaining+emosi+PMS+sawan+meroyan dan macam2 lagi. Kalau ada duit boleh laa blanje awek nak pujuk. kalau tak terpaksolah pujuk akai air liur, air mata dan bermcm2 air lagi jang oi. baru kitorg diam LOL.

hatim a.r said...

@alya:masuk bakul....

@kak azz:eceyh dambaan pilu hehehe betul la tu kak.yg penting dpt membahagiakan.kaya ke cantik ke bonus la kirenye

@anis:kalau aku jadik debater penuh dengan carutan je.boleh membawa disqualified

@kaykaygirl:hehe saje nak provok =) eh byk la pulak demand yek?

Ejamaria said...

sian nyer... hati baru lepas luka ke? buat entry cam ni...

s h a u Q i said...

hatim: wakakaka~ damn sial~ mmg kene lak kat btg idong aku time part bawak kete kancil manual siap leh termati enjin 2 kali!!! ROFL~ sempoi la entry kali nie!

Amirul Afiq:(tetibe nk taip name penoh ko) wahahaha~ like hatim ckp, WELL SAID BRO~!!! ko wat aku makin bangge jadi rakan yg berkongsi satu external (u no wat i mean~LOL!!!) but ko xpenah pon blanje aku tiket LRT. july nie ko balik Msia siap la ko abes duit kat tiket LRT aku ek? hahahahaha!!!

dyla ishak said...

men is a bunch of a hole?? hahahha hole tang mane tuh? kah3

dyla ishak said...

men is a bunch of a hole?? hahahha hole tang mane tuh? kah3

hatim a.r said...

@ejamaria:manade..saje nak kasi panas haha

@shauqi:perghh welcome to loserland haha ada juga senasib

@dyla:A-hole = a$$hole la hahaha

Liyana said...

woww hatim. mmg post ini saje je nk kontroversi..haha

rizalman atelier said...

kenapalah designer2 muda kat kl ni tak bunuh diri??

Dia.Honey said...

ahaks!!! menarek!

hatim a.r said...

@rizalman:wakakakaka good point!

@dia.honey:tq =)

Amal Osman said...

Salam.
Even ak prmpn, ak setuju dgn ko sbb ak pon prasan bnde yg sama. Nice job!!

Nazrul Izuan said...

interesting topic u got here..baru je first time baca ur blog mcm dah addicted gile nak baca..(^^)
Permission to link this post on my blog? btw...saya guna kancil manual..lol.

hatim a.r said...

silakan link =) thanks for reading. woh kancil manual?walamak boleh buat kelab ah camni