Sunday, July 25, 2010

i-Shitty

Sepanjang duduk Shah Alam ni i rasa adela dalam 15kilo tambah berat kot. Selain aktiviti menonton tv sepanjang hari di rumah, disebabkan maksu terlalu pemurah maka memang mempercepat proses menternak lemak. harini second time maksu belanja steamboat buffet kat seksyen 23. but im not complaining lah hehe..

The food was awesome tapi sebab semua makan macam orang bela saka jadi terlupa nak ambik gambar. Lepastu walaupun dah kenyang semua taknak berenti makan sebab dah bayar 25ringgit sorang mana boleh givap awal. spesis macamni memang dibenci tauke buffet.

lepas dah habis makan kentut-kentut semua tak tau nak lepak mana dah.sebab shah alam taraf hiburan dia up sikit je dari Nilai, nak karoke pun yang ada stok karoke jamban satu lagu singgit tu.nak redbox kena musafir pergi sunway. jadi kami sekeluarga memutuskan untuk menuju ke i-city sebab tak penah pergi lepastu tak boleh belah ok dekat fesbuk selalu stalk gambar orang semua dah penah pergi i-city. kira ni macam tempat wajib lawat sebelum mati.

Tapi nak sampai ke i-city tu gila babeng jem okeh.and this is not the first time kitorang nak lawat i-city .haritu dah try sekali tapi sebab jam teruk halfway patah balik sebab ada orang tak tahan nak kencing.so kalini walaupun jem semua dah nekad takkan pulang kerumah selagi tak jejak i-city.gigih betul.



Melihatkan keadaan jem macamni i memang tertanya-tanya la hebat sangat ke i-city nih? manala tau ada pameran ikan duyung ke,Tiz Zaqyah buat sesi otograf ke. macam semua orang dalam shah alam malam sabtu takde siapa nak duduk rumah tengok cerekarama.semua nak pergi i-city.siapa tak pergi dia tak cool.

40minutes and half tank of petrol later,we manage to find a parking spot. It wasnt long before we realized that i-city is full of crap.

Firstly this so called bandar teknologi ialah sebenarnya sekumpulan rumah kedai yang belum fully operated dan dikelilingi oleh kilang-kilang. Kemudian untuk masuk dan parking anda perlu bayar 2 ringgit pada hari weekends. dahla kereta banyak gila so nak jumpa parking memang berpeluh kangkang.

Walaupun tempat ini ramai orang datang(dan i masih tak faham apesal orang datang sini),kemudahan awam seperti tandas awam berada pada tahap sampah.


-toilet kecik dalam rumah kedai yang dikongsi lelaki dan perempuan. sebab ramai gila yang guna,hancing dia jarak 8 tiang lampu dah boleh bau.

Dan sebab ramai gila orang tempat ni memang merimaskan kepala otak.



Tapi dalam ramai orang dengan panas gila tu ada jugak yang sanggup duduk bersantai tetengah orangramai. memang kagum la siapa yang sanggup duduk situ lama-lama. tapi tetap takboleh lawan kegigihan mereka ini;


-siap buat studio penggambaran ok.kau ade?

so kesimpulannya i-city memang indah khabar dari rupa.unless they have Lady Gaga performing there,its not worth your time. baik tengok cerekarama.


33 comments:

edimccrappy said...

hahahhahhaa. yang kau pergi buat ape. ni hanis tau mmg kene gelak lah kau

miss miss said...

smpai toilet pon share? da ramai gitu mmg jd camtu la kn. da bace ni mmg da x rase tringin nk pegi dah.

noname said...

naseb baek aku pg tyme weekday.xpenuh sgt orang. mmg tertanya2 apa yang hebat nya i-city smpai semua orang nk pg. selepas exercise jalan kaki pusing seround i city xsempat buat sit up dah blah dah. bowsannnnnn~

elly suehaily said...

i-city sooo not environmental friendly.dulu bkn main excited nak pg.pikir2 blk apa jadahnya pokok2 ada lampu.xbest bkn

hatim a.r said...

@edi:mane aku tau doww.dh sume orang pegi,aku pun eksaited ah

@miss miss:toilet dia mmg disgusting woh.trauma

@noname:at least weekdays singgit je bayar.aku jalan 2-3 menet je.buang masa carik parking je lebih

@elly:kan???carbon footprint dia mmg gila babeng lah.sume pokok letrik.pokok betul adela 5-6 batang

WZulhilmi said...

lor.. indah khabar dari rupa rupanya.. Sebenarnya ramai jugak yg upload gmbr pokok krismas elektrik yg berwarna warni kt FB. Lepas tu terpikir kat mana benda alah ni berada? Tapi persoalan itu mati begitu shaja.. Last2 ko buat entry ni timbul balik persoalam tu and lps dh baca review sgt lah hampeh..lagi2 lepas tgk tandas dikongsi beramai2.. T T

Btw dh tukar template ek.. siap ada bikini bagai.. LOL!!

sweet life said...

ape yg ade kat i-city tuh?
sounds not interested to me...
waakkakaka

namivamp said...

pantun yg tidak boleh pergi di bawah leave your comment ;p..aniway "study kat shah lam sampai habis diploma dan sambung ke degree,tapi tak pernah nak pergi i-city". rupanya i-city tu teruk jugak lah dia punye kemudahan.tahap tak nak pergi i-city telah menjangkau ke 98%.

hatim a.r said...

@wzulhilmi:haha kan??selalu tgk kat pesbuk sume orang pergi.dulu curious jugak tu yg pergi gak tu

@sweet life:nothing!i tell u kedai pun berapa kerat je yg bukak weh!

@namivamp:nasib baik pantun x menghalang anda untuk mengomen hehe.syabas sebab tak pergi haha anda terselamat dari menjadi mangsa penipuan

Aliyah Zambri said...

Okay, baru nak pegi esok lusa. Tak jadi dah. Hope all's well with you!! xx

linda said...

akak plan mmg nak pegi tapi bila hatim n kawan2 akak yg lain ckp bende lebih kurang je ni kan, kena pikir 13781 kali la jawab nyer ... haihsshhh

hatim a.r said...

@aliyah:bimbs!!!lama tak dengar from u.hope ure doing good aswell.kira i saved u from huge dissapoinment tahu!tunggu lagi 4-5 bulan until they fully develop the place baru pegila

@linda:kalau akak sanggup meredah jam dan bersesak-sesak pergila haha.tapi kalau semua kedai dia dah bukak ok kot.

xhah ibrahim said...

hahaha...kasehan~dasat tol penangan ishitty....
dlu ktorg siap celebrate bday kat situ...men kejar2 pon slmba lg....sesak2 time weekend confirm la bukan org s.alam yg penuhkn icity tu....

~IHSAN AZ~ said...

haha, aku baru je pergi few days back, xde orng langsung kot, yer la, 3 pagi la katakan,haha, tupon x bayar, kalo ken e bayar mmg angin gak la, dah la xde paper, bosan jer, lampu pon bnyk rosak,huhu....

fiezafz said...

i tak pernah pergi so skrg lg la i taknak pergi. hehe lg2 rse tertipu bila tgk semua pn lampu. siap binatang berlampu pun ada. sumpah annoying.

@elly- kerajaan kate dah lancar kempen sustainable. apakah sustainable? konon2 tak payah guna elektrik siang hari sila guna direct sunlight jadi malam hari mari kita membazir elektrik. ngeng.

Ilyana_ahmad12 said...

Kagum dgn kbolehan anda mempengaruhi org lain,,,sume yg comment mati selera nk gi i-city...huhuhuuhu...

hatim a.r said...

@xhah:kalau tak ramai orang kira ok la jugak nak lepak-lepak.pastu kalau banyak restoren best2 mesti lagi best nk celebrate besday.

@ihsan:pejadah ko lepak situ 3 pagi?haha.bosan gila kot tempat tu

@fieza:lepastu binatang tu macam2 saiz plak tu.mana boleh merak lagi besar dari panda.buat la betul2.eh siap reply2 komen lagi i likee haha

@ilyana:saje je manyampaikan maklumat.jgn ada yang tertipu dengan khabar indah i city lepasni

yummien straggy said...

oh man!naseb baek bace dulu..
kalo tak mmg menggeletis ajak teman tapi mesra pegi begambo kt sane..
dgn alasan mahu berlagak kt facebook..poyo jek..haha!

selamat selamat!

elly suehaily said...

@fieza dem!asal aku mcm teruja nak reply comment kau (buat cam ni blog aku plak kan),,mentang2 kau architecture,sustainable konon kan.so sem ni mari kita membazir lektrik dlm studio,ayuh!

zuladlee said...

Sokong! i-cty tu mmg crap haha..penah tgk makcik2 berjalan ke i-city dgn muke pnuh bersinar-sinar..dan kami gelak beramai-ramai..lagi enjoy bace CCBH series dari tgk tmpt cam ni haha..

hatim a.r said...

@yummienstraggy:nasib baik tak pegi lagi.kalau tak mesti kecewa jugak

@elly:wah siap boleh berbalas balas lagi tuh.tak baik bazir letrik,cukuplah i shitty.

@zuladlee:takde bajet dah nak melancong dalam malaysia.kalau tak boleh CCBH versi domestik.i city buang masa je

~Kak AZZ~ said...

Hahaha... sekadar nak tengok pokok lampu, baik pasang lampu kelip2 je.. pastu nyanyi lagu raya....

hahahahahaha... suka ati la nak gelak dua kali pon....tiga kali ke...

hahahahahahaha...

zUzu ♥ said...

saLam ;)

haTim...fb nAme u pe ek? nAk add (tEtiBa) hee~


~siLeNt rEadeR yg mLs bUat
keRja....hUhu~

hatim a.r said...

@kak azz:sebab raya lambat lagi.semua tak sabar dah ni

@zuzu:kan ade fb badge tepi tuh.klik je

fiezafz said...

@elly: kau neh bagi can la aku nak update pasal archi sket, nak masuk sem baru ni. keh3 eh bukan kau ke nak pergi sgt i city tu? kau dh pergi belum. kau jangan cakap dah, aku taknak kawan kau. hak3

jom la, aku rse jbtn mcm dah rindu kat kaki bazir mcm kite ni. kau rasa?

@hatim: tau pun. emo gila tengok binatang yang dah bertukar jadi lampu. kesian. T.T eh kami memang camni la. pergi mana2 kalau dapat detect sesama sendiri, main fire2 la. HAHAHA

adrinaqamarina said...

ala,,,baru plan nak pegi malam ne since tak de pe nak buat kat bangi...rse bangi pon lebey kurang cam nilai je kot...

eh3...background blog baru la....ceria2 gitu

arinieva said...

i-city mmg x bape woth it sgt klu pegi. nak2 klu dh lalu nmpk jln jem. sila u-turn balik rumah xpun lepak nasi arab pulun nasi arah lebih berpekdah

♥ zoe ana ♥ said...

HAHAHA Oh my, its THAT bad ke? Thank God i takde rase langsung nak pegi sane, nak tunggu dua tiga tahun akan datang bile I-City dah tak famous baru nak pegi, yes, yes, im lame like dat. :D

hatim a.r said...

@fieza:binatang lampu dia huduh gila

@adrina:semangat gila nk datang dari bangi.baik takyah

@arinieva:ada nasi kandar kayu before sampai i city tu.lepak situ lg bagus kot

@zoe ana:yes.its THAT bad.mmg kene tunggu tak ramai orang baru datang.kalau tak mmg rasa nk mencarut

Siti Rohana said...

baru nak pergi..baca review ni terus terbantut..:P...

sepanjang baca blog ni ..memang asyik sengih aje...

rugi tak tahu pasal blog ni masa duduk coventry dulu..kalau tak mesti jemput datang umah punye...kasi jamu beriani pakistan....:P

hatim a.r said...

haha dah berapa orang terselamat dari jadi mangsa i city =) eh kalau setakat nak bagi makan free tak mengira tempat punya hehe

Z FAH Mihsah said...

semua makan macam orang bela saka, HAHA perumpaan sumpah kelaka

hatim a.r said...

betul.kena tengok cara makan baru boleh percaya.bukan ekzejeret nih