Thursday, July 1, 2010

Sehari Yang (sedikit) Produktif


Sehari dua ni macam dah malas sikit nak update blog. banyak benda nak cakap sebenarnya tapi macam tak boleh nak type pulak. mungkin ini yang dipanggil writers block.matila nak feeling writers kononnya padahal baru ada blog.itupun suam-suam tahi je.

But hari ini akhirnya setelah menjalani hari yang sedikit produktif jadi tiba-tiba datang semangat untuk mengupdate blog. produktif bukanlah maksudnya bangun pukul 4 pagi pergi menoreh,balik mesin rumput lepastu hantar anak sekolah ke apa.produktif pun still bangun pukul 10 jugak.T_T

Lepas dah siap-siap semua,ikut my brother pergi UIA untuk bayar yuran ke apetah. beliau nak sambung study 9 haribulan nih.woh siapa nak drive aku pergi mamak makan lamb chop lepasni??? tsk tsk.but the whole point ikut dia pergi UIA bukan lah sebab nak teman bayar yuran mahupun nak melawat lokasi penggambaran Nur Kasih,tapi sebab nak lepak OU lepastu.

Walaupun duit macam dah tak berapa nak ada tetapi di hati kecil tetap mengharap ada sale. namun Tuhan tidak suka i membazir nampaknya. time i pergi tadi sale Topman dah habis lepastu Zara baju macam stok zaman Mat Kilau punya.fuh selamat duit aku

Tapi yang best nya balik malaysia nih kalau makan kat luar,bila convert jadik euro tetap less than 5 euro haha. itupun kalau makan kat kedai biasa la takyah la doplopat jam nak victoria station je.haish susah betul cakap dengan orang taste tinggi nih.i makan kat Otak-otak Place which i never heard of before.but the food memang not bad!

-menu macam rupa buku latihan sekolah.comel kan kan??

After lunch pergi tengok Toy Story 3 which was AWESOME gila weh.
pestaim tengok cerita kartun teruja.ok tipu.sebenarnya setiap kali tengok kartun memang teruja tapi yang ni lebih sikit.storyline awesome,witty dialogues, lepastu animation mantap gila. rasa nak tengok lagi skali.siapa nak belanja dialu-alukan.

i tak tengok pun first n second toy story dulu sebab i was entertainment deprived as a kid okeh. stok yang lepas buletin utama mak suruh cek pensel cukup tak lepastu terus tidur sebab esok sekolah.tu yang bila dah tua tongkeh ni teruja lebih bila tengok kartun.

lepas tengok movie terus balik rumah.mak suruh balik awal kemas bilik sebab esok ada sedara mara nak datang. jadi begitulah perjalanan sehari yang produktif di cuti musim panas i. walaupun tak banyak yang dilakukan tetapi agak meletihkan jiwa sanubari.

-memang letih betul.tengok si gempal ni balik terus membongkang tengah rumah.lepasni beliau takde memang i duduk rumah je lah lipat kain.

jadi bagaimana dengan hari anda?harap lebih produktif dari i.sekian,salam 1 malaysia.

ps:akibat banyak salah faham terpaksa di clarify di sini.gambar last gambar ABANG saya.not me.berat badan saya masih di tahap ideal.wakakaka sory la hanis =D


21 comments:

WZulhilmi said...

Unik ar menu otak2 place tu?? Apa yg special kat situ?? Kenapa dia tulis chegu?? Hahhaa.. Org india ke yg taip.. =P

Tak sempat lagi tgk Toy Story.. (Padahal wayang dekat je). Semua org kata best. Kena tgk ni!!

Tengok gambar yg last sekali tu macm agak debab pulak.. hahah.. Betul kata org bila balik malaysia semua badan naik.. hahaha

Sultan Fauzee ibnu Mazuki said...

owh, i love otak2 die..sedap kan sedap kan..ko rase tak nasik ayam die, pun sedap wyh

sweet life said...

last gambau tu hatim ker?
memang productive..
produce menghasilkan CO2..
hehe....

edimccrappy said...

aku suke gmbar last. hi-5 dude!

salam gemok budak tuh.

•myraSHJ• said...

kepenatan terserlah (:

hatim a.r said...

@wzulhilmi:otak2 la speciality dia.hence the name!weh yg last tu my brother lerr

@pojik:yg bbq ciken rice tu ke?tadi aku order curry laksa.nxt time wajib order ciken rice la.tunggu ko balik dulu hehe

@sweetlife:ni lagi sorang.dat is my brother.

@edi:haha dia mmg cmtu dowh.tido je keje.x mendatangkn rezeki lansong

@myra:takdela penat pun.driver je yg lebih penat.i dh tido dlm kete hehe

WZulhilmi said...

ye meh?? sorry2.. Hahahah. aku ingat ko.. Dah nama siblings kan.. Muahaha

Hidemichi said...

Produktif ke? apa hasilnya??? kuang-kuang-kuang!...
Aktif mungkin.

anisizatyA.J said...

laaa,igtkan bangun 4pagi, balik mesin rumput pastu hantar anak g sekolah....bukan rupanya.ceh. (hempas pintu)

gila kejam taruh gambar abang cmtu, kang girlfriend dia lari kang.

Lili Sakina said...

Hi Hatim, ingatkan aku sorang je yg kna tido lepas buletin utama tv3...haa pastu mesti biarkan pintu bilik terbuka sikit, sambung tgk tv di celah pintu...yang bengongnye siap btolak2 kepala ngn akak aku...dah macam menggamit memori la pulak...

Arash Libra said...

hanis menjadi mangsa utk entry ini..huhu

adrinaqamarina said...

wah,,,toy story...yang 1 and 2nd dah best...mst ne ag best3 kan...ta sabar nak tengok :)

hatim a.r said...

@wzulhilmi:dia macam kembar tak seiras hehe

@hidemichi:produktif la ni.hasilnya dapat keluar rumah

@anis:tak baik oii hempas-hempas pintu ni.murka i.eh gelpren mesti tak kisah,tengok perangai sebenar.

@lili:eh sama weh sama!tapi dulu takdela tengok dari celah pintu.turun bawah terus bukak tv volume kasi 0

@arash:beliau mesti pasrah

@adrina:yg third ni paling best!(bajet tgk je yg 1 ngan 2)

norhidana said...

salam...

produktif sungguh akak tgk aktiviti ek
almaklum lah bercuti2an...
akak baru plan nk tgk gk cite toy story nih...

bile dh ramai yg ckp best, mmg kene gi nih...
nsb lah bgtau sapa kah makhluk yg berbaring tuh,kalu tak msti akak ingtkan hatim heheheh

Lili Sakina said...

taktik tu berkesan hanya jika aku baik ngan kakak aku, kalau tak nati dia jerit: Mak, Sikin bukak tv T.T

hatim a.r said...

@norhidana:wsalam..akak wajib tgk citer nih.komfem gelak gila.

@lili:itulah pentingnya kerjasama antara adik beradik hehe

HaRaShO HiDaYaH said...

slalu kat ou pi makan kat new york deli...alfredo spaghetti dia mantopp....dekat jer ngn otak2 tuh....nyumm2...weh duk nilai, pi la layan bagan lalang....hehehehe citer makan jer la aku ni kan...hahahah

hatim a.r said...

tak suka alfredo.creamy sgt tidak bagus untuk kesihatan hehe.eh bagan lalang pun slalu jugak pegi.kedai ikan bakar hujung tu sedap!!

HaRaShO HiDaYaH said...

alahai...tang nih yg malu jadi org moh nih...kui3...hohoho kedai hjg yg tepi padang kan?ktorg kalo pi, situ je la...sedapp....dan murah gler....pepahat masak masam manis telur...nyum2....

Afsar said...
This comment has been removed by the author.
hatim a.r said...

@harasho:ni yang wajib try nih.tq diatas maklumat ini.sharing is caring bak kata pepatah.

@faris:itu aku selepas 3 bulan cuti summer