Sunday, July 18, 2010

Sepetang Bersama Erra Fazira

Im in shah alam at my aunty's place!motif nak bagitau lokasi merempat?kalau jumpa i kat uptown shah alam tu takyah buat-buat tak kenal tapi kalau tegur wajib belanja nasi kukus. Nasib baik ada kawan soleh sanggup jemput i dari Nilai hehe.kalau tak memang mereput la kat Nilai sampai habis cuti.

So the day after diorang jemput i tuh kitorang pergi ke Key El untuk berfoya-foya. Lama betul tak buang masa kat kl.hampir lupa macamana rasa jadi remaja malaysia yang normal. we went to Ikea for lunch memandangkan semua orang macam mengidam meatballs sebab ikea dublin meatball babi. dah setahun mengidam woh kalau orang mengandung mesti dah meroyan.


-selain karipap,meatballs ini memang kecintaan.

Lepas makan sambil mengumpat,we went to cineleisure to watch Despicable me. Kali kedua tengok wayang kat malaysia.dua-dua cerita kartun.bila kau nak dewasa hah?



The movie was entertaining jugak walaupun not as good as Toy Story. siap boleh touching-touching lagi. apasal cerita kartun semua nak touching waktu last-last? letihla nak tahan nangis setiap kali tengok wayang.

Then after wayang and jalan-jalan dekat the curve yang mahal tuh we decided that The Curve is too posh for us. so off we went to OU,where we belong.waceyhh
Padahal pergi OU nak makan dessert je dekat Delicious. i like their chocolate pavlova sebab cream sedap walaupun ada potensi menyumbang ke arah kegemukan kekal.




-yang kanan driver,yang kiri sanggup datang dari penang.dua-dua tak available sila gigit selipar.


-yang kanan its complicated.apasal sibuk nak cerita status orang ni weh??macam laman mencari jodoh pulak kan.gatal.

Owh owh lupa pulak nak cerita,waktu kat delicious tu kitorang nampak erra fazira woh.dia pun duk lepak situ jugak.ni haa gambar sebagai bukti:



nampak yang baju oren belah kanan tu?sumpah weh tu erra fazira.mula-mula nak tegur mintak sain dengan gambar tapi bajet ego la padahal cerita Pasrah 3 kali tengok.belum kira Sembilu dengan Maria Mariana. paling takbley blah Amir aka mr driver. dia sebenarnya closeted Erra's fan.tu yang terketar-ketar ambik gambar habih gegar.Amir, kau jangan tak mengaku dowh.

Lepasni mungkin keluar sekali dua je lagi dengan kawan-kawan sebelum puasa.kalau dah puasa jangan harap la nak keluar dah time tu sibuk berzanji kat rumah. Jadi selamat berpuasa kepada semua,sama-samalah kita kurangkan karaoke nak dekat puasa ni.


24 comments:

WZulhilmi said...

LMAO!! camera bergegar2 kut.. Apa Erra Fazir pun tak nampak.. - -"

Tgk meat ball tu macam something pulak.. LOL!!! Tapi klau boleh terigin gak nk try *terigin saja*

Dessert tu mmg agak melampau dari segi kandungan kalori bagai. tapi peduli apa kan!! Nyum nyum *Bunyi rakus makan mcm cookie monster*

zuladlee said...

gile dowh aritu aku jumpe public figure kt uptown,mula2 bajet cam kenal...tp dlam hati mgkin pelanduk dua serupa, but..and first paragraph tu terasa plak aku, haha memandangkan klu tegur kna blanje gamaknya terus aku berlalu mewindow shopping,..

hatim a.r said...

@wzulhilmi:owh malaysian food memang awesome.komfem ah pasni buntal

@zuladlee:bajet ah public figure kan???hahaha

norhidana said...

salam,

bt terliur je ko nih dik menayang meatball tuh...

psl wayang katun tuh lak, tak salh pe lyn katun, akak pun sesekali lyn je cite katun tuh best pe...

untung dpt kwn2 sejati yg spt di tunjukkan tuh....
tp tajuk sepetang ebrsama erra fazira tuh... agak confius hehehe

wanhani said...

pergi jalan-jalan lagi.
kali ni brapa pulak habis?

dali said...

tim:ko punye status apa tim. ko gigih menstatuskan org hahaha

lawak gile pasal erra fazira tu..

hatim a.r said...

@norhidana:asek tengok katun je.cerita betul xtengok lagi.xde muvi best skang ni.tapi tajuk tu mmg betul la.kitorg dh bla pun erra tak blah lagi.kira mcm lepak skali la tu

@wanhani:adela sikit hehehe

@dali:status saya duda beranak tiga.tengah mencari nih,kalau ada calon boleh rekemen haha

zuladlee said...

Sepatutnya aku rase entry ni kene di titlekan dengan HATIM WITH A CHANCE OF MEATBALL hehe baru ad kna mngena ngan cartoon and longing desire 4 meatball tuh..hoho btw nice to see you in person tho x tego pon, since nasi kukus was demanded...

FarahMadiha said...

omg, that whatever its called desserts looks sooo delicious! meetballs ikea... lama tak makan... lapaaaaa.. -___-

~Kak AZZ~ said...

Erra dah tak fofuler laa dikk.. Skang ni zaman sape tahh... hahaha...

Tak pnh langsung tgk filem Erra ni.. cuma suka lagu dia yg terindah hanya sementara tu je... ;p

*yg its complicated tu awex ko ke Timm... hahahaha...

noname said...

tajuk post mungkin akan mengundang pelbagai spekulasi yang palsu.sekiannn~

arinieva said...

meatball tu sgt mengkagumkan. harus berkejar ke ikea nih

hatim a.r said...

@zuladlee:errr nice to see u too?padahal x nampk pun hehe

@farah:semua yang dipaparkan disini adalah sedap2 belaka.sekian

@kakazz:ok next week saya carik lisa surihani pulak ngehngeh.heh pandai2 je akak nk gosip.ish ish

@noname:betul la weh.mmg petang tu makan dessert ngan erra.cuma table je jauh huhu

@arinieva:kirim karipap 2 dozen

Eireen Camelia said...

-___-" percaya jugak ahh walaupun gambo gegar-gegar.. kat mana Delicious tuh? sila berikan butir terperinci supaya tak ada nanti nampak sangat macam terlalu berusaha mencari!

hatim a.r said...

Delicious kat ou lah.tingkat bawah yg dekat2 ngan zara tu

irma-ain ibrahim said...

kimsalam abang baju kuning HABIS tuh!
date dekat times square sekali pandang dah nampak si baju kuning HABIS. ("-_-").


eleh yang bawah tu its complicated with penlis kan? ceyyyyyyyyy.

daisy said...

wakakaka...
lepas makan sambil mengumpat~
sangat comel disitu

miss miss said...

first tyme jejak kaki kt ur blog. dude, u're funny... haha. mmg gelak2 je bace ur story. kamera gegar nk snap gmbr Erra? siyes xboleh blah!

hatim a.r said...

@irma:eleh nak kirim salam pulak padahal dah dating dah cait.lepastu ada hati nk gosipkan orang pulak tuh

@daisy:betul woh.nak masuk puasa ni tak boleh makan dengan member dah.asal makan mesti mengumpat

@miss miss:hello!thanks for dropping by.=)

miss miss said...

u're welcome. oh ya, ur face sebijik mcm kazen i. esp gmbr yg kt comment ni. ^^

PurplePolaris said...

Bagus3.molek sesangat.mmg ikea meatballs dia dgn karipap feberet ever.x penah miss kalau p.tisu spair extra.cover line saliva mleleh(cewah sopan saliva tuh).gojes sunggoh!lepas jalan2 tolak troli belgak konon2 nak beli furniture,,,memg sini matlamat asal!!series tmpat len, tak penah i makan karipap jual.karipap my mom buat jer telan.hehehe.

Farhana Salih said...

wah wah wah, dah tukar layout tapi mata asyik tengok yang kanan haha

tak rasa the curve posh sebab ada kedai jepun rm5 setiap barang! best situ~ wajib beli bila pergi

3SYA said...

i love meatball & delicious dessert as well.. tapi tula .. menyumbang pd kegemukan kekal.. hehe

hatim a.r said...

@purple polaris:karipap dia lg sedap dari my mom's!!matila sentap mama haha.ala tp kalau masuk ikea mesti terbeli brg punya

@farhana:nk shop kat ou lg best.curve takde ape sgt pun sebnanye kan??

@3sya:hi!havnt seen u around before.welcome to my blog hehe